!

A Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 304 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai
Bookline · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Régikönyvek.hu · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Könyvtár

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti mű: Darren Shan: Sons of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Móra, Budapest, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186130 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Vancha March · Steve Leonard · Desmond Tiny · Hibernius Tall · Lady Evanna · Alice Burgess · Annie Shan · Darius · Jekkus Flang · R. V.


Hirdetés

Kedvencelte 68

Most olvassa 14

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 53

Elcserélné vagy eladná

>!
1.100 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Ginny88 könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
kate101 könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Janina13 könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
_Tamara_ könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
1.200 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Serpiente20 könyve Darren Shan: A Végzet fiai

Kiemelt értékelések

+
>!
victoria_m997 
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a könyvsorozat. Ez az író. Bevezettek egy olyan világba, amit amúgy soha nem ismertem volna meg. Köszönöm ❤ ezt az élményt. Soha de soha nem fogom elfelejteni ❤
De most vége. Itt ülök a könyv felett és kisírtam a lelkem is. I miss you
De nem baj Darren, van még könyved, és én JÖVÖK!!! *-*

++
>!
AniTiger P
Darren Shan: A Végzet fiai

…és vége :'(

Összességében elégedetlen vagyok minden történet befejezésével. Nem tetszik az epilógus, az összeboronált szereplők és/vagy a végső megoldás, lezárás. Ez a sorozatoknál nálam egyetlen kivétellel minden egyes esetben így van – még a legnagyobb kedvencem esetén is (Harry Potter).

Az egyetlen kivétel ez a sorozat – Darren Shan regényes története (1997. május 8. – 2004. május 19.). A befejezés számomra (!) egyszerre igazságtalan és zseniális.

Az utolsó pillanatig más befejezést és más konklúziót remél az Olvasó…

Tudtam mi lesz a legeslegvége, emlékeztem rá, de a „Miért?!”-ekre nem emlékeztem, amik miatt ez egyszerre a legjobb és a legkegyetlenebb rész. Rettenetes…

9 hozzászólás
+
>!
Leah
Darren Shan: A Végzet fiai

Érzem én hogy ezt sem utoljára olvastam újra ;) Majd ha megszerzem az egész sorozatot a polcomra akkor újra megyek Darrennel a cirkuszba, újra találkozok Sam Greast-el aki meg szerettette velem az ecetes hagymát :P :D és a többi és a többi ;)

Egyszerűen imádom a történetet, igaz második olvasásra nem volt akkora hatással rám mint először de szerintem ez normális dolog. Ha belegondolok ez a történet tartott vissza pár éve hogy teljes depresszióba essek, 9.-ben ez éltetett :))

+
>!
EmceeMike
Darren Shan: A Végzet fiai

Annyira éreztem, hogy ez lesz a vége. Szinte adta magát. Ettől függetlenül az utolsó 3 könyvet faltam, mint óvodás a nápolyit.

+
>!
Mentafagyi
Darren Shan: A Végzet fiai

Még az első kötet elolvasása után felírtam egy papírdarabra, hogy mi lesz szerintem a sorozat befejezése. A kis cetlit a fiók mélyére süllyesztettem, és hivatalosan is megesküdtem rá, hogy ha Darren Shan olvasás közben úgy meglep, hogy még a székről is leesek, akkor visszajövök és az egekig magasztalom ezt a könyvet, viszont ha a cetlin szereplő szöveg megegyezik a végkifejlettel, akkor nagyon csalódott és dühös leszek.
Visszajöttem, egész jó volt a tippem, mégsem vagyok sem dühös, sem csalódott. Hogy miért? Mert az alatt a kötet alatt jöttem rá, hogy a 12 rész alatt mennyire megszerettem Darren Shan regényes történetét.
A megérzéseimre visszatérve, a sorozat 2 részre van osztva, az 1. részt halál pontosan eltaláltam, akár én is írhattam volna ha tudnék írni. A 2. résztől sem fordultam le a székről, de volt 1-2 meglepő fordulat. Mégis egyszerűen végig nagyszerűen tálalta nekem a történetet, hogy mindig éreztem azt a kellemes, izsergető, izgalomszerű érzést.
Sokat sírtam ezen a könyvön, de még véletlenül sem a szereplők sorsa miatt, a sorozatot sajnáltam, hogy nincs már több része.
A cím sok mindent mondott nekem főleg az angol, viszont a borítótól kicsit megijedtem, reméltem, hogy ebben a részben Harkat nem fog főbb szerepet játszani.
Azért kap 5 pontot, mert szeretem Darren Shan-t, mind az írót, mind a főhőst egyaránt már értem miért a saját nevét adta a főhősnek. Vonakodva kezdtem bele a könyvbe, sokáig nem is értettem mit szeretnek rajta, de mára magam is a sorozat rajongójává váltam.
Több mint fél éve kezdtem bele a Rémségek Cirkuszába. Hihetetlen, hogy azóta mennyi minden történt. Túl vagyok a felvételin és az évvégi vizsgákon. Megjegyzem, sikeresen. Van barátom. Felvettek a város egyik legjobb gimnáziumába. Végigbőgtem a banketttemet és a ballagásomat. És legfőképp, most már tudom, ki Darren Shan. És mindenkinek ajánlani fogom.

+
>!
abstractelf 
Darren Shan: A Végzet fiai

Nos, befejeztem ezt a sorozatot is – és be kell vallanom, kissé csalódott vagyok. Nagyon szépen meg lett írva a befejezés, sőt még eseménydús is volt… ám mégis annyira üresnek éreztem. Nem jöttek át számomra azok az érzelmek, amiket Darren Shan át akart adni.
Viszont értékeltem, hogy minden egyes szálat lezárt, sőt még meg is magyarázott olyan dolgokat is, amikre nem gondoltam volna.
Sajnálom, hogy így érzek most.

1 hozzászólás
+
>!
Marée_Noire P
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a sorozat még mindig úgy tökéletes, ahogy van. :)
Némely történések az újdonság erejével hatottak rám, hiába, hogy újraolvasás volt, ez a csapnivaló memória pozitív oldala! :D
Darren olyan szépen összefuttatott minden szálat, semmit sem kifelejtve vagy lezárva, hogy csak bambán nézek magam elé, és alig várom, hogy el tudjam kezdeni a Larten-sorozatot is. ;)

++

Népszerű idézetek

+
>!
horsegirl

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
+
>!
Madame_Truska

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

226. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Madame_Truska

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

63. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Lex

    – Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

117. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Madame_Truska

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lady Evanna
+
>!
victoria_m997 

Akarod tudni, mi a titka annak, hogy valaki győztesként kerüljön ki egy ilyen harcból? Kevesebb beszéd – több késszúrás!

121. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
AniTiger P

    – Mi a csudát kezdjek én a szeretettel? – kacagott Mr. Tiny. – A szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzelem. Boldog vagyok, hogy ez az átok nem sújtott engem. Szolgálatkészség, háládatosság, félelem, gyűlölet, harag – ezeket kedvelem. Szeretet… behajíthatod a szeretetedet a Lelkek Tavába, ha meghalsz. Talán nyújt némi vigaszt neked ott.

132. oldal, 13. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · szeretet
+
>!
Risus

    Én nem sírtam. Későbbre tartogattam a könnyeimet. Tudtam, hogy a legrosszabb még hátravan.

44. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
victoria_m997 

A gyengébb sorsa a pusztulás és a feledés.

128. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
+
>!
Leah

    – Darren? – zihálta, s könnyek szöktek a szemébe.
    – Szia, hugi – vigyorogtam. – Rég láttuk egymást.
    Döbbenten bámult rám, aztán valami olyasmit tett, amiről azt hittem, csak régi, giccses filmekben szoktak – fönnakadt a szeme, összecsuklott, és elájult!

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Shan · Darren Shan

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek – Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók 4. – Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: Night World – A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös