!

A Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 278 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai
Könyvtár

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti mű: Darren Shan: Sons of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2004


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Vancha March


Hirdetés

Kedvencelte 57

Most olvassa 14

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 52

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Isobel könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: A Végzet fiai
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A Végzet fiai Megjegyzés
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: A Végzet fiai

Kiemelt értékelések

+
>!
letty01 P
Darren Shan: A Végzet fiai

Micsoda??? 11 és fél részen keresztül becsap az író?? Na nem, ezt nem teheti velem! Amikor már azt hiszem, hogy engem itt nem érhet meglepetés, akkor csak úgy odavágja elém az igazságot? Hihetetlen. Még most sem térek magamhoz. Ez volt talán a sorozat legjobb része! És ezt túlzás nélkül mondom. Az eddigi részek összes izgalmát belerakta a könyvbe, a vége pedig egyenesen lesokkolt. De imádom, imádom és imádom! Szeretlek Darren Shan! Nagyon örülök, hogy megismerkedtem veled és a történeteddel! Amint tehetem, be fogom szerezni az összes részt, mert ezt nem egyszer, hanem még vagy tizenegyszer szeretném újraolvasni.

1 hozzászólás
+
>!
Anitiger P
Darren Shan: A Végzet fiai

…és vége :'(

Összességében elégedetlen vagyok minden történet befejezésével. Nem tetszik az epilógus, az összeboronált szereplők és/vagy a végső megoldás, lezárás. Ez a sorozatoknál nálam egyetlen kivétellel minden egyes esetben így van – még a legnagyobb kedvencem esetén is (Harry Potter).

Az egyetlen kivétel ez a sorozat – Darren Shan regényes története (1997. május 8. – 2004. május 19.). A befejezés számomra (!) egyszerre igazságtalan és zseniális.

Az utolsó pillanatig más befejezést és más konklúziót remél az Olvasó…

Tudtam mi lesz a legeslegvége, emlékeztem rá, de a „Miért?!”-ekre nem emlékeztem, amik miatt ez egyszerre a legjobb és a legkegyetlenebb rész. Rettenetes…

9 hozzászólás
+
>!
abstractelf 
Darren Shan: A Végzet fiai

Nos, befejeztem ezt a sorozatot is – és be kell vallanom, kissé csalódott vagyok. Nagyon szépen meg lett írva a befejezés, sőt még eseménydús is volt… ám mégis annyira üresnek éreztem. Nem jöttek át számomra azok az érzelmek, amiket Darren Shan át akart adni.
Viszont értékeltem, hogy minden egyes szálat lezárt, sőt még meg is magyarázott olyan dolgokat is, amikre nem gondoltam volna.
Sajnálom, hogy így érzek most.

1 hozzászólás
+
>!
Leah
Darren Shan: A Végzet fiai

Érzem én hogy ezt sem utoljára olvastam újra ;) Majd ha megszerzem az egész sorozatot a polcomra akkor újra megyek Darrennel a cirkuszba, újra találkozok Sam Greast-el aki meg szerettette velem az ecetes hagymát :P :D és a többi és a többi ;)

Egyszerűen imádom a történetet, igaz második olvasásra nem volt akkora hatással rám mint először de szerintem ez normális dolog. Ha belegondolok ez a történet tartott vissza pár éve hogy teljes depresszióba essek, 9.-ben ez éltetett :))

+
>!
Meggie
Darren Shan: A Végzet fiai

Nagyon megdöbbentő a vége,alig tudtam feldolgozni. Bizonyos szempontból kifejezetten gonosz.

+
>!
EmceeMike
Darren Shan: A Végzet fiai

Annyira éreztem, hogy ez lesz a vége. Szinte adta magát. Ettől függetlenül az utolsó 3 könyvet faltam, mint cigány a milkacsokit.

+
>!
aalexaa85
Darren Shan: A Végzet fiai

A teljes sorozat értékelése:
Akárhányszor olvasom újra, akkor sem tudom megunni! Ha nincs mit olvasnom éppen, akkor biztos előkerül ez a sorozat, kezeim közé akad és egyszerűen olvastatja magát. Az elejétől a végéig abszolút ki van találva. De az a csavar, ami az utolsó kötetben megjelenik… Hát, az fantasztikus. :) Imádom, egyszerűen imádom! :) Mr. Crepsley a kedvencem a szereplők közül, kár, hogy… kár, hogy.. :( Na, mindegy, minden tanítómesternek meg kell halnia, hogy az fiatalság is tudjon érvényesülni.
Az az egy biztos, hogy még sokszor kezembe fog akadni a sorozat az évek során, akkor is előveszem, ha már rongyosak a lapok! :D

+
>!
Christie_Zappert
Darren Shan: A Végzet fiai

Amikor olvastam, emlékszem, hogy vért adtam, és még szédelegve sem tudtam letenni, majd leestem a villamosról, de még annyi időre se tudtam abbahagyni az olvasást :DDD

+
>!
katka777
Darren Shan: A Végzet fiai

Keser-édes érzésekkel tölt el, hogy vége a sorozatnak… Szerettem nagyon. :) Nem mondhatnám, hogy számítottam a végkifejletre, izgalmas volt, tanulságos, szomorú, de mégis így kellett lennie… Hát ennyi volt, viszlát kedves Darren Shan. :)

+
>!
luthienlovemagic
Darren Shan: A Végzet fiai

Álmomban nem gondoltam volna ilyen befejezésre, de pont ezért zseniális. Wow! Még a közelében sem jártam annak, ami végül történt, de pont ezért nagyszerű. Valahol felszabadító ez a lezárás, mind a főszereplő, mind az olvasó szempontjából. Azt sugallja, hogy a jövőnk szabadon alakítható, és túljárhatunk a Végzet eszén. Des Tiny! Ha akarnék se tudnék nagyobb bábmestert kitalálni, és mindezt azért, mert unatkozik és a béke nem alternatíva a számára. De szerencsére túl jártak az eszén, remélhetőleg… Nagyon elégedett vagyok ezzel a lezárással, mert nyitott és mégis zárt. Összességében mesteri lezárás.


Népszerű idézetek

+
>!
horsegirl

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkezik, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Lex

– Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

+
>!
Madame_Truska

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

+
>!
Madame_Truska

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

+
>!
Madame_Truska

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

+
>!
Hiory

Aludni szerettem volna, nem pedig életre-halálra megvívni valakivel. De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal

+
>!
Anitiger P

(…) nagyon önző ember. Mindenből a legjobbat tartja meg magának. Ha valami kell neki, elveszi – és általában mindig a legjobb kell neki. Kivéve a könyveket. – A hangja érezhetően élessé vált, mint korábban is, amikor arról beszélt, hogyan viszonyul Tiny a könyvekhez. – Desmond soha nem olvas kitalált történeteket. Nem gyűjt könyveket, és nem érdeklik az írók. Homérosz, Chaucer, Shakespeare, Dickens, Tolsztoj, Mark Twain – mindnyájan úgy mentek el mellette, hogy észre sem vette őket. Az ő mondanivalójuk egyáltalán nem izgatja. Az irodalom világával nincs semmiféle kapcsolata. Mintha két külön világban élnének.

186-187. oldal,16. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Charles Dickens · Homérosz · irodalom · könyv · Lev Tolsztoj · Mark Twain
+
>!
Madame_Truska

Néha arra van szükség, hogy az ember harcoljon. Vannak helyzetek, amikor félre kell hajítania a nemesebb eszményeket, és be kell piszkolnia a kezét. De mindvégig törekednie kell a békére, és még a legvéresebb konfliktusok idején is keresnie kell a békés megoldás lehetőségét.

+
>!
Gavarra

– Lehet, hogy ha egyszer bementünk, nem kerülünk ki onnan élve – jegyeztem meg.
– Ez negatív gondolkodásra vall – rótt meg Vancha.
– Akkor hát bemegyünk? – tudakolta Alice. – Még akkor is, ha létszámban és fegyverzetben túlerőben vannak?
– Igen – válaszolta rövid mérlegelés után Vancha. – Én már túl öreg vagyok ahhoz, hogy most kezdjek józan belátásról töprengeni.

Kapcsolódó szócikkek: Vancha March
+

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is