!

A Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 315 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hat év telt el azóta, hogy Darren elszegődött a Rémségek Cirkuszához. A fura társaság immáron családtagnak tekinti a félvámpírt, főleg azóta, hogy megmentette a Evra, a kígyótestű fiú életét. Azonban a Vámpírok Tanácsa is tudomást szerez az ifjú inasról… Ez azt jelenti, hogy a tábornokok és a hercegek látni kívánják…
Darren Mr. Crepsley és két csuklyás társaságában elindul a messzi hegységbe – a Tanács ugyanis ott tartja a gyűléseit. Az út korántsem veszélytelen: amerre lépnek, mindenütt vérengzés nyomaira bukkannak…
Darren rémisztő felismerésre jut: nincsenek egyedül…

Eredeti mű: Darren Shan: Vampire Mountain

Eredeti megjelenés éve: 2001

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley

Hirdetés

Kedvencelte 49

Most olvassa 13

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
950 Ft Eladó
gri könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
veri7 könyve Megjegyzés
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve
>!
Elcserélhető
RavenS könyve
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Judy22 könyve
>!
900 Ft Eladó
Amigdala_b könyve
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
bakuchan94 könyve
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve
>!
Elcserélhető
ShuShu könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész,amit olvastam. A történet itt lett a legjobban megírva,úgy látszik itt már belejött az írásba Darren.
Ám pár dolog nem kerülheti el a figyelmet,ha valaki kritikus szemmel olvas…
A nevek nagyon nem tetszettek (Arra,Mika…). Pár elemet én valahonnan nagyon ismerősnek láttam,ilyen például az is,hogy a gyereket sok próba elé állítják majd,ahol meg is halhat (Harry Potter gyanús…).
Nem tetszett,hogy történelmi példákkal akart alá támasztani dolgokat,hogy milyen öreg egy vámpír (ott volt Kolombusszal a hajón és együtt fedezték fel Amerikát,elterjesztette Amerikában a vámpírizmust…)
A farkasok mióta barátjai a vámpíroknak? Már nem azért,inkább a vérfarkasoknak kellene a barátjaiknak lenniük,nem??
A vámpírok hegye maga és az út pedig eléggé Húrin gyermekeire volt hasonlatos vámpír beütéssel. A törpe is…
Kedvenc szereplőm mégis a kis Harkan volt,aki megszólalt és kiderült,azért esznek olyan dolgokat a törpék,mert nincs szaglásuk és nincsenek ízlelőbimbóik…:D
Ezeket leszámítva jó történet,csak néhol erőltetett és koppincs szerintem.

+
>!
Imagine
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nagyon jó volt. Talán eddig a legjobb. Igaz elég sok név volt benne így nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda de a végén megtaláltam a fonalat. Nagyon jó volt az egész nem is tudok róla semmit mert akkor csak azt hajtogattam, hogy imádtam, nagyon tetszett…..

+
>!
abstractelf
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ez a rész annyira, de annyira fantasztikus volt! Imádtam az elejétől a végéig, s tényleg csak dicsérni tudom. Az elején még meglepődtem, milyen sok év telt el a két kötet között, viszont ez csak az előnyére szolgált, azt gondolom.
Az nálam csak pozitívum volt, hogy egyre többet megtudhattunk Mr. Crepsley múltjáról és gondolkodásáról, akárcsak a vámpírtársadalomról. Imádtam, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektettek Larten és Darren kapcsolatára, mert ez remek helyzeteket teremtett. Elég sokszor nevettem fel hangosan, a végén viszont tényleg meglepődtem. Izgalmas kötet lesz a következő is, abban biztos vagyok!

+
>!
Leah
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

utánna nézterm és 2008-ban vagy 2009-ben olvastam el a sorozatot
( a film előtt direkt.. mert tetszett a film tailerje) hát a film valami katasztrófa de maradjunk a témánál:D

ez a kötet is jó :)) a farkasok Csíkos meg Rudi :D háh tök cukik. Crepsley-t tök bírtam (na nem mintha nem ő lenne a kedvenc szereplőm:)) h ő a nagy farkas szakértő:D
sokszor hangosan fel röhögtem :D
és már olvasom a halál próbáit letehetetlen könyvek és gyorsan kilehet őket olvasni
még mindig kedvenc ez a sorozat<3

+
>!
vadnarancs
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

A 4 kötet közül amiket olvastam eddig ez tetszett a legjobban. Engem egyáltalán nem zavart, hogy Darren olyan sokat kérdezett ifjú vámpírként másképpen nem tudott volna meg sok mindent.

+
>!
Valcsa
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nekem eddig ez a rész tetszett a legkevésbé (a 3. pedig eddig a legjobban)… :/ Valahogy ebbe a „megy-megy-alszik-vadászik-megy-megy”-be már én is elfáradtam útközben… Bár a farkasokkal való találkozás tetszett, Rudi biztosan nagyon cuki lehetett. :))
Baromira zavart egyébként a „törpe népség” meg „törpe személy” megnevezés… -.- Most őszintén, ez mi ez? Nem tudom, hogy a fordító hibája, vagy maga a szerző találta ki, de szerintem szörnyen gagyi… (Ettől eltekintve Balláb -azaz Harkat – karaktere tetszett, és kicsit sajnáltam is.)
Több könyv is eszembe jutott erről: egyrészt önkéntelenül beugrott a Twilight-saga (a vámpírok főfejesei előtt való megjelenés miatt, meg hogy bűnt követtek el, mikor bevettek maguk közé egy halandót, stb…), a életveszélyes próbák miatt pedig az Éhezők Viadala jutott eszembe.
A termek bemutatását eléggé untam, meg úgy összességében is voltak részek, ahol muszáj volt kicsit letennem pihenni a könyvet… Viszont a vége szépen kikerekedett. :)

+
>!
Bellatrissa
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Mivel az első három rész engem nem fogott meg annyira, itt sem számítottam többre, de meg kell hogy mondjam, ez kifejezetten tetszett. Egyrészről valahogy a szereplők is közelebb kerültek hozzám (elsősorban Crepsley, mert már nem csak egy bámészkodó fadarabnak éreztem, illetve Harkat, aki az eddigi első számú kedvencem), másrészről nem is unatkoztam, harmadrészről kíváncsivá tett. Érdekel, mik lesznek a próbák, mi lesz a vérszipolyokkal, minden. Különösen jó volt, hogy csomó dolog kiderült a „törpe személyekről” (nekem ez a kifejezés olyan butyuta, nem tehetek róla), és egyre több a vámpírokról is. Elég valószínű, hogy elkezdem a következő részt is mihamarabb.

+
>!
ancsarose 
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Tetszett, végig izgalomban tartott, és alig pár óra alatt elolvastam.

+
>!
Axelyna
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész, amit volt szerencsém elolvasni. Alig várom, hogy a következő részt is elkezdhessem :)

+

Népszerű idézetek

+
>!
takiko

– Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
– A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
– Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
– Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
– Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
– Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

51. oldal

+
>!
könyvskorpió

A diák, míg tanul nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

+
>!
Jean

Az élet egy nagy kihívás, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
horsegirl

– Kurda, te vagy az?
– Nem! … Larten?
– Igen.
– Ja, az más.

+
>!
Lunemorte P

Ha herceg leszel, mindannyian kénytelenek leszünk hajbókolni előtted. Csak addig köszörüljük rajtad a nyelvünket, amíg megtehetjük.

++
>!
Lunemorte P

Sok különös történet keringett róla – hogy Kolumbusszal együtt hajózott át Amerikába, s ő vezette be a vámpirizmust az Újvilágban; hogy ő is ott harcolt Jeanne d'Arc oldalán (bizonyára mint vámpír szimpatizáns), és ő ihlette Bram Stoker hírhedt Drakuláját.

1 hozzászólás
+
>!
Lunemorte P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Milyen feladatokat kell teljesítenem?
– Öt fizikai erőpróbát – válaszolta. – Ezek véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra, és minden vámpír számára mások. Az egyikben alá kell merülnöd egy mélyvízben, s fel kell hoznod a fenekéről egy beleejtett medált. Egy másikban lezúduló kőtömbök elől kell félreugrálnod. Megint egy másikban keresztül kell menned egy termen, melynek padlója égő parázzsal van tele. Vannak különlegesen nehéz próbák, de könnyű egy sincs köztük. A kockázat óriási, és bár a legtöbb vámpír túléli őket, előfordulnak véletlen halálesetek.

1 hozzászólás
++
>!
Lunemorte P

– Hogy halhattok meg, ha már egyszer meghaltatok? – értetlenkedtem.
– A testem… meghalhat, mint… akárki másé. Ilyenkor… a lelkem visszamegy oda… ahol volt.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el