!

A Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 353 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye
Könyvtár

Darren Shan és Mr. Crepsley veszedelmes útra indulnak, egyenesen a vámpírvilág szívébe. De nemcsak a havas-jeges Vámpírok Hegyével kell megküzdeniük – az úton megelőzték őket a vérpisztolyok… Mi történik Darrennel, ha bemutatják a Vezérkarnak és a hercegeknek? Helyreáll-e embersége, avagy örökre beszippantja a sötétség? Egy valami biztos: sohasem hitte volna, hogy ennyi halálos veszedelmet rejt a szertartás, mellyel befogadják a vámpírok klánjába.

Eredeti mű: Darren Shan: Vampire Mountain

Eredeti megjelenés éve: 2001


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley


Hirdetés

Kedvencelte 56

Most olvassa 18

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
csehpatrik könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Isobel könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Ingryd könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye Megjegyzés
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
bakuchan94 könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész,amit olvastam. A történet itt lett a legjobban megírva,úgy látszik itt már belejött az írásba Darren.
Ám pár dolog nem kerülheti el a figyelmet,ha valaki kritikus szemmel olvas…
A nevek nagyon nem tetszettek (Arra,Mika…). Pár elemet én valahonnan nagyon ismerősnek láttam,ilyen például az is,hogy a gyereket sok próba elé állítják majd,ahol meg is halhat (Harry Potter gyanús…).
Nem tetszett,hogy történelmi példákkal akart alá támasztani dolgokat,hogy milyen öreg egy vámpír (ott volt Kolombusszal a hajón és együtt fedezték fel Amerikát,elterjesztette Amerikában a vámpírizmust…)
A farkasok mióta barátjai a vámpíroknak? Már nem azért,inkább a vérfarkasoknak kellene a barátjaiknak lenniük,nem??
A vámpírok hegye maga és az út pedig eléggé Húrin gyermekeire volt hasonlatos vámpír beütéssel. A törpe is…
Kedvenc szereplőm mégis a kis Harkan volt,aki megszólalt és kiderült,azért esznek olyan dolgokat a törpék,mert nincs szaglásuk és nincsenek ízlelőbimbóik…:D
Ezeket leszámítva jó történet,csak néhol erőltetett és koppincs szerintem.

+
>!
Imagine
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nagyon jó volt. Talán eddig a legjobb. Igaz elég sok név volt benne így nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda de a végén megtaláltam a fonalat. Nagyon jó volt az egész nem is tudok róla semmit mert akkor csak azt hajtogattam, hogy imádtam, nagyon tetszett…..

+
>!
abstractelf
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ez a rész annyira, de annyira fantasztikus volt! Imádtam az elejétől a végéig, s tényleg csak dicsérni tudom. Az elején még meglepődtem, milyen sok év telt el a két kötet között, viszont ez csak az előnyére szolgált, azt gondolom.
Az nálam csak pozitívum volt, hogy egyre többet megtudhattunk Mr. Crepsley múltjáról és gondolkodásáról, akárcsak a vámpírtársadalomról. Imádtam, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektettek Larten és Darren kapcsolatára, mert ez remek helyzeteket teremtett. Elég sokszor nevettem fel hangosan, a végén viszont tényleg meglepődtem. Izgalmas kötet lesz a következő is, abban biztos vagyok!

+
>!
Leah
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

utánna nézterm és 2008-ban vagy 2009-ben olvastam el a sorozatot
( a film előtt direkt.. mert tetszett a film tailerje) hát a film valami katasztrófa de maradjunk a témánál:D

ez a kötet is jó :)) a farkasok Csíkos meg Rudi :D háh tök cukik. Crepsley-t tök bírtam (na nem mintha nem ő lenne a kedvenc szereplőm:)) h ő a nagy farkas szakértő:D
sokszor hangosan fel röhögtem :D
és már olvasom a halál próbáit letehetetlen könyvek és gyorsan kilehet őket olvasni
még mindig kedvenc ez a sorozat<3

+
>!
vadnarancs
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

A 4 kötet közül amiket olvastam eddig ez tetszett a legjobban. Engem egyáltalán nem zavart, hogy Darren olyan sokat kérdezett ifjú vámpírként másképpen nem tudott volna meg sok mindent.

+
>!
Lahara SP
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Érdekes volt az út a Vámpírok Hegyéhez. Érdekes, hogy mennyire hagyománytisztelők a vámpírok, és mennyi újat mutatnak meg a kultúrájukról, szokásaikról.
Mondanám, hogy unalmasabb rész, mint a többi, mert alig történik benne valami, de nem mondom, mert nem az. Főleg, hogy itt fontosabb szerephez kerül a törpe népség.

+
>!
Valcsa P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nekem eddig ez a rész tetszett a legkevésbé (a 3. pedig eddig a legjobban)… :/ Valahogy ebbe a „megy-megy-alszik-vadászik-megy-megy”-be már én is elfáradtam útközben… Bár a farkasokkal való találkozás tetszett, Rudi biztosan nagyon cuki lehetett. :))
Baromira zavart egyébként a „törpe népség” meg „törpe személy” megnevezés… -.- Most őszintén, ez mi ez? Nem tudom, hogy a fordító hibája, vagy maga a szerző találta ki, de szerintem szörnyen gagyi… (Ettől eltekintve Balláb -azaz Harkat – karaktere tetszett, és kicsit sajnáltam is.)
Több könyv is eszembe jutott erről: egyrészt önkéntelenül beugrott a Twilight-saga (a vámpírok főfejesei előtt való megjelenés miatt, meg hogy bűnt követtek el, mikor bevettek maguk közé egy halandót, stb…), a életveszélyes próbák miatt pedig az Éhezők Viadala jutott eszembe.
A termek bemutatását eléggé untam, meg úgy összességében is voltak részek, ahol muszáj volt kicsit letennem pihenni a könyvet… Viszont a vége szépen kikerekedett. :)

+
>!
Emőke_Sebestyén
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Minden kötetét imádtam… ez a sorozat az ami folyamatosan meg tudott lepni, síratni, boldoggá tenni.. egyszerűen csodálom hogy ennyire jó. És hozzá kell tenni, hogy a 12 kötet 5 napomban telt végig olvasni, soha ennyire még könyv nem ragadott akkoriban magával mint ez.

+
>!
Hajnalka_Anonymus
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Olvastam, hogy sokak szerint ez az eddigi legjobb rész, ezért gondoltam, hogy most hétvégén akkor elolvasom. Így visszatekintve lehet, hogy azért nem volt túl jó, mert most úgy érdekel a folytatás, talán annyira, amennyire az első rész után. Mondjuk szerintem is ez az eddigi legjobb rész, majd meglátjuk, hogy a többi milyen lesz:D Az biztos, hogy tényleg izgalmas volt, azért nem olyan idegtépő, mint az előző rész, de ez a kötet is tele volt kalandokkal, új információkkal, amik által egyre többet tudhatunk meg a vámpírokról, szokásaikról és egyebekről. Személy szerint én örültem, hogy egy kicsit kevesebbet kellett félnem, az előző könyv után, pont jó volt :) Őszintén reménykedtem, hogy nem lesz ebben a részben szerelmi szál és remélem, hogy a továbbiakban még egy darabig nem lesz, nem hiányoltam. Úgyhogy összességében azt kaptam, amit vártam ettől a könyvtől.

+
>!
funcup
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Örülök hogy többet megtudtunk a vámpírokról de nem mondanám a kedvenc részemnek.


Népszerű idézetek

+
>!
takiko

– Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
– A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
– Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
– Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
– Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
– Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

51. oldal

+
>!
könyvskorpió

A diák, míg tanul nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

+
>!
horsegirl

– Kurda, te vagy az?
– Nem! … Larten?
– Igen.
– Ja, az más.

+
>!
Jean

Az élet egy nagy kihívás, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
Lunemorte P

Az élet egyetlen nagy kihívás – mondta nekem egyszer –, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
Lunemorte P

Ha herceg leszel, mindannyian kénytelenek leszünk hajbókolni előtted. Csak addig köszörüljük rajtad a nyelvünket, amíg megtehetjük.

+
>!
Razor SP

– Hogyhogy maga nem eszik levest? – csodálkoztam Mr. Crepsleyn, aki csak a száraz kenyeret rágcsálta.
– Nem bírja a gyomrom a denevérhúslevest – felelte.
A kanál úton a szám felé megállt a levegőben. A levesbe áztatott kenyérdarab lepottyant az asztalra.
– Denevérhúsleves? – sikítottam.
– Persze – válaszolta Gavner. – Miért, mit gondoltál, miből készült?
Lebámultam a tányéromban sötétlő folyadékra. A barlangban félhomály volt, de most, hogy jobban odanéztem, láttam a léből kibukkanó vékony, bőrszerű szárnyat.
– Azt hiszem, hányni fogok – nyögtem.

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
+
>!
Lunemorte P

Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

+
>!
Lunemorte P

– Hogy halhattok meg, ha már egyszer meghaltatok? – értetlenkedtem.
– A testem… meghalhat, mint… akárki másé. Ilyenkor… a lelkem visszamegy oda… ahol volt.

+
>!
takiko

Mr. Crepsley és Gavner vastag réntakarókba bugyolálva aludtak, amikor megérkeztem. Gavner hangosan horkolt. Így, hogy csak a fejük látszott ki, beillettek volna a világ legrondább pólyásainak! Sokért nem adtam volna, ha van olyan fényképezőgépem, amellyel le lehet kapni a vámpírokat!

43. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Darren Shan regényes története sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is