!

A Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 380 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye
Könyvtár

Darren Shan és Mr. Crepsley veszedelmes útra indulnak, egyenesen a vámpírvilág szívébe. De nemcsak a havas-jeges Vámpírok Hegyével kell megküzdeniük – az úton megelőzték őket a vérpisztolyok… Mi történik Darrennel, ha bemutatják a Vezérkarnak és a hercegeknek? Helyreáll-e embersége, avagy örökre beszippantja a sötétség? Egy valami biztos: sohasem hitte volna, hogy ennyi halálos veszedelmet rejt a szertartás, mellyel befogadják a vámpírok klánjába.

Eredeti mű: Darren Shan: Vampire Mountain

Eredeti megjelenés éve: 2001


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Desmond Tiny


Hirdetés

Kedvencelte 61

Most olvassa 21

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Iso könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
bakuchan94 könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
5.000 Ft ★★★★★ Eladó
mandika könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye Megjegyzés
>!
990 Ft ★★★★★ Eladó
majciho könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész,amit olvastam. A történet itt lett a legjobban megírva,úgy látszik itt már belejött az írásba Darren.
Ám pár dolog nem kerülheti el a figyelmet,ha valaki kritikus szemmel olvas…
A nevek nagyon nem tetszettek (Arra,Mika…). Pár elemet én valahonnan nagyon ismerősnek láttam,ilyen például az is,hogy a gyereket sok próba elé állítják majd,ahol meg is halhat (Harry Potter gyanús…).
Nem tetszett,hogy történelmi példákkal akart alá támasztani dolgokat,hogy milyen öreg egy vámpír (ott volt Kolombusszal a hajón és együtt fedezték fel Amerikát,elterjesztette Amerikában a vámpírizmust…)
A farkasok mióta barátjai a vámpíroknak? Már nem azért,inkább a vérfarkasoknak kellene a barátjaiknak lenniük,nem??
A vámpírok hegye maga és az út pedig eléggé Húrin gyermekeire volt hasonlatos vámpír beütéssel. A törpe is…
Kedvenc szereplőm mégis a kis Harkan volt,aki megszólalt és kiderült,azért esznek olyan dolgokat a törpék,mert nincs szaglásuk és nincsenek ízlelőbimbóik…:D
Ezeket leszámítva jó történet,csak néhol erőltetett és koppincs szerintem.

+
>!
Imagine
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nagyon jó volt. Talán eddig a legjobb. Igaz elég sok név volt benne így nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda de a végén megtaláltam a fonalat. Nagyon jó volt az egész nem is tudok róla semmit mert akkor csak azt hajtogattam, hogy imádtam, nagyon tetszett…..

+
>!
abstractelf
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ez a rész annyira, de annyira fantasztikus volt! Imádtam az elejétől a végéig, s tényleg csak dicsérni tudom. Az elején még meglepődtem, milyen sok év telt el a két kötet között, viszont ez csak az előnyére szolgált, azt gondolom.
Az nálam csak pozitívum volt, hogy egyre többet megtudhattunk Mr. Crepsley múltjáról és gondolkodásáról, akárcsak a vámpírtársadalomról. Imádtam, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektettek Larten és Darren kapcsolatára, mert ez remek helyzeteket teremtett. Elég sokszor nevettem fel hangosan, a végén viszont tényleg meglepődtem. Izgalmas kötet lesz a következő is, abban biztos vagyok!

+
>!
Panni777
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Tipikus Darren Shan: izgalmas, szerethető, érthető és olvastatja magát. :) Ezután a rész után azonban rögtön neki kell kezdenem a következőnek – az első függő vég a sorozatban. :)

+
>!
Leah
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

utánna nézterm és 2008-ban vagy 2009-ben olvastam el a sorozatot
( a film előtt direkt.. mert tetszett a film tailerje) hát a film valami katasztrófa de maradjunk a témánál:D

ez a kötet is jó :)) a farkasok Csíkos meg Rudi :D háh tök cukik. Crepsley-t tök bírtam (na nem mintha nem ő lenne a kedvenc szereplőm:)) h ő a nagy farkas szakértő:D
sokszor hangosan fel röhögtem :D
és már olvasom a halál próbáit letehetetlen könyvek és gyorsan kilehet őket olvasni
még mindig kedvenc ez a sorozat<3

+
>!
vadnarancs
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

A 4 kötet közül amiket olvastam eddig ez tetszett a legjobban. Engem egyáltalán nem zavart, hogy Darren olyan sokat kérdezett ifjú vámpírként másképpen nem tudott volna meg sok mindent.

+
>!
Lahara SP
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Érdekes volt az út a Vámpírok Hegyéhez. Érdekes, hogy mennyire hagyománytisztelők a vámpírok, és mennyi újat mutatnak meg a kultúrájukról, szokásaikról.
Mondanám, hogy unalmasabb rész, mint a többi, mert alig történik benne valami, de nem mondom, mert nem az. Főleg, hogy itt fontosabb szerephez kerül a törpe népség.

+
>!
katka777
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Úúúúú eddig ez volt a legjobb! Csomó érdekes karaktert, helyszínt, történetet stb. megismertünk végre, Darren agyilag végre normálisabb lett, és a vége meg… hogy hagyhatták így függőben?? Váááá… most már igazán kíváncsi vagyok, örülök, hogy nem hagytam abba két rész után, mert hát azért untam egy kicsit… :-)

+
>!
Valcsa
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nekem eddig ez a rész tetszett a legkevésbé (a 3. pedig eddig a legjobban)… :/ Valahogy ebbe a „megy-megy-alszik-vadászik-megy-megy”-be már én is elfáradtam útközben… Bár a farkasokkal való találkozás tetszett, Rudi biztosan nagyon cuki lehetett. :))
Baromira zavart egyébként a „törpe népség” meg „törpe személy” megnevezés… -.- Most őszintén, ez mi ez? Nem tudom, hogy a fordító hibája, vagy maga a szerző találta ki, de szerintem szörnyen gagyi… (Ettől eltekintve Balláb -azaz Harkat – karaktere tetszett, és kicsit sajnáltam is.)
Több könyv is eszembe jutott erről: egyrészt önkéntelenül beugrott a Twilight-saga (a vámpírok főfejesei előtt való megjelenés miatt, meg hogy bűnt követtek el, mikor bevettek maguk közé egy halandót, stb…), a életveszélyes próbák miatt pedig az Éhezők Viadala jutott eszembe.
A termek bemutatását eléggé untam, meg úgy összességében is voltak részek, ahol muszáj volt kicsit letennem pihenni a könyvet… Viszont a vége szépen kikerekedett. :)

+
>!
Leilaa
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ebben ismét volt cselekmény, izgalom, kifejezetten tetszett, nem tudtam letenni az irodában. Amikor késő este hazaértem azt az utolsópároldaltmég muszáj volt elolvasnom, anélkül nem tudtam lefeküdni aludni. :)


Népszerű idézetek

+
>!
takiko

– Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
– A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
– Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
– Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
– Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
– Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

51. oldal

+
>!
könyvskorpió

A diák, míg tanul nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

+
>!
Jean

Az élet egy nagy kihívás, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
horsegirl

– Kurda, te vagy az?
– Nem! … Larten?
– Igen.
– Ja, az más.

+
>!
Razor ×SP

– Hogyhogy maga nem eszik levest? – csodálkoztam Mr. Crepsleyn, aki csak a száraz kenyeret rágcsálta.
– Nem bírja a gyomrom a denevérhúslevest – felelte.
A kanál úton a szám felé megállt a levegőben. A levesbe áztatott kenyérdarab lepottyant az asztalra.
– Denevérhúsleves? – sikítottam.
– Persze – válaszolta Gavner. – Miért, mit gondoltál, miből készült?
Lebámultam a tányéromban sötétlő folyadékra. A barlangban félhomály volt, de most, hogy jobban odanéztem, láttam a léből kibukkanó vékony, bőrszerű szárnyat.
– Azt hiszem, hányni fogok – nyögtem.

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
+
>!
RVivi 

– Én mindenről tudok – locsogott vígan Mr. Tiny. – Ezen a világon semmi sem maradhat titokban előttem.
Nagy utat tettél már meg – intézte ismét hozzám a szavait –, de még hosszú utat kell bejárnod. Nem lesz könnyű sétagalopp, és most nem csak a Vámpírok Hegyére vezető útról beszélek. Erősnek kell lenned, és hinnem kell magadban. Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
+
>!
Lunemorte P

Ha herceg leszel, mindannyian kénytelenek leszünk hajbókolni előtted. Csak addig köszörüljük rajtad a nyelvünket, amíg megtehetjük.

+
>!
Lunemorte P

Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

+
>!
Lunemorte P

– Hogy halhattok meg, ha már egyszer meghaltatok? – értetlenkedtem.
– A testem… meghalhat, mint… akárki másé. Ilyenkor… a lelkem visszamegy oda… ahol volt.

+
>!
takiko

Mr. Crepsley és Gavner vastag réntakarókba bugyolálva aludtak, amikor megérkeztem. Gavner hangosan horkolt. Így, hogy csak a fejük látszott ki, beillettek volna a világ legrondább pólyásainak! Sokért nem adtam volna, ha van olyan fényképezőgépem, amellyel le lehet kapni a vámpírokat!

43. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is