!

A Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 339 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hat év telt el azóta, hogy Darren elszegődött a Rémségek Cirkuszához. A fura társaság immáron családtagnak tekinti a félvámpírt, főleg azóta, hogy megmentette a Evra, a kígyótestű fiú életét. Azonban a Vámpírok Tanácsa is tudomást szerez az ifjú inasról… Ez azt jelenti, hogy a tábornokok és a hercegek látni kívánják…
Darren Mr. Crepsley és két csuklyás társaságában elindul a messzi hegységbe – a Tanács ugyanis ott tartja a gyűléseit. Az út korántsem veszélytelen: amerre lépnek, mindenütt vérengzés nyomaira bukkannak…
Darren rémisztő felismerésre jut: nincsenek egyedül…

Eredeti mű: Darren Shan: Vampire Mountain

Eredeti megjelenés éve: 2001


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley


Hirdetés

Kedvencelte 52

Most olvassa 15

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
csehpatrik könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Isobel könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye Megjegyzés
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
bakuchan94 könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész,amit olvastam. A történet itt lett a legjobban megírva,úgy látszik itt már belejött az írásba Darren.
Ám pár dolog nem kerülheti el a figyelmet,ha valaki kritikus szemmel olvas…
A nevek nagyon nem tetszettek (Arra,Mika…). Pár elemet én valahonnan nagyon ismerősnek láttam,ilyen például az is,hogy a gyereket sok próba elé állítják majd,ahol meg is halhat (Harry Potter gyanús…).
Nem tetszett,hogy történelmi példákkal akart alá támasztani dolgokat,hogy milyen öreg egy vámpír (ott volt Kolombusszal a hajón és együtt fedezték fel Amerikát,elterjesztette Amerikában a vámpírizmust…)
A farkasok mióta barátjai a vámpíroknak? Már nem azért,inkább a vérfarkasoknak kellene a barátjaiknak lenniük,nem??
A vámpírok hegye maga és az út pedig eléggé Húrin gyermekeire volt hasonlatos vámpír beütéssel. A törpe is…
Kedvenc szereplőm mégis a kis Harkan volt,aki megszólalt és kiderült,azért esznek olyan dolgokat a törpék,mert nincs szaglásuk és nincsenek ízlelőbimbóik…:D
Ezeket leszámítva jó történet,csak néhol erőltetett és koppincs szerintem.

+
>!
Imagine

Nagyon jó volt. Talán eddig a legjobb. Igaz elég sok név volt benne így nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda de a végén megtaláltam a fonalat. Nagyon jó volt az egész nem is tudok róla semmit mert akkor csak azt hajtogattam, hogy imádtam, nagyon tetszett…..

+
>!
abstractelf 

Ez a rész annyira, de annyira fantasztikus volt! Imádtam az elejétől a végéig, s tényleg csak dicsérni tudom. Az elején még meglepődtem, milyen sok év telt el a két kötet között, viszont ez csak az előnyére szolgált, azt gondolom.
Az nálam csak pozitívum volt, hogy egyre többet megtudhattunk Mr. Crepsley múltjáról és gondolkodásáról, akárcsak a vámpírtársadalomról. Imádtam, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektettek Larten és Darren kapcsolatára, mert ez remek helyzeteket teremtett. Elég sokszor nevettem fel hangosan, a végén viszont tényleg meglepődtem. Izgalmas kötet lesz a következő is, abban biztos vagyok!

+
>!
Leah 

utánna nézterm és 2008-ban vagy 2009-ben olvastam el a sorozatot
( a film előtt direkt.. mert tetszett a film tailerje) hát a film valami katasztrófa de maradjunk a témánál:D

ez a kötet is jó :)) a farkasok Csíkos meg Rudi :D háh tök cukik. Crepsley-t tök bírtam (na nem mintha nem ő lenne a kedvenc szereplőm:)) h ő a nagy farkas szakértő:D
sokszor hangosan fel röhögtem :D
és már olvasom a halál próbáit letehetetlen könyvek és gyorsan kilehet őket olvasni
még mindig kedvenc ez a sorozat<3

+
>!
vadnarancs

A 4 kötet közül amiket olvastam eddig ez tetszett a legjobban. Engem egyáltalán nem zavart, hogy Darren olyan sokat kérdezett ifjú vámpírként másképpen nem tudott volna meg sok mindent.

+
>!
Lahara SP

Érdekes volt az út a Vámpírok Hegyéhez. Érdekes, hogy mennyire hagyománytisztelők a vámpírok, és mennyi újat mutatnak meg a kultúrájukról, szokásaikról.
Mondanám, hogy unalmasabb rész, mint a többi, mert alig történik benne valami, de nem mondom, mert nem az. Főleg, hogy itt fontosabb szerephez kerül a törpe népség.

+
>!
Valcsa

Nekem eddig ez a rész tetszett a legkevésbé (a 3. pedig eddig a legjobban)… :/ Valahogy ebbe a „megy-megy-alszik-vadászik-megy-megy”-be már én is elfáradtam útközben… Bár a farkasokkal való találkozás tetszett, Rudi biztosan nagyon cuki lehetett. :))
Baromira zavart egyébként a „törpe népség” meg „törpe személy” megnevezés… -.- Most őszintén, ez mi ez? Nem tudom, hogy a fordító hibája, vagy maga a szerző találta ki, de szerintem szörnyen gagyi… (Ettől eltekintve Balláb -azaz Harkat – karaktere tetszett, és kicsit sajnáltam is.)
Több könyv is eszembe jutott erről: egyrészt önkéntelenül beugrott a Twilight-saga (a vámpírok főfejesei előtt való megjelenés miatt, meg hogy bűnt követtek el, mikor bevettek maguk közé egy halandót, stb…), a életveszélyes próbák miatt pedig az Éhezők Viadala jutott eszembe.
A termek bemutatását eléggé untam, meg úgy összességében is voltak részek, ahol muszáj volt kicsit letennem pihenni a könyvet… Viszont a vége szépen kikerekedett. :)

+
>!
Emőke_Sebestyén

Minden kötetét imádtam… ez a sorozat az ami folyamatosan meg tudott lepni, síratni, boldoggá tenni.. egyszerűen csodálom hogy ennyire jó. És hozzá kell tenni, hogy a 12 kötet 5 napomban telt végig olvasni, soha ennyire még könyv nem ragadott akkoriban magával mint ez.

+
>!
Hajnalka_Anonymus

Olvastam, hogy sokak szerint ez az eddigi legjobb rész, ezért gondoltam, hogy most hétvégén akkor elolvasom. Így visszatekintve lehet, hogy azért nem volt túl jó, mert most úgy érdekel a folytatás, talán annyira, amennyire az első rész után. Mondjuk szerintem is ez az eddigi legjobb rész, majd meglátjuk, hogy a többi milyen lesz:D Az biztos, hogy tényleg izgalmas volt, azért nem olyan idegtépő, mint az előző rész, de ez a kötet is tele volt kalandokkal, új információkkal, amik által egyre többet tudhatunk meg a vámpírokról, szokásaikról és egyebekről. Személy szerint én örültem, hogy egy kicsit kevesebbet kellett félnem, az előző könyv után, pont jó volt :) Őszintén reménykedtem, hogy nem lesz ebben a részben szerelmi szál és remélem, hogy a továbbiakban még egy darabig nem lesz, nem hiányoltam. Úgyhogy összességében azt kaptam, amit vártam ettől a könyvtől.

+
>!
Anuika

Hát ez olyan átvezető-rész féleség, de ennek ellenére több infó van benne a vámpírok „népéről” mint az eddigi kötetekben együttvéve. Sok benne az új szereplő, akik közül sok van akit rögtön az leső pillanatban megszerettem és sok akik felkeltették a figyelmemet és nagyon szívesen olvasnék róluk többet is. Izgalmas rész és nagyon szívesen nekikezdenék a folytatásnak.


Népszerű idézetek

+
>!
takiko

– Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
– A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
– Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
– Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
– Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
– Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

51. oldal

+
>!
könyvskorpió

A diák, míg tanul nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

+
>!
horsegirl

– Kurda, te vagy az?
– Nem! … Larten?
– Igen.
– Ja, az más.

+
>!
Jean

Az élet egy nagy kihívás, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
Lunemorte P

Az élet egyetlen nagy kihívás – mondta nekem egyszer –, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

+
>!
Lunemorte P

Ha herceg leszel, mindannyian kénytelenek leszünk hajbókolni előtted. Csak addig köszörüljük rajtad a nyelvünket, amíg megtehetjük.

+
>!
Razor SP

– Hogyhogy maga nem eszik levest? – csodálkoztam Mr. Crepsleyn, aki csak a száraz kenyeret rágcsálta.
– Nem bírja a gyomrom a denevérhúslevest – felelte.
A kanál úton a szám felé megállt a levegőben. A levesbe áztatott kenyérdarab lepottyant az asztalra.
– Denevérhúsleves? – sikítottam.
– Persze – válaszolta Gavner. – Miért, mit gondoltál, miből készült?
Lebámultam a tányéromban sötétlő folyadékra. A barlangban félhomály volt, de most, hogy jobban odanéztem, láttam a léből kibukkanó vékony, bőrszerű szárnyat.
– Azt hiszem, hányni fogok – nyögtem.

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
+
>!
Lunemorte P

Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

+
>!
Lunemorte P

– Hogy halhattok meg, ha már egyszer meghaltatok? – értetlenkedtem.
– A testem… meghalhat, mint… akárki másé. Ilyenkor… a lelkem visszamegy oda… ahol volt.

+
>!
takiko

Mr. Crepsley és Gavner vastag réntakarókba bugyolálva aludtak, amikor megérkeztem. Gavner hangosan horkolt. Így, hogy csak a fejük látszott ki, beillettek volna a világ legrondább pólyásainak! Sokért nem adtam volna, ha van olyan fényképezőgépem, amellyel le lehet kapni a vámpírokat!

43. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Darren Shan regényes története sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is