!

A vámpír inasa (Darren Shan regényes története 2.) 423 csillagozás

Darren Shan: A vámpír inasa Darren Shan: A vámpír inasa
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Félvámpír vagyok – jelenti ki a kötet elején Darren Shan. – Egészen addig ember voltam, amíg nem találkoztam az éjszaka teremtményével. Ettől fogva örökre megváltozott az életem. Mr. Crepsley arra kényszerített, hogy legyek az inasa, így elszegődtem a Rémségek Cirkuszához.
Nehezen tanultam bele új életembe. Még ennél is nehezebben ment a vérszívás, sokáig nem is voltam hajlandó rá. Végül rá fanyalodtam, hogy megőrizzem egy haldokló barátom emlékeit (a vámpírok képesek elraktározni egy ember emlékeit, ha az utolsó cseppig kiszívják a vérét). Hetekig rettenetes lidércnyomások gyötörtek, de nem volt visszatérés. Elfogadtam vámpírinas mivoltomat, és megtanultam élni a benne rejlő lehetőségekkel… idővel valódi éjszakai lénnyé váltam…

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire's Assistant

Eredeti megjelenés éve: 2000


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Evra Von · Hibernius Tall (Mr. Tall)

Helyszínek népszerűség szerint

Cirque Du Freak


Hirdetés

Kedvencelte 61

Most olvassa 25

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Isobel könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A vámpír inasa Megjegyzés
>!
700 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
hajnalikod könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
kinguuci könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Doresz könyve Darren Shan: A vámpír inasa

Kiemelt értékelések

+
>!
csillagka P
Darren Shan: A vámpír inasa

Szinte hihetetlen Darren rendesen meglepett, ennyi borzalmat ilyen könnyed játékos formában elmesélni. Bruuu, nem vagyok benne biztos hogy nekem ez tetszik, szokni kell, le vagyok fagyva, meg vagyok döbbenve, oké! hogy horror de biztos hogy ez gyerekkönyv ?
Egy biztos végre begyűjtöttem egy vérfarkast:) ideje volt, és egy nagyon szimpatikus szereplőt Evra a csúcs, én pedig össze vagyok zavarodva :) ez a sorozatot folytatni kell, hogy kiderüljön nekem tetszik e úgy igazán?

7 hozzászólás
+
>!
Lex
Darren Shan: A vámpír inasa

Na, ez durva volt!

Nagyon hamar ki lehet olvasni ezeket a könyveket (már ha van ideje az embernek), én is pár óra alatt felfaltam a második részt. És legalább annyira tetszett ez is, mint az első. Az biztos, hogy a horror faktor jócskán megemelkedett a végén. Lehet, hogy este égve hagyom a pilácsot. :)

A sorozat stílusa, az író megfogalmazásai abszolút magával ragadóak. Egyszerűen nem tudom letenni. Kezdem úgy érezni, hogy újabb kedvenc író születik a képzeletbeli listámon. Tetszik, hogy nem bonyolítja túl a dolgokat, nem sző a történetbe fölösleges cselekményeket, és tetszenek a szakasz végi lezárásai, amikkel mindig felkelti a kíváncsiságomat.

Már csak egy kérdésem van: hol is van a harmadik rész? Megyek, megkeresem. :)

+
>!
Valcsa
Darren Shan: A vámpír inasa

Ez a stílus még mindig meglep (nem tudom, hogy magának a szerzőnek köszönhető, vagy a fordító érdeme). Olyan hangnemben írja le a történetet, mintha egy ártatlan mesét mondana el, semmi „játék a szavakkal”, vagy sejtetés, hanem nyersen, egyből a közepébe… és számomra ez is hatásos volt, a végét már borzadva olvastam.
Talán még az első részen is túltett. Tetszett. :)
[Arra azért kíváncsi lennék, hogy R.V.-vel később mi történt…]

2 hozzászólás
+
>!
lena91 P
Darren Shan: A vámpír inasa

Nem csak hogy hozta a Rémségek cirkuszában felállított színvonalat, de még felül is múlta.
Olyan jó, hogy a szereplők annyira hétköznapiak, valós érzelmekkel és küzdelmekkel.
Nem unalmas, folyamatosan pörög az esemény.
Nagyon, nagyon szeretem.

8 hozzászólás
+
>!
Anonim_Dreamer
Darren Shan: A vámpír inasa

Brr. A kiolvasása után még sokáig forgolódtam az ágyban, és a könyv végére gondoltam, meg arra a különösen undorító hangra, amit most nem írok le. Brr.
Nem vagyok valami jártas a horrorban, de annyira szörnyen ijedősnek sem találom magam, itt viszont berezeltem, pedig tudtam, hogy el fog jönni az a rész.
Darrent néha jól képen töröltem volna (egy féltéglával, csak hogy az erősebb pillanataiban is megérezze), de egyébként kedvelem, jólelkű srác. Kicsit féltem őt, hogy mi lesz vele…
Mr. Crepsley nagy kedvencem, mindig jót derülök a poénjain. Kár, hogy Darren annyira utálja, pedig csak jót akar neki. Evrát szintén bírom, bár tuti frászt kapnék, ha a kígyója körém tekeredne. Akár alszik, akár nem.
Mr. Tiny elég hátborzongató, biztos lesz még vele bajom, meg a törpékkel is. Vagy a törpéktől csak én parázok?
Hamarosan előkerítem a harmadik részt, és (az első két rész példáján), valószínűleg azt is ritka gyorsan befalom.
Az ilyen jó könyveket nem lehet csak úgy letenni!

+
>!
klaraboglarka
Darren Shan: A vámpír inasa

Megvolt benne minden, ami egy ilyen könyvbe kell. Tetszett, hogy egy „kissrác” szemszögéből látok mindent.
Ezek a fajta vámpírok teljesen újak voltak nekem, egy újabb felfedezés, tele rejtelmekkel, és bonyodalommal.:)

+
>!
imi339
Darren Shan: A vámpír inasa

Sokkal jobb, mint az első. De ugyanolyan szomorú tud lenni.

+
>!
Lunemorte P
Darren Shan: A vámpír inasa

Ezt a kötetet is másodjára olvastam el,de érdekes módon nem is emlékeztem korábbról a végére,így izgalmasabb is volt a vége,mint gondoltam.
Szerencsétlen Darren! Borzalmas lehet gyermekként barátok nélkül kóborolni pár fura lénnyel és azzal szembesülni,hogy ő is közéjük tartozik…Próbál tudomást se venni róla,mivé is vált,de később rájön,muszáj.
Ami nem tetszett : eléggé idegesített az,hogy a vámpírokat jó szereplőnek próbálja bemutatni az író…Irgalmasnak…stb. Szerintem inkább félelmetesnek kellett volna bemutatni őket. És nem olyannak,akik kis üvegekből isszák az embervért…
A vége miatt érdemes amúgy leginkább végig olvasni a könyvet,meg annak is,akinek tetszett az első kötet.

+
>!
Ancsúr 
Darren Shan: A vámpír inasa

Ez a történet is volt olyan jó, mint az első része a sorozatnak. Az író megint egy kiváló vámpíros történettel ajándékozott meg minket. Egyszerűen imádtam Evra alva mászó kígyóját! Bennem az ütő is megállt volna, ha találkozom azzal az állattal.

+
>!
Rozmaring
Darren Shan: A vámpír inasa

Sokkal gördülékenyebb volt – legalábbis számomra –, mint az első kötet. Igaz, hogy a stílusa három évvel ezelőtt sokkal jobban tetszett mint most, idősebb fejjel, de könnyű olvasmány, még ha a története főleg az első kötethez képest olyan fordulatot is vesz, amit tuti nem adnék egy gyerek kezébe.
Ettől függetlenül élvezhető, gyorsan lehet végezni vele, mert az embert magával ragadja a történet, és beleéli magát Darren szerepébe.
Amit bánok, bár ez nem a könyv és nem is az író hibája, hogy mennyire különbözik a könyv a filmtől. Rossz volt, hogy előbb láttam évekkel ezelőtt a filmet, mint olvastam volna.


Népszerű idézetek

+
>!
Brigi007

– Mi az a THV? – kérdeztem.
– A Természet Harcos Védelmezői – válaszolta Mr. Tall. – Ökoharcosok. Körberohangálják az országot, s próbálják leállítani az új utak és hidak építését. Itt vannak már pár hónapja, de hamarosan tovább kell menniük.
– Igazi katonák? – kérdeztem. – Vannak puskáik, kézigránátjaik meg tankjaik?
Mindketten a hasukat fogták nevettükben.
– Néha tényleg nagyon hülye tud lenni szegénykém – nyögte ki Mr. Crepsley két nevetőroham között –, de azért nem olyan buta, mint amilyennek látszik.

+
>!
Gabó

Az a véleményük, hogy az iskola a tanításnak azzal a céllal kiépített zsarnoki rendszere, hogy elpusztítsa a szellemiséget, és megölje a kreativitást

Kapcsolódó szócikkek: iskola · kreativitás
+
>!
Brigi007

Épp csak egyet koppantottam az ajtaján, máris kinyílt. Mr. Tall állt ott, és mielőtt egy szót is szólhattam volna, odanyújtott két belépőjegyet a Cirque du Freak előadására.
Elképedve bámultam a jegyekre, majd Mr. Tallra.
– Honnan tudta…?
– Vannak módszereim – felelte mosolyogva.
– Nincs pénzem – figyelmeztettem.
– Majd levonom a béredből – válaszolta.
– Hisz maga semmit sem fizet nekem – néztem rá értetlen arccal.
– Bölcs dolog tőlem – szaladt fülig Mr. Tall szája.

+
>!
Brigi007

Kiugrott a hálózsákból, odasietett hozzám, s a kígyót a fejénél megragadva kezdte letekerni rólam.
– Biztonságban vagy – mondta megnyugtatóan. – Az az igazság, hogy eddig sem voltál veszélyben. A kígyó egész idő alatt aludt. Arra sem ébredt volna föl, ha lecibálod magadról. Nagyon mélyen szokott aludni.
– Alszik? – kérdeztem elvékonyodott hangon. – De hát… akkor hogy tudott rám csavarodni?
– Alvamászó – mondta a fiú mosolyogva.
– Alvamászó!

+
>!
takiko

Nem nőttek tépőfogaim. Vártam, hogy majd előbújnak, ezért minden este belenéztem a tükörbe. Mr. Crepsley három hét múlva rajtakapott.
– Mit csinálsz? – kérdezte.
– Keresem a tépőfogakat – mondtam.
Pár pillanatig csak bámult rám, aztán kirobbant belőle a nevetés.
– Mi nem növesztünk tépőfogakat, te tökfej! – harsogta.

20. oldal (Móra könyvkiadó 2001, 2005)

+
>!
Brigi007

…és messzebb dobtam a vasgolyót, mint bármelyik felnőtt. (Egyszer lemértem, és amikor utánanéztem, kiderült, hogy súlydobásban új világrekordot értem el! Először teljesen lázba jöttem tőle, de aztán ráeszméltem, hogy nem beszélhetek róla senkinek. Ezzel együtt jó érzés volt tudni, hogy világbajnok vagyok.)

+
>!
takiko

– A felnőtteknek már nem olyan fontosak a barátok – folytattam. – A papám mondta, hogy a felnőttek megszokták, hogy nincs sok barátjuk. Van munkájuk, meg hobbijaik, és mindenfélével el tudják foglalni magukat. De nekem a barátaim voltak a legfontosabbak az életemben, leszámítva a családomat. Maga elvette a családomat, amikor átszivattyúzta belém a büdös vérét, és most még az esélyemet is elveszi, hogy még egyszer az életben, legyen egy igazi barátom. Nagyon köszönöm! – kiabáltam mérgesen. – Köszönöm, hogy szörnyeteget csinált belőlem, és hogy tönkretette az életemet!

38. oldal

+
>!
Brigi007

Csaták jönnek és elmúlnak, öreg, de a háború sohasem ér véget.

+
>!
Lunemorte P

Azt sem bánják, ha időnként iskolát kerülök. Az a véleményük, hogy az iskola a tanításnak azzal a céllal kiépített zsarnoki rendszere, hogy elpusztítsa a szellemiséget, és megölje a kreativitást.

Kapcsolódó szócikkek: kreativitás
+
>!
Brigi007

– Talán maradhatna – töprengett hangosan Evra.
Meglepődve néztem rá, de a kacsintásából megértettem, hogy csak úgy tesz, mintha.
– Maradhatok? – derült fel Sam arca.
– Persze – felelte Evra. – De segítened kell a munkánkban.
– Bármit megteszek – bizonygatta Sam. – Nem számít, mi az. Miben segítsek?
– A farkasembert kell megetetni, lemosdatni és megkefélni – mondta Evra.
Sam arcáról lehervadt a mosoly.
– A fa-farkas-e-embert? – kérdezte idegesen.
– Nem jelent gondot – mondta Evra. – Ha kapott enni, akkor többnyire megnyugszik. Nagyon ritkán harapja meg a gondozóit. Ha mégis megtámadna, tartsd távol a fejedet a szájától, és dugd le a torkán az egyik karodat. Mégis jobb, ha azt harapja le, mint ha…
– Tudod – vágott a szavába Sam –, azt hiszem, tényleg haza kell mennem. A mamám említette,
hogy valami vendégek jönnek hozzánk ma este.
– Ó, de kár – vigyorgott Evra.

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Evra Von

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Darren Shan regényes története sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is