!

A vámpír inasa (Darren Shan regényes története 2.) 488 csillagozás

Darren Shan: A vámpír inasa Darren Shan: A vámpír inasa
Régikönyvek.hu · 2.499 Ft –15% 2.124 Ft
Publioboox · 2.499 Ft –5% 2.375 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Darren Shan hétköznapi iskolásgyerek volt – míg el nem ment a Rémségek Cirkuszába. Most, miközben új, vámpírinasi életével viaskodik, kétségbeesett harcot folytat az egyetlen kísértéssel, amely irtózatot kelt benne… az egyetlen dologgal, amely életben tarthatná… De amikor összetalálkozik a farkasemberrel, még ennél is szörnyűbb dolog történik.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowlind, a Harry Potter-könyvek szerzője

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire's Assistant

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Móra, Budapest, 2010
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187656 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2007
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631182835 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631179828 · Fordította: F. Nagy Piroska

2 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Evra Von · Desmond Tiny · Hibernius Tall · R. V. · Sam Grest

Helyszínek népszerűség szerint

Cirque Du Freak


Hirdetés

Kedvencelte 74

Most olvassa 29

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Emerson könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
stibor könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
700 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
hajnalikod könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
5.000 Ft ★★★★★ Eladó
mandika könyve Darren Shan: A vámpír inasa Megjegyzés
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
CsiposKisZé könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Drucocu könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
Nellicke könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Varga_Szandi könyve Darren Shan: A vámpír inasa
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó
KleineKatze könyve Darren Shan: A vámpír inasa

Kiemelt értékelések

+
>!
Black_Angel P
Darren Shan: A vámpír inasa

Ahogy az első rész, ez is nagyon tetszett. Szerettem az új szereplőket, kivéve R. V.-t..
Haladt az esemény, tetszett hogy Darren végre talál barátokat, meg hogy ennyire hű akar maradni ember mivoltához. Fura nekem a vámpíros sztori, hiszen annyira felkapott lett (pl. Twilight) hogy féltem eleinte, csak egy sablonos sorozatot kapok. De nem, sokkal érdekesebb megközelítése ennek a témának:) Nagyon ígéretes számomra ez a sorozat

+
>!
molly_
Darren Shan: A vámpír inasa

Ugyanúgy, mint az első kötetnél, itt is pörögnek az események, nincs üresjárat. Darren sokat fejlődik a kalandjai során, és annak ellenére, hogy a sorozat a fiatalabb korosztálynak íródott, az író nem fél borzalmas tragédiákkal sújtani a szereplőit a jellemfejlődés érdekében. – ez ebben a kötetben nagyon jól látszik.
Imádom Mr. Crepsley és Darren kapcsolatát: összevissza ordibálnak egymással, de hiába titkolják, érezhető hogy szép lassan elkezdenek kötődni a másikhoz. :)
R.V.-t megcsapkodtam volna, Sam pedig… aaajjj… :(
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/02/darren-shan-…
Ééés folytatom az újraolvasást a harmadik kötettel! ^^

+
>!
csillagka P
Darren Shan: A vámpír inasa

Szinte hihetetlen Darren rendesen meglepett, ennyi borzalmat ilyen könnyed játékos formában elmesélni. Bruuu, nem vagyok benne biztos hogy nekem ez tetszik, szokni kell, le vagyok fagyva, meg vagyok döbbenve, oké! hogy horror de biztos hogy ez gyerekkönyv ?
Egy biztos végre begyűjtöttem egy vérfarkast:) ideje volt, és egy nagyon szimpatikus szereplőt Evra a csúcs, én pedig össze vagyok zavarodva :) ez a sorozatot folytatni kell, hogy kiderüljön nekem tetszik e úgy igazán?

7 hozzászólás
+
>!
Firoci 
Darren Shan: A vámpír inasa

Ez a rész a félvámpír Darren viszontagságait beszéli el. Éppen olyan olvasmányos, mint az első kötet, bár nincsen benne annyi izgalom. Kivéve az utolsó 40 oldalt, mert amit ott kapunk, az bőven felér az előző rész történéseivel. A mese és a horror furcsa ötvözete a történet (már az első rész is ilyen érzéseket váltott ki belőlem). A nyelvezete nagyon egyszerű, hiszen egy gyerek meséli el. A történet igazából nem is félelmetes, hiszen a vámpírról (és később a társulat majdnem minden tagjáról) kiderül, hogy nem is olyan gonosz, már-már „emberséges”. Ennek megfelelően vártam, hogy jó vége lesz, aztán jött a döbbenetes, szörnyű befejezés, amely már csöppet sem mesébe illő, nagyon is életszerű, kegyetlen, brutális. Ezek után kis szorongással, de kíváncsian várom, mit tartogat a következő rész.

+
>!
Lex
Darren Shan: A vámpír inasa

Na, ez durva volt!

Nagyon hamar ki lehet olvasni ezeket a könyveket (már ha van ideje az embernek), én is pár óra alatt felfaltam a második részt. És legalább annyira tetszett ez is, mint az első. Az biztos, hogy a horror faktor jócskán megemelkedett a végén. Lehet, hogy este égve hagyom a pilácsot. :)

A sorozat stílusa, az író megfogalmazásai abszolút magával ragadóak. Egyszerűen nem tudom letenni. Kezdem úgy érezni, hogy újabb kedvenc író születik a képzeletbeli listámon. Tetszik, hogy nem bonyolítja túl a dolgokat, nem sző a történetbe fölösleges cselekményeket, és tetszenek a szakasz végi lezárásai, amikkel mindig felkelti a kíváncsiságomat.

Már csak egy kérdésem van: hol is van a harmadik rész? Megyek, megkeresem. :)

+
>!
Olyvia
Darren Shan: A vámpír inasa

Pécsi hazaútra tökéletesebb halloween-olvasmányt választani se tudtam volna valószínűleg. Kellemes élmény volt újra visszatérni Darren Shan horrormeséi közé. Olvastatja magát, akárcsak az első rész. S közben egyre szélesebb ismeretet szerzünk szereplőinek sokszínűségéből, lényeinek mivoltából, mi hogy működik ebbéli fantáziavilágban és a vámpírok örökéletű drámai témaköre is átsejlik már a kezdettől, miszerint az embertől származó vér ivása bűn-e vagy csupán szükséges rossz. Anne Rice könyvéből már bőven ki lett vesézve számomra még régebben a téma, úgyhogy kissé elcsépeltnek éreztem, hiába szükséges egy frissen ébredt vámpír történetébe. Majd aztán ismét felbukkan a cirque du freak szerencsésen és visszalendít az élvezettel olvasó fázisba. Crepsley jó kis karakter, főleg ahogy tanítgatja inasát, jó párost alkotnak a cirkuszbeli lények körében. Továbbá kötődik egy vagány barátság is egy harmadik csatlóssal, ijesztő gnómok jelennek meg urban legendekkel fűszerezve és a végén a dramaturgiai csavar, ami egy tragikus, horrorisztikus elemként fordul át egy jellemfejlődésbe. Remek kis folytatás, jöhet a következő!

+
>!
mcborzaska
Darren Shan: A vámpír inasa

Megunhatatlan az egész sorozat. Akárhányszor újra tudom olvasni, és mindig élvezem. Bár lehet, lassan kinövök ezekből a könyvekből.

+
>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Darren Shan: A vámpír inasa

Először is szertném megköszönni @Manyini -nak hogy kölcsönadta a könyvet :)
Szuper könyv volt, eseménydús és olvsmányos, szerethető karakterek még ha a vége elég szomorúra sikeredett még úgy is.

+
>!
Valcsa
Darren Shan: A vámpír inasa

Ez a stílus még mindig meglep (nem tudom, hogy magának a szerzőnek köszönhető, vagy a fordító érdeme). Olyan hangnemben írja le a történetet, mintha egy ártatlan mesét mondana el, semmi „játék a szavakkal”, vagy sejtetés, hanem nyersen, egyből a közepébe… és számomra ez is hatásos volt, a végét már borzadva olvastam.
Talán még az első részen is túltett. Tetszett. :)
[Arra azért kíváncsi lennék, hogy R.V.-vel később mi történt…]

2 hozzászólás
+
>!
Anonim_Dreamer
Darren Shan: A vámpír inasa

Brr. A kiolvasása után még sokáig forgolódtam az ágyban, és a könyv végére gondoltam, meg arra a különösen undorító hangra, amit most nem írok le. Brr.
Nem vagyok valami jártas a horrorban, de annyira szörnyen ijedősnek sem találom magam, itt viszont berezeltem, pedig tudtam, hogy el fog jönni az a rész.
Darrent néha jól képen töröltem volna (egy féltéglával, csak hogy az erősebb pillanataiban is megérezze), de egyébként kedvelem, jólelkű srác. Kicsit féltem őt, hogy mi lesz vele…
Mr. Crepsley nagy kedvencem, mindig jót derülök a poénjain. Kár, hogy Darren annyira utálja, pedig csak jót akar neki. Evrát szintén bírom, bár tuti frászt kapnék, ha a kígyója körém tekeredne. Akár alszik, akár nem.
Mr. Tiny elég hátborzongató, biztos lesz még vele bajom, meg a törpékkel is. Vagy a törpéktől csak én parázok?
Hamarosan előkerítem a harmadik részt, és (az első két rész példáján), valószínűleg azt is ritka gyorsan befalom.
Az ilyen jó könyveket nem lehet csak úgy letenni!


Népszerű idézetek

+
>!
Gabó

Az a véleményük, hogy az iskola a tanításnak azzal a céllal kiépített zsarnoki rendszere, hogy elpusztítsa a szellemiséget, és megölje a kreativitást

75. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: iskola · kreativitás · Sam Grest
+
>!
csillagka P

A nevem Darren Shan.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Brigi007

    – Mi az a THV? – kérdeztem.
    – A Természet Harcos Védelmezői – válaszolta Mr. Tall. – Ökoharcosok. Körberohangálják az országot, s próbálják leállítani az új utak és hidak építését. Itt vannak már pár hónapja, de hamarosan tovább kell menniük.
    – Igazi katonák? – kérdeztem. – Vannak puskáik, kézigránátjaik meg tankjaik?
    Mindketten a hasukat fogták nevettükben.
    – Néha tényleg nagyon hülye tud lenni szegénykém – nyögte ki Mr. Crepsley két nevetőroham között –, de azért nem olyan buta, mint amilyennek látszik.

51-52. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cirque Du Freak · Darren Shan · Hibernius Tall · Larten Crepsley
+
>!
Brigi007

    Kiugrott a hálózsákból, odasietett hozzám, s a kígyót a fejénél megragadva kezdte letekerni rólam.
    – Biztonságban vagy – mondta megnyugtatóan. – Az az igazság, hogy eddig sem voltál veszélyben. A kígyó egész idő alatt aludt. Arra sem ébredt volna föl, ha lecibálod magadról. Nagyon mélyen szokott aludni.
    – Alszik? – kérdeztem elvékonyodott hangon. – De hát… akkor hogy tudott rám csavarodni?
    – Alvamászó – mondta a fiú mosolyogva.
    – Alvamászó!

57. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Evra Von
+
>!
takiko

    Nem nőttek tépőfogaim. Vártam, hogy majd előbújnak, ezért minden este belenéztem a tükörbe. Mr. Crepsley három hét múlva rajtakapott.
    – Mit csinálsz? – kérdezte.
    – Keresem a tépőfogakat – mondtam.
    Pár pillanatig csak bámult rám, aztán kirobbant belőle a nevetés.
    – Mi nem növesztünk tépőfogakat, te tökfej! – harsogta.

20. oldal, 3. fejezet (Móra könyvkiadó 2001, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Larten Crepsley
+
>!
Brigi007

    Épp csak egyet koppantottam az ajtaján, máris kinyílt. Mr. Tall állt ott, és mielőtt egy szót is szólhattam volna, odanyújtott két belépőjegyet a Cirque du Freak előadására.
    Elképedve bámultam a jegyekre, majd Mr. Tallra. – Honnan tudta…?
    – Vannak módszereim – felelte mosolyogva.
    – Nincs pénzem – figyelmeztettem.
    – Majd levonom a béredből – válaszolta.
    – Hisz maga semmit sem fizet nekem – néztem rá értetlen arccal.
    – Bölcs dolog tőlem – szaladt fülig Mr. Tall szája.

122. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Hibernius Tall
+
>!
Lunemorte P

Ki a hős, ha nem az, aki lemond mindenről egy másik ember javára?

96. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
+
>!
Allanon P

    – Gondolod, hogy van valami köze ahhoz, hogy én és Mr. Crepsley megjöttünk? – kérdeztem.
    – Kétlem – válaszolta Evra. – Talán csak véletlen. Vagy a végzet műve. – Kis szünetet tartott. – És ez a másik dolog: Mr. Tiny keresztneve Desmond.
    – Na és?
    – Mindenkit felszólít, hogy hívják Desnek.
    – Na és?
    – Kösd össze a vezetéknevével – mondta Evra.
    Megtettem. Mr. Des Tiny. Mr. Des-Tiny. Mr. …
    – Mr. Destiny – suttogtam. Mr. Végzet. Evra komoly arccal bólintott.

89. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Desmond Tiny · Evra Von · Larten Crepsley
+
>!
takiko

    – A felnőtteknek már nem olyan fontosak a barátok – folytattam. – A papám mondta, hogy a felnőttek megszokták, hogy nincs sok barátjuk. Van munkájuk, meg hobbijaik, és mindenfélével el tudják foglalni magukat. De nekem a barátaim voltak a legfontosabbak az életemben, leszámítva a családomat. Maga elvette a családomat, amikor átszivattyúzta belém a büdös vérét, és most még az esélyemet is elveszi, hogy még egyszer az életben legyen egy igazi barátom. Nagyon köszönöm! – kiabáltam mérgesen. – Köszönöm, hogy szörnyeteget csinált belőlem, és hogy tönkretette az életemet!

38. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Larten Crepsley
+
>!
Lunemorte P

Az életben semmi sem örökkévaló, még az ifjúság sem.

100. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek – Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók 4. – Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: Night World – A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös