!

A vámpír herceg (Darren Shan regényes története 6.) 328 csillagozás

Darren Shan: A vámpír herceg

Az árulónak bélyegzett Darren Shan farkasszemet néz a halállal. Hiába szökött meg, a vér szaga visszahívja. A Vámpírok Hegyén ugyanis véres leszámolásra készülnek a hatalomra éhes vérszipolyok.
Vajon ki lesz az éjszaka ura?
Tud-e fordítani Darren Shan az események menetén, vagy eljött a vámpírok több ezer éves uralmának vége? A Vámpírok Hegye trilógia ezzel lezárul – a történetnek azonban még nincs vége!

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire Prince

Eredeti megjelenés éve: 2002


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Seba Nile


Hirdetés

Kedvencelte 59

Most olvassa 14

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Isobel könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Grace_Martin könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Succ könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A vámpír herceg Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
Imagine

Imádom, imádom, csakis imádom! Ezt csak imádni lehet az összes többi résszel. Vége a legjobb csak egy kicsit elkapkodott. De ez nem is baj mert tökéletesen lett meg írva. Nem tudom többet írni csak azt, hogy IDE A KÖVETKEZŐ RÉSSZEL. :)

+
>!
Anitiger P

Talán a legnagyobb fordulat – számomra – ebben a könyvben volt. Amikor először olvastam muszáj volt utánajárnom, hogy nem az utolsó rész-e esetleg. Valahogy az elejéből kiindulva nehéz jó véget elképzelni a könyvnek – imádom!

Vannak részek, amik zseniálisak és vannak benne szomorúak, de összességében egy izgalmas jó rész, amin aztán lehet izgulni :D

(Természetesen ez egy olyan hely a könyvtörténelmi utazásaim során, ahova egyáltalán nem akarok ellátogatni: A Vámpírok Hegye)

+
>!
abstractelf 

Jobban tetszett az előző résznél, viszont a végét kicsit elkapkodottnak éreztem. Ennek ellenére még mindig szeretem a sorozatot és Larten-t is. Jöhet Vancha, akit már beharangoztak nekem. :)

6 hozzászólás
+
>!
Anonim_Dreamer

Imádom, imádom, imádom!
Azt hiszem, az eddigi kedvenc kötetem – bár lehet azért, mert most nagyon benne vagyok Darren világában, nem tudom. Az elejétől a végéig imádtam.
Még mindig félek a pókoktól, bár már kevésbé; a farkasok még mindig a kedvenceim és igen, kijelenthetem: szeretem Larten Crepsleyt. Az érzelmi megnyilvánulásain könnyezni tudok, akár sír, akár csak hirtelen hévvel örül, egyszerűen szeretem.
A hercegeket is megkedveltem, Harkatot pedig ide akarom hozni, mert ennivaló.
Imádom Darren stílusát, a gördülékenységet, a fogalmazásmódot, a karaktereket és igen, a karakterek fejlődését is: Darren Shan sokat változott, pozitív értelemben a sorozat kezdete óta számomra, most már igazán kedvelem.
Alig várom a holnapot, hogy megkapjam a következő részt *w*

+
>!
Casperson

Ez már a hatodik Darren Shan könyvem ! Nem is tudom mikor olvastam utoljára Shan könyvet talán már vagy egy éve , ha nem több . Mindössze ezzel annyit akarok elmondani , hogy hiányzott már a sorozat , a szereplők , a cirkusz. Ugyan ebben a részben nem szerepeltek a cirkuszi előadók , sőt csak említést tesz róla a főszereplőnk . Nekem a legjobban Evra a kígyófiú hiányzott ,de bízok benne , hogy a következő részekben fel fog ám , bukkanni , mert az nem lehet , hogy csak úgy kiírja a sorozatból a legszerethetőbb karaktert .

Darren Shan remekül megalkotta Darren Shan világát ! Fogalmam sincs miért kellett a saját nevét adnia a főszereplőnek ! Bírom a világot , bár nem szívesen élnék benne , de mindenképp egy plusz pont , hogy nem alakítgatta annyira át a vámpírokat . Nem tudnám elviselni , hogy még egy sorozatban , azt olvasom , hogy a vámpir csillog .
Az író stílusa, szóhasználata , karakterizálása mindig is tetszett és ez most sem volt másképp . Ugyan nem lett a kedvenc sorozatom ,de mindenképp tovább fogom olvasni már csak , azért is mert olvastam az előző köteteket is .

Különösképpen örülök annak , hogy nem húzta a végtelenségig a cselekményszálát és , hogy egész hamar kiderülnek a titkok valamint , hogy nincs az a rengeteg idióta , aki akadályozza a szereplőnket . Mármint , hogy nem állnak az útjába , nem mosnak be neki és lökik le egy alagútba . Talán ezért is tetszett annyira !

A karakterek sem idegesítettek halálra , nem hoztak ki a béketűrésemből szóval elmondhatjuk , hogy igen jó volt ez a része a sorozatnak . A gonosz karaktert szívből sajnálom , hogy megölték , mert tényleg bírtam , de bízok benne , hogy esetleg egy visszaemlékezésben találkozni fogunk vele .

Egy délutánra kikapcsol és úgy érzem Shan rajongólnak kötelező !

+
>!
StAngela

Az események végre felgyorsultak ebben a részben. Örülök neki, hogy végre előre van vetítve pár dolog abból, ami a későbbiek folyamán történni fog. :)
Az előző könyv valamivel jobban tetszett, de az valószínűleg a próbáknak köszönhető.
Mr. Crepsley egyre több emberi érzést mutatott, ami miatt egyre jobban bírom őt!
Viszont jajj, hát Darren az Darren maradt ebben a kötetben is! Még mindig tud gyerekesen viselkedni, ami miatt sokszor nem vesz észre dolgokat. Mindenesetre legalább már kezdte használni az eszét. Csak ne lenne néha olyan nagyképű! :D
Ebben a könyvben Seba volt a legmegfontoltabb személy szerintem.
A farkasok bevetése miatt meg egy külön nagy piros pont az írónak! Imádom őket!

+
>!
Bellatrissa

Egészen az utolsó fejezetig nagyon bejött, de ott valahogy besokalltam. Egyszerűen túlzásnak éreztem. Darren már ígyis istenítve volt… minek még ez is? Szerintem ki lehetett volna húzni a bajból máshogy is, de persze akkor nem lett volna végtelenül tökéletes főszereplő belőle… Komolyan mondom, hogy az egészet imádtam volna, ha nem ilyen a befejezés, de már mindegy. Mellesleg az új kedvenc szereplőm, aki Harkatot is leelőzve az első helyre került: Kurda Smahlt.

+
>!
lena91

Hű ez aztán tényleg izgalmas volt. Másodszorra ezerszer jobban tetszett, mint először. IMÁDOM Darren Shan-t!!

++
>!
mrs_calamum

Nocsak, nocsak, immáron izgalom és összeszedettség is volt! Sokkal kidolgozottabbnak éreztem, mint az előző részeket – így aztán kellemes meglepetés volt. És így, hogy kezdenek végre komolyodni a dolgok, nem bánom, hogy belevágtam!


Népszerű idézetek

+
>!
Lex

Gondold meg jól, kiben bízol meg. Még akit jó barátodnak hiszel, az is képes lehet arra, hogy eláruljon.

(első mondat)

+
>!
Gavarra

„A sors keze… veri a taktust… egy szív alakú… órán.”

++
>!
Anitiger P

Megfordult, meglátott, és szó szerint leesett az álla.
– Üdv, Seba – mosolyogtam rá bátortalanul.
Seba pislogott, megrázta a fejét, és újra pislogott.
Darren? – nyögte elfúló lélegzettel.
– Az egyetlen és pótolhatatlan – vigyorogtam.
Seba leengedte a láda fedelét, és lehuppant rá.
– Mi vagy? Rémlátomás? – zihálta.
– Úgy nézek ki?
– Igen – felelte.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Seba Nile
+
>!
Mentafagyi

Furcsamód vigasztaló volt hallani, hogy Mr. Crepsley még az aggodalmak közepette sem tett le választékos beszédstílusáról.

45. oldal

+
>!
Lex

A legtöbb vámpír sohasem döbben rá, hogy valójában milyen értelmetlen és barbár dolog a háború.


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Darren Shan regényes története sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is