!

A vámpír herceg (Darren Shan regényes története 6.) 354 csillagozás

Darren Shan: A vámpír herceg
Könyvtár

Élethalálharc a Vámpírok Hegyének mélyén

Az árulónak bélyegzett Darren Shan farkasszemet néz a halállal. Hiába szökött meg, a vér szava visszahívja. A Vámpírok Hegyén ugyanis véres leszámolásra készülnek a hatalomra éhes vérszipolyok.
Vajon ki lesz az éjszaka ura?
Tud-e fordítani Darren Shan az események menetén, vagy eljött a vámpírok több ezer éves uralmának vége? A Vámpírok Hegye trilógia ezzel lezárul – a történetnek azonban még nincs vége!

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire Prince

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Móra, Budapest, 2011
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631189971
>!
Móra, Budapest, 2006
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631182187 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2004
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631178900 · Fordította: F. Nagy Piroska

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Seba Nile · Arra Sails · Paris Skyle · Vanez Blane


Hirdetés

Kedvencelte 66

Most olvassa 15

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Iso könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Grace_Martin könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
stibor könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
400 Ft ★★★☆☆ Eladó
Liriel9 könyve Darren Shan: A vámpír herceg
>!
1.190 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
LittleTraveler könyve Darren Shan: A vámpír herceg

Kiemelt értékelések

+
>!
Imagine

Imádom, imádom, csakis imádom! Ezt csak imádni lehet az összes többi résszel. Vége a legjobb csak egy kicsit elkapkodott. De ez nem is baj mert tökéletesen lett meg írva. Nem tudom többet írni csak azt, hogy IDE A KÖVETKEZŐ RÉSSZEL. :)

++
>!
AniTiger P

Talán a legnagyobb fordulat – számomra – ebben a könyvben volt. Amikor először olvastam muszáj volt utánajárnom, hogy nem az utolsó rész-e esetleg. Valahogy az elejéből kiindulva nehéz jó véget elképzelni a könyvnek – imádom!

Vannak részek, amik zseniálisak és vannak benne szomorúak, de összességében egy izgalmas jó rész, amin aztán lehet izgulni :D

(Természetesen ez egy olyan hely a könyvtörténelmi utazásaim során, ahova egyáltalán nem akarok ellátogatni: A Vámpírok Hegye)

+
>!
abstractelf

Jobban tetszett az előző résznél, viszont a végét kicsit elkapkodottnak éreztem. Ennek ellenére még mindig szeretem a sorozatot és Larten-t is. Jöhet Vancha, akit már beharangoztak nekem. :)

6 hozzászólás
+
>!
Anonim_Dreamer

Imádom, imádom, imádom!
Azt hiszem, az eddigi kedvenc kötetem – bár lehet azért, mert most nagyon benne vagyok Darren világában, nem tudom. Az elejétől a végéig imádtam.
Még mindig félek a pókoktól, bár már kevésbé; a farkasok még mindig a kedvenceim és igen, kijelenthetem: szeretem Larten Crepsleyt. Az érzelmi megnyilvánulásain könnyezni tudok, akár sír, akár csak hirtelen hévvel örül, egyszerűen szeretem.
A hercegeket is megkedveltem, Harkatot pedig ide akarom hozni, mert ennivaló.
Imádom Darren stílusát, a gördülékenységet, a fogalmazásmódot, a karaktereket és igen, a karakterek fejlődését is: Darren Shan sokat változott, pozitív értelemben a sorozat kezdete óta számomra, most már igazán kedvelem.
Alig várom a holnapot, hogy megkapjam a következő részt *w*

+
>!
Casperson

Ez már a hatodik Darren Shan könyvem ! Nem is tudom mikor olvastam utoljára Shan könyvet talán már vagy egy éve , ha nem több . Mindössze ezzel annyit akarok elmondani , hogy hiányzott már a sorozat , a szereplők , a cirkusz. Ugyan ebben a részben nem szerepeltek a cirkuszi előadók , sőt csak említést tesz róla a főszereplőnk . Nekem a legjobban Evra a kígyófiú hiányzott ,de bízok benne , hogy a következő részekben fel fog ám , bukkanni , mert az nem lehet , hogy csak úgy kiírja a sorozatból a legszerethetőbb karaktert .

Darren Shan remekül megalkotta Darren Shan világát ! Fogalmam sincs miért kellett a saját nevét adnia a főszereplőnek ! Bírom a világot , bár nem szívesen élnék benne , de mindenképp egy plusz pont , hogy nem alakítgatta annyira át a vámpírokat . Nem tudnám elviselni , hogy még egy sorozatban , azt olvasom , hogy a vámpir csillog .
Az író stílusa, szóhasználata , karakterizálása mindig is tetszett és ez most sem volt másképp . Ugyan nem lett a kedvenc sorozatom ,de mindenképp tovább fogom olvasni már csak , azért is mert olvastam az előző köteteket is .

Különösképpen örülök annak , hogy nem húzta a végtelenségig a cselekményszálát és , hogy egész hamar kiderülnek a titkok valamint , hogy nincs az a rengeteg idióta , aki akadályozza a szereplőnket . Mármint , hogy nem állnak az útjába , nem mosnak be neki és lökik le egy alagútba . Talán ezért is tetszett annyira !

A karakterek sem idegesítettek halálra , nem hoztak ki a béketűrésemből szóval elmondhatjuk , hogy igen jó volt ez a része a sorozatnak . A gonosz karaktert szívből sajnálom , hogy megölték , mert tényleg bírtam , de bízok benne , hogy esetleg egy visszaemlékezésben találkozni fogunk vele .

Egy délutánra kikapcsol és úgy érzem Shan rajongólnak kötelező !

+
>!
StAngela

Az események végre felgyorsultak ebben a részben. Örülök neki, hogy végre előre van vetítve pár dolog abból, ami a későbbiek folyamán történni fog. :)
Az előző könyv valamivel jobban tetszett, de az valószínűleg a próbáknak köszönhető.
Mr. Crepsley egyre több emberi érzést mutatott, ami miatt egyre jobban bírom őt!
Viszont jajj, hát Darren az Darren maradt ebben a kötetben is! Még mindig tud gyerekesen viselkedni, ami miatt sokszor nem vesz észre dolgokat. Mindenesetre legalább már kezdte használni az eszét. Csak ne lenne néha olyan nagyképű! :D
Ebben a könyvben Seba volt a legmegfontoltabb személy szerintem.
A farkasok bevetése miatt meg egy külön nagy piros pont az írónak! Imádom őket!

+
>!
victoria_m997 

Egyszerűen imádom! *-* Hiába utal a cím a cselekményre, mégse számítottam rá, nagyon meglepődtem. De teljesen belezúgtam a sorozatba, az íróról nem is beszélve *♡*

+
>!
Bellatrissa

Egészen az utolsó fejezetig nagyon bejött, de ott valahogy besokalltam. Egyszerűen túlzásnak éreztem. Darren már ígyis istenítve volt… minek még ez is? Szerintem ki lehetett volna húzni a bajból máshogy is, de persze akkor nem lett volna végtelenül tökéletes főszereplő belőle… Komolyan mondom, hogy az egészet imádtam volna, ha nem ilyen a befejezés, de már mindegy. Mellesleg az új kedvenc szereplőm, aki Harkatot is leelőzve az első helyre került: Kurda Smahlt.

+
>!
lena91

Hű ez aztán tényleg izgalmas volt. Másodszorra ezerszer jobban tetszett, mint először. IMÁDOM Darren Shan-t!!


Népszerű idézetek

+
>!
Lex

Gondold meg jól, kiben bízol meg. Még akit jó barátodnak hiszel, az is képes lehet arra, hogy eláruljon.

(első mondatok)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Hajnalka_Anonymus

Még a halálban is légy győzedelmes.

126. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Hajnalka_Anonymus

Reménytelen helyzetek kétségbeesett lépéseket szülnek.

179. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
+
>!
Hajnalka_Anonymus

(…) – ez a vég kezdete – (…)

14. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
+
>!
Hajnalka_Anonymus

Minden olyan más. Hajnalodik, de a hold és a csillagok még halványan ragyognak az égen. Olyan sokáig voltam odabent a hegy belsejében, hogy elfelejtettem, milyen a nappal. Csodálatos.

18. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: csillag · Darren Shan · Hold
+
>!
Lex

A legtöbb vámpír sohasem döbben rá, hogy valójában milyen értelmetlen és barbár dolog a háború.

121. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vanez Blane
+
>!
Hajnalka_Anonymus

A tisztség azonban valódi lesz, nem csak a cégtáblára fogjuk kiírni.

183. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Paris Skyle
+
>!
Mentafagyi

    Furcsamód vigasztaló volt hallani, hogy Mr. Crepsley még az aggodalmak közepette sem tett le választékos beszédstílusáról.

45. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján