!

A Pokol hősei (Démonvilág 10.) 78 csillagozás

Darren Shan: A Pokol hősei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kislány fura tekintettel mered rám. Fiatalabb, mint amilyennek először hittem, a kezében egy játékmackót szorongat. Te vagy a mumus? – suttogja elkerekedő szemmel. Igen – felelem rekedten, aztán megragadom a fejét hatalmas, sebhelyes, véráztatta karommal, és összeroppantom.

Beranabus és Dervish halott.
Bec szentségtelen szövetségre lépett Vész herceggel.
Kernel megvakult, és akarata ellenére a Földön tartják.
Grubbs szinte beleőrül a bánatba, és kezdi elveszíteni az önuralmát.

A démonok átkelnek.
A Tanítványok hullanak.
Árny vár.

Elérkezett a vég.

Eredeti mű: Darren Shan: Hell's Heroes

Eredeti megjelenés éve: 2009


Hirdetés

Kedvencelte 15

Most olvassa 6

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I

Hát… Hűűűűűha!
Furcsa érzés volt letenni a könyvet, hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek, annyira természetes volt, hogy mindig várt egy következő kötet. Abba is nagyon érdekes volt belegondolni, hogy az első részek honnan indultak, és most hová érkeztünk meg.
Befejezésnek szerintem ideális volt. Néhány helyen lehetett ugyan sejteni, hogy „na, itt tuti lesz valami fordulat”, aztán meg lehetett várni és várni és közben agyalni, hogy mi lesz a tényleges cselekmény, de összességében fordulatosnak mondható.
A végén sok gondolat van, amin az ember tényleg eltöpreng.
Összességében nagyon tetszett a sorozat, bátran ajánlom bárkinek. Néhol ugyan morbid és véres, de szerintem túl lehet ezen lépni és egy igen érdekes, szövevényes, lebilincselő sztorit kap az ember.

+
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Ha eddig nem imádtam eléggé Darren bácsit, akkor ezután hivatalos rajongó lettem! A történet úszik a fájdalomban és a reménytelenségben. Ebből a helyzetből nem lehet épen megkerülni, ám amikor senki sem várja nem várt fordulat következik. Egyszerűen imádom. :)

+
>!
drezedline

Húha, a végére értem, szinte el sem hiszem. Akár lehetett volna jó is az utolsó rész, ha nem sikerült volna a vége ennyire sablonosra, mert szerintem igenis az lett. Azt el kell ismernem, hogy voltak benne érdekes fordulatok, de már az elején amikor kiderült, hogy Bec esetleg lepaktált a démonokkal, már akkor tudtam, hogy ez tuti nem így lesz.. nem is lett. Tényleg, max Vész hercegen lepődtem meg egy kicsit, és azon, hogy az író a történet végére hirtelen mindenkit kinyírt, de mindezt egy szempillantás alatt.. persze miért? Mert a végén a világ újrateremtésénél úgy is újragondoljuk őket, aztán mindenki boldogan él ameddig újra meg nem hal. :D Hát nem tudom.. amúgy ez a rész egészen a feléig még tetszett is, komolyan. Aztán onnantól kezdve jött a sablon. Nekem ez a tíz kötet sok volt, és szerintem Darren Shanból se kérek egy ideig többet.. érdekesen indult, imádtam, aztán kötetről-kötetre egyre rosszabb lett. Persze azért érdekes volt megismerni ezt a világot, azért nem bántam meg, hogy elolvastam!

+
>!
Glória

Na, akkor ezt a sorozatot is összefoglalnám.
Nem tetszett annyira, mint a Vámpír könyvek, de bele tudtam szeretni a történetbe, és a karakterekbe is egyaránt.
Tetszett, hogy mindig más szemszögéből láthattuk a dolgokat, sokkal áttekinthetőbb volt az egész, bár néha összezavarodtam egy kicsit.
A démonos dolog ügyesen kivitelezett. Hogy lehet egy embernek ekkora képzelőereje? :D
Köszi Darren, hogy megírtad azt a sorozatot. :)

++
>!
julcseee P

Jó volt, jó volt, de őszintén be kell vallanom többre számítottam! valami megdöbbentőre a végén… mármint, oké, megdöbbentő volt ez így is, de nem tudom…. valahogy mégsem. Azért összességében nagyon jó volt a sorozat :)

+
>!
Sedo_Entis

Hát számomra nehezen letehető könyv volt.Egyetlen dolog ami nem tetszett benne, az aaz egyhangú váltakozás. A csaták izgalmasak voltak számomra, valószínűleg a szünetek közötti eseményeknek hála. Vsizont ez a sokszori lejátszás volt, ami nem jött be. A vége megint csak furi lett, de ezt valahogy a Vámpíros könyv-sorozat befejezésének után nem is lepett meg. De ha belegondolok jó befejezés is. Ami még tetszett a szereplők, akik még ezekben a sötét pillanatokban is megtudtak nevetetni (Cápa 4ever)

1 hozzászólás
+
>!
Sirike

Bár a sorozatnak remek lezárása, és jó volt benne a csavar is, ez a kötet nekem nem nagyon jött be. Végig olyan hiányérzetem volt, nem ütött akkorát a végkifejlet, mint kellett volna.

+
>!
gladyna

Habár még mindig a Vámpírkönyvek a best, ez se volt rossz. Ahogy a másik sorozat végénél, itt is olyan érzésem volt, hogy egyszerre volt mindennek és semminek értelme. (Ha egyszer így ér véget, egyáltalán minek kellett elkezdeni?)
De pont ezt szeretem Darren írásaiban: visszajutunk a kiindulóponthoz, mégis az időközben kialakuló mellékszálak a végére teljes egészében el lesznek varrva.
Kicsit azonban csalódtam benne. Nem is tudom, egyszerűen csak hiányérzetem maradt, valami plusszot vártam volna… Illetve nem tetszett, hogy megint Grubbs volt a mesélő. Jó, jó, szigorúan véve ő a főszereplő, de… asszem így a végére kicsit sok volt nekem.

+
>!
Morn

Valamiért nem lepődtem meg. Nem hagyott bennem mély nyomot. Örülök neki, hogy ebből a sorozatból csak az első rész van meg. Később elég lesz csak azt elajándékozni…


Népszerű idézetek

+
>!
Morn

– Ez a Démonvilág univerzuma – emlékeztetem. – Varázslat, szörnyek, rémálmok és az őrület otthona. Persze hogy nincsenek nyavalyás számítógépek!
– Miért nincsenek? – kérdez vissza. – Talán a démonok is szívesen lógnának a neten.

Ki ez a lány? (84.o)

7 hozzászólás
+
>!
Shinozuka_Kazuko

Vész herceg a világba búmagot vet, Vész herceg gyász ütött fákat ültet.
Bent a háló közepén Vész herceg ül, mint egy vén.
Keze csonka, szeme fakó, lelkében ezernyi kígyó. Bûnök rusnya férgei alvadt véred éhezik.
Bent a háló közepén Vész herceg karma kemény.
Vörös pókszálakon mászik, kínt osztogat, elvesz bármit.
Mehet barát, jöhet galád, remény tûnik, zúdít csapást,
Holdat iszik, napot zabál, malmoz, míg eljön a halál.
Bent a háló közepén, Vész herceg, se te, se én…

+
>!
gladyna

– Meghibbantál…
– Lehet, de tapasztalataim szerint minél többet okoskodsz, annál nagyobb eséllyel lövöd lábon magadat. Juni, Davida Haym és Antoine Horwitzer sokkal intelligensebb volt nálam; mindhárman alaposan kitervelték, hogyan csinálnak ki. Én még mindig itt vagyok, ők pedig halottak. Néha megéri egyszerűnek lenni.

+
>!
nnLuca

Nem várhatunk arra, hogy majd valaki más elvégzi helyettünk, amit nekünk kell. A sorsunk olyan, amilyenné alakítjuk. Akármit hoz is az élet, szembe kell néznünk vele. Na de ha olyasmiről van szó, ami felülmúlja a várakozásainkat, ami túl nagy feladatnak tűnik?
Hát… ebben az esetben meg kell találnunk a bennünk rejlő hőst, és kijátszani az ütőkártyáinkat. Az univerzum sohasem állít minket olyan erőpróbák elé, amelyeknek nem tudunk megfelelni. Csak hinnünk kell magunkban, és meglesz az erőnk, hogy győzedelmeskedjünk.

225. oldal

+
>!
Sedo_Entis

Már jóval előbb csatlakozni akartam hozzátok, de az orvosom nem engedte – panaszkodik Cápa – Folyton nyugtatókkal tömött. Ha nem falta volna fel egy démon, még mindig egy kórházi ágyon hevernék. Az utódja szerencsére jóvalkevésbé viselte szívén a sorsomat.

73. oldal

+
>!
gladyna

El kellene mondanom Kernelnek, amit a Kah-Gash kifecsegett nekem, és újból felajánlhatnám neki a távozás lehetőségét. Így lenne korrekt.
Én azonban egy nyálka borította, szőrös, mutáns, farkasképű fenevad vagyok.
Mi a fenét tudok én a korrektségről?


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is