!

A Lelkek tava (Darren Shan regényes története 10.) 251 csillagozás

Darren Shan: A Lelkek tava

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Vámpír Herceg és Harkat Mulds újra felkeresi a Rémségek Cirkuszát, ahol Mr. Tiny már várja őket. Az újabb megbízatás talán még a Sebhelyesek Háborújánál is hajmeresztőbbnek ígérkezik: a Lelkek Tava ugyanis maga a borzalom. Főleg az oda vezető út. Megfutamodni azonban nem lehet. Ráadásul ez az élveholtak birodalma… ahol várja őket Kurda Smahlt.

Eredeti mű: Darren Shan: The Lake of Souls

Eredeti megjelenés éve: 2003

Szereplők népszerűség szerint

Darren Shan · Harkat Mulds

Hirdetés

Kedvencelte 39

Most olvassa 9

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 43

Elcserélné vagy eladná

>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Panni_Magosi könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
veri7 könyve Megjegyzés
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Anuika
Darren Shan: A Lelkek tava

Imádtam az egész sorozatot az elejétől a végéig!

+
>!
teufelin
Darren Shan: A Lelkek tava

Sokáig tartott az elolvasása, de ez nem azt jelenti, hogy unalmas, vagy rossz könyv lenne, csak nagyon kevés időm volt.
Igaz, nem mindig kötött le, de a vége már egész izgalmas volt. Már érdekel mi lesz a következő részben:)

+
>!
Gavarra
Darren Shan: A Lelkek tava

Ez a rész hihetetlen! Annyi „fejfogós” jelenetet tartalmaz -leginkább Mr. Tinynek köszönhetően-, hogy csak néztem! Örültem, hogy a kirakós egy-két darabja a helyére került, s hogy ebben segítségem volt Darren és Harkat duója, mert nélkülük igencsak elveszett lettem volna. Mondjuk valljuk be, volt egy két fogas kérdés köztük :P

+
>!
ancsarose 
Darren Shan: A Lelkek tava

Erre a fordulatra nem számítottam, ez a rész végig izgalomban tartott.

+
>!
An1ta
Darren Shan: A Lelkek tava

még a tizedik részben is meglepő fordulatok vannak. hihetetlen :-)

+
>!
rumoskeksz
Darren Shan: A Lelkek tava

nem voltam oda ezért a könyvért .kin szenvedés volt mire elolvastam , de hál istennek a többi kötet kárpótolt.

+
>!
Sceurpien IMP
Darren Shan: A Lelkek tava

Darren Shan vámpírkönyveit értékelni nagyon nehézszámomra, mert ma már kinőttem belőlük, és amikor újraolvastam a két befejező kötetet, már egyáltalán nem tetszettek annyira. Tipikus tinisrác-művek, amikre igaz, hogy (@Juci három éve írta a Zabhegyező értékelésemnél kommentben, de átveszem tőle) „felső korhatáros könyv, ha már kettessel kezdődik az éveid száma, nagyobb eséllyel nem fog tetszeni”. És így igaz. Nem fogom mindet újraolvasni, de szerencsére az első hat kötet elég egyértelmű címei, illetve az utolsó három kötet az újraolvasások miatt elég könnyen behatárolhatók.
Kezdjük egy kis elemzéssel: a sorozat valójában négy kötet, és minden kötet egy-egy trilógiaként került ki. Ha valaki olvasta, érti, mire gondolok, mert így csoportosíthatóak a történetek. Az első háromban ismerjük meg a Rémségek Cirkuszát, és szépen lassan a vámpírokat, mint lényeket, illetve örök ellenségeiket, a vérszipolyokat (hogy ezeket hogyan tudtam régen komolyan venni, teljes rejtély számomra…). Azaz egyértelmű bevezető ez a három kötet, ismerkedés a világgal. A második triót nevezzük Vámpírok hegyének, úgyis ez az első harmadának a neve, és nem fogjátok kitalálni, az egész a vámpírok hegyében játszódik, itt ismerjük meg a vámpírok őstörténetét, és lesz főhősünk teljes jogú vámpír, valamint jövünk rá, hogy a vámpírok között sem fenékig tejfel az élet. A harmadik trilógia annyira összemosódott a fejemben, és annyira kevés dolog történik benne, hogy így utólag nem tudom behatárolni, melyik kötetben mi is történhetett, mert a címek is elég semmitmondóak. Ezek voltak a leginkább töltelékek, amiknek az volt a célja, hogy kicsit jobban megismerjük a konfliktust, és a főgonoszt. Ezek a trilógiák rendre nagyjából 3-3-2,5 csillagot érdemelnek, míg a negyedik, amiről még nem beszéltem legalább 4et. Ennek oka az, hogy a végjáték felvezetése egy olyan elvont, a sorozatból teljesen kilógó, de varázslatosan jóra alkotott világban játszódik (és teremt ezzel a szerző későbbre is egy extra világot, egyfajta menekülőútnak), szóval az a világ, és az ottani történések annyira el vannak találva, hogy az a kötet szinte tökéletes könyv. A két befejező rész is egész ötletes első olvasásra, és érdekesen oldotta meg a lezárást is, tehát nyugodt szívvel kap a vége jó értékelést.
Ezeket a könyveket szigorúan fiatal fiúknak (10-16 között), vagy fiatal lányoknak (12-18 között) ajánlom. A lányok korosztálya nem azért idősebb, mert szerintem később érnek, hanem egyszerűen azért, mert egy fiú már tízévesen bele tudja magát élni egy fiú szerepébe, míg egy lánynak kell valamilyen fokú érettség ahhoz, hogy beleszeressen valamelyik fiú szereplőbe, amivel könnyebb és élvezetesebb lesz az olvasás. Persze lehet, hogy tévedek, és 40-éves férfiak, valamint 60-éves Jean M. Auel nénik kapkodva kapnak ezért a 12 kötetért, mert ez a kedvencük, akkor sajnos tévedtem.

+
>!
lena91 P
Darren Shan: A Lelkek tava

Így nem sokkal a befejezés előtt bátran állíthatom, hogy ez a kedvenc részem az egész sorozatból. A könyv első felében Darren nagyon elhagyja magát a számára legfontosabb ember halála miatt. Nehezen tér magához a gyászból. Azonban Mr Tiny újabb kalandra hívja őt és Harkatot.
Eddig is tudtam, hogy Darren Shan kreatív, de ennyire?
Egy-két helyen igazán meghökkentem.
És végre olvashattam az egyik legkedvencebb fantasy szereplőmről: a sárkányokról.
Sok-sok sárkány:) Ők őrizték a Lelkek Tavát. Szépek voltak, okosak, és a legfontosabb, hogy nem gonoszak, csak védték a sajátjukat:)

+
>!
Néreisz
Darren Shan: A Lelkek tava

Talán ez tetszett a legjobban. Illetve ez volt az egyik legjobb. A csavar érdekes és váratlan volt, deee..egy kicsit..hát..undorító…

+

Népszerű idézetek

+
>!
Razor

– Mi lesz, ha a párduc éjszaka támad? – kérdeztem, bebújva a bőr alá, melyet éles kőkésemmel fejtettem le egy szarvasról.
– Miért kell neked mindig a legrosszabbra… számítanod? – mordult fel Harkat.
– Mert valakinek gondolni kell rá – nevettem. – Vagy akkor a P terv lép érvénybe?
– Nem – sóhajtotta Harkat. – Ha a sötétség leple alatt támadna, akkor… életbe lép a CASB terv.
– CASB? – visszhangoztam.
– Csókoltatom A Seggedet Búcsúzóul!

1 hozzászólás
+
>!
Gavarra

Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.
Kis szünet után még hozzátette:
– Feltéve, hogy nem vagy Desmond Tiny. Ő ideje nagy részét a kirakójátékon való töprengéssel és a lehetséges minták elgondolásával tölti.

+
>!
Gavarra

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Mit számít egy élet barátok között? – nevetett Kurda, de aztán elkomolyodott. – Csináljátok úgy, hogy számítson. Éljetek szépen, hogy ne kelljen bánnotok semmit, ha majd meg kell halnotok. Akkor szabaddá fog válni lelketek, és nem lesz kiszolgáltatva az ilyen Desmond Tiny- féle minden lében kanál alakok kénye- kedvének.
– Ha nem lennénk mi, minden lében kanál alakok, ugyan ki tartaná össze a világegyetem szövetét? – tiltakozott Mr. Tiny.

+
>!
Razor

– Arra az esetre, ha az A terv nem válik be, nincs egy B terv is a tarsolyodban?
– Nincs – kuncogott idegesen Harkat. – Akkor rögtön a P terv lép érvénybe – a Pánik!

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
+
>!
Kinga177

Túl könnyű azt mondani „mi lenne, ha” és lefesteni egy tökéletes világképet.

+
>!
könyvskorpió

A világon a második legrosszabb az, ha meghal, akit szeretsz – mondta Truska csendesen. – Az első legrosszabb, ha engeded úgy fájni, hogy te is meghalsz – itt belül.

+
>!
könyvskorpió

Nem érdekel, hogy ki voltál – az számít, hogy ki vagy.

+
>!
könyvskorpió

– Az üres nem jó – folytatta Truska. – Meg kell tölteni a szemedet. Ha nem örömmel, akkor bánattal és fájdalommal. Még a gyűlölet is jobb, mint az üres.

+
>!
könyvskorpió

Én amondó vagyok, hogy az ember sose bízzon meg idegenben.

+
>!
könyvskorpió

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A lélek kettéválhat, de nem élhet egyszerre két testben. Kurda azonban jól döntött – Harkat szinte mindenre emlékezni fog, amit Kurda élete során megtapasztalt, és ezáltal Kurda is tovább él. Ha az életet választotta volna, Harkat minden emléke elvész a világ számára. Így mindketten győztek.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el