A Lelkek tava (Darren Shan regényes története 10.) 228 csillagozás

Darren Shan: A Lelkek tava

A Vámpír Herceg és Harkat Mulds újra felkeresi a Rémségek Cirkuszát, ahol Mr. Tiny már várja őket. Az újabb megbízatás talán még a Sebhelyesek Háborújánál is hajmeresztőbbnek ígérkezik: a Lelkek Tava ugyanis maga a borzalom. Főleg az oda vezető út. Megfutamodni azonban nem lehet. Ráadásul ez az élveholtak birodalma… ahol várja őket Kurda Smahlt.

Eredeti mű: Darren Shan: The Lake of Souls

Niki92 könyve
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Tinn könyve

Juccimo

Nagyon eltérő véleményeket hallottam erről a részről :) Az előző kötet borzasztóan sikerült, így nem voltak nagy elvárásaim ezzel szemben sem, az eleje viszont még így sem kötött le: untam, belealudtam (míg Az éjszaka szövetségesei hajnali 4-kor is fenn tudott marasztalni, addig ez röviddel éjfél után pont az ellenkező hatást érte el). Szóval ágyban olvasva nem vált be, de magammal vittem az egyetemre, és két negyvenperces buszút alatt kiolvastam a második felét – ami határozottan jobban sikerült! Izgalmas volt, tetszett, ahogy minden kirakósdarabka a helyére került. Szimpatikus, hogy ez a rész Harkaté, ő lehet a középpontban, mert megérdemelte már szerintem :) Az előző élete, vagyis a könyv csattanója ugyan már nem volt újdonság nekem (hurrá netes spoilerek :D), de magamtól biztos nem jöttem volna rá, az anagrammákat sosem ismerem fel :) Teljesen bizonyossá vált számomra, hogy Mr. Tiny nem gonosz (a második résznél még azt hittem, ő lesz a főgonosz, hát eléggé tévedtem :D), és bár jó lett volna, ha Harkat visszakaphatja eredeti testét, ennek így kellett lennie, hogy törpe személyként maradhasson Darren mellett.
A könyv legvégére viszont még a Groteszk Templománál rájöttem (ti. hogy a jövőben vagyunk), de mindegy, jó volt ez a rész. Az eleje döcögött, így mínusz fél csillag, de határozott javulás az előző kötet mélyrepülése után – és valóban feledtetni tudta Mr. Crepsley hiányát.

Lex

Nem volt rossz. De annyira jó sem. Érdekes volt a hely, ahová Darren és Harkat került, kíváncsian vártam, hogy végül hová is lyukadnak ki, és mi lesz ennek az egésznek a vége. De a vége… Ez nem tetszett. Egy részről elég bonyolult dolgot talált ki az író, bele kevert időutazást, a lelkek létezésének (és darabjainak együtt létezésének) filozófiáját, stb. Más részről egy olyan személyt adott megoldásul, aki csak tovább bonyolítja a dolgokat, és (velem) megutáltatja némiképp Harkatot. Bármennyire is jót akart vámpír létében, én már akkor is gyűlölöm őt, és most már nem tudom, hogyan viszonyuljak Harkathoz sem. Pedig annyira szerettem őt.
Ettől függetlenül megérdemli továbbra is az öt csillagot és már ugrok is neki a következő kötetnek. Hamarosan itt a vége, de én nem akarom, hogy vége legyen. :(

teufelin

Sokáig tartott az elolvasása, de ez nem azt jelenti, hogy unalmas, vagy rossz könyv lenne, csak nagyon kevés időm volt.
Igaz, nem mindig kötött le, de a vége már egész izgalmas volt. Már érdekel mi lesz a következő részben:)

ancsarose

erre a fordulatra nem számítottam, ez a rész végig izgalomban tartott

An1ta

még a tizedik részben is meglepő fordulatok vannak. hihetetlen :-)

Beni

Nagy meglepetés volt számomra ez a könyv, hiszen abszolút nem a Sebhelyesek Háborújáról szólt, amibe őszintén szólva kicsit már belefáradtam. Tetszett ez az új világ abból a szempontból, hogy teljesen más és idegen. Sajnos még mindig nem értem hogyan élhetett egymás mellett egyszerre Kurda és Harkat. A végén bizonygatták, hogy az egyiknek azért kell meghalni, mert egyszerre nem élhetnek, de a Vámpírok hegyében erre már volt példa. Ez nekem valahogy nem jön össze. De mindegy is, ezen már nem filozofálok tovább, nekiállok a következő kötetnek.

Kinga177

Imádtam!! Engem a végén meglepett, hogy Harkat, Kurda volt.Rá nem jöttem volna. Harkat a kedvenc szereplőm, Kurdát viszont annyira nem kedveltem, szóval ez így nekem egy kicsit fura… Már csak két rész :(

lena91 P

Így nem sokkal a befejezés előtt bátran állíthatom, hogy ez a kedvenc részem az egész sorozatból. A könyv első felében Darren nagyon elhagyja magát a számára legfontosabb ember halála miatt. Nehezen tér magához a gyászból. Azonban Mr Tiny újabb kalandra hívja őt és Harkatot.
Eddig is tudtam, hogy Darren Shan kreatív, de ennyire?
Egy-két helyen igazán meghökkentem.
És végre olvashattam az egyik legkedvencebb fantasy szereplőmről: a sárkányokról.
Sok-sok sárkány:) Ők őrizték a Lelkek Tavát. Szépek voltak, okosak, és a legfontosabb, hogy nem gonoszak, csak védték a sajátjukat:)

Razor

– Mi lesz, ha a párduc éjszaka támad? – kérdeztem, bebújva a bőr alá, melyet éles kőkésemmel fejtettem le egy szarvasról.
– Miért kell neked mindig a legrosszabbra… számítanod? – mordult fel Harkat.
– Mert valakinek gondolni kell rá – nevettem. – Vagy akkor a P terv lép érvénybe?
– Nem – sóhajtotta Harkat. – Ha a sötétség leple alatt támadna, akkor… életbe lép a CASB terv.
– CASB? – visszhangoztam.
– Csókoltatom A Seggedet Búcsúzóul!

splash

– Mit számít egy élet barátok között? – nevetett Kurda, de aztán elkomolyodott. – Csináljátok úgy, hogy számítson. Éljetek szépen, hogy ne kelljen bánnotok semmit, ha majd meg kell halnotok. Akkor szabaddá fog válni lelketek, és nem lesz kiszolgáltatva az ilyen Desmond Tiny- féle minden lében kanál alakok kénye- kedvének.
– Ha nem lennénk mi, minden lében kanál alakok, ugyan ki tartaná össze a világegyetem szövetét? – tiltakozott Mr. Tiny.

Razor

– Arra az esetre, ha az A terv nem válik be, nincs egy B terv is a tarsolyodban?
– Nincs – kuncogott idegesen Harkat. – Akkor rögtön a P terv lép érvénybe – a Pánik!

splash

Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.
Kis szünet után még hozzátette:
– Feltéve, hogy nem vagy Desmond Tiny. Ő ideje nagy részét a kirakójátékon való töprengéssel és a lehetséges minták elgondolásával tölti.

Kinga177

Túl könnyű azt mondani „mi lenne, ha” és lefesteni egy tökéletes világképet.

splash

A halál aznapra meg volt írva a kártyában.

Kinga177

A kalyiba ajtaja kitárult, és belépett rajta Harkat .A három heg – a párduccal vívott harc emléke – éppoly feltűnően látszott az arcán, mint eddig, de amúgy mint ha semmi baja nem lett volna.
– Aggyisten, Csepkejózsika – vigyorgott rám. -majd nem két napig… ki voltál ütve.