!

A Lelkek tava (Darren Shan regényes története 10.) 269 csillagozás

Darren Shan: A Lelkek tava
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Vámpír Herceg és Harkat Mulds újra felkeresi a Rémségek Cirkuszát, ahol Mr. Tiny már várja őket. Az újabb megbízatás talán még a Sebhelyesek Háborújánál is hajmeresztőbbnek ígérkezik: a Lelkek Tava ugyanis maga a borzalom. Főleg az oda vezető út. Megfutamodni azonban nem lehet. Ráadásul ez az élveholtak birodalma… ahol várja őket Kurda Smahlt.

Eredeti mű: Darren Shan: The Lake of Souls

Eredeti megjelenés éve: 2003


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Darren Shan · Harkat Mulds


Hirdetés

Kedvencelte 43

Most olvassa 10

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 43

Elcserélné vagy eladná

>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Panni_Magosi könyve Darren Shan: A Lelkek tava
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
veri7 könyve Darren Shan: A Lelkek tava
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
MuseMortal könyve Darren Shan: A Lelkek tava
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: A Lelkek tava
>!
12.000 Ft ★★★★★ Eladó
wolfy27 könyve Darren Shan: A Lelkek tava Megjegyzés
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: A Lelkek tava
>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó
Ninila könyve Darren Shan: A Lelkek tava

Kiemelt értékelések

+
>!
Anitiger P
Darren Shan: A Lelkek tava

Akármennyire is álmos voltam a végére, épp annyira jól esett ez a rész! A kedvencem a Darren Shan regényes története sorozatból, mert kiszakadunk a való világból, és csak Darren meg Harkat körül forog minden. Nagyon szeretem őket, imádom, hogy a „kirándulás” akár az életükbe kerülhet.

Én már pár résszel hamarabb rájöttem, hogy kicsoda Harkat, ők pedig kénytelenek Mr. Tiny hátborzongató világába átlépni ugyanezért. Alig fejeztem be és mégsem tudom eldönteni minden nagyon hamar történt vagy hónapokig húzták-halasztották a dolgokat. Ami nekem pár órányi élvezet, az nekik hosszú túlélési tréning.

A könyv lényegére és főbb kérdéseire emlékeztem, de semmi másra. A hogy jutottak el A pontból B-be totálisan kitörlődött, így csak faltam az oldalakat. Nem lehet abbahagyni, félretenni ezt a részt! Mintha felülnél egy hullámvasútra, élvezed – amíg tart, és a végén ülsz döbbenten, hogy ennyi volt?!

A történet: 5* – szeretem, akárcsak a túlélős játékokat.

A borító so-so: az egyik legszebbnek tartom a sorozat többi részéhez képest, de egyébként kidolgozatlan, elmosódott. Szépséges a polcról, de közelről nézve nem nagy élmény. Ettől függetlenül szeretem a Darren Shan sorozat bénácska figuráit a borítókon.

Utána aludni? Lidérces. Kalózhajón voltam ebédelni, lerészegedve sárkányt hessegettem, aztán jött a Groteszk… lidérces… meg izgalmas. Lehet a maradék pár kötet is egyéjszakás kaland lesz.

2 hozzászólás
+
>!
abstractelf
Darren Shan: A Lelkek tava

Úúúú, ez a rész most nagyon izgalmas és fordulatokban gazdag volt! Az előző rész felettébb depresszív befejezése után féltem nekiállni ennek a kötetnek, azonban nagyon hamar magával rántott.
Imádtam a kalandokat és a rejtélyeket is. Szerintem jót tett a sorozatnak, hogy kicsit hagytuk a Sebhelyesek Háborúját, és egy másik fontos elemmel foglalkoztunk.
Úgyhogy végre ismét öt csillagot adhattam a sorozatnak – remélem, az utolsó két rész sem fog csalódást okozni.

+
>!
MisssBee
Darren Shan: A Lelkek tava

Nagyon szép, nagyon Darren… de olyan nagyon nem szerettem.

Kapásból felettébb nagy csalódás volt, hogy nem folytatódik a Sebhelyesek háborúja. Értem én, hogy a történtek után kell egy kis idő, de azok után, ami történt az előző kötetben, egyszerűen nem volt türelmem most Harkat történetéhez. A mellékszereplő most konkrétan antipatikus volt, az pedig, hogy ki volt Harkat… érdekes. A próbatételek elmentek.

Mindent összevetve megkaphatta volna a négy csillagot, ha nem érezhetően töltelék.kötet. Epekedve várom újra a harcos részeket :)

+
>!
katka777
Darren Shan: A Lelkek tava

Nem tudom, egy nagyon picit csalódott vagyok. Persze, tetszett a történet, nagyon jó olvasni Harkat és Darren barátságáról, és végre kiderült, ki is Harkat, a világ pedig nagyon ötletes volt és varázslatos, de valami hiányzott… Kicsit túlságosan is kikerültünk az események sodrásából… No nem baj, a következő részben haladhatunk tovább. :)

+
>!
Anuika
Darren Shan: A Lelkek tava

Imádtam az egész sorozatot az elejétől a végéig!

+
>!
teufelin
Darren Shan: A Lelkek tava

Sokáig tartott az elolvasása, de ez nem azt jelenti, hogy unalmas, vagy rossz könyv lenne, csak nagyon kevés időm volt.
Igaz, nem mindig kötött le, de a vége már egész izgalmas volt. Már érdekel mi lesz a következő részben:)

+
>!
Gavarra
Darren Shan: A Lelkek tava

Ez a rész hihetetlen! Annyi „fejfogós” jelenetet tartalmaz -leginkább Mr. Tinynek köszönhetően-, hogy csak néztem! Örültem, hogy a kirakós egy-két darabja a helyére került, s hogy ebben segítségem volt Darren és Harkat duója, mert nélkülük igencsak elveszett lettem volna. Mondjuk valljuk be, volt egy két fogas kérdés köztük :P

+
>!
Sceurpien IMP
Darren Shan: A Lelkek tava

Darren Shan vámpírkönyveit értékelni nagyon nehézszámomra, mert ma már kinőttem belőlük, és amikor újraolvastam a két befejező kötetet, már egyáltalán nem tetszettek annyira. Tipikus tinisrác-művek, amikre igaz, hogy (@Juci három éve írta a Zabhegyező értékelésemnél kommentben, de átveszem tőle) „felső korhatáros könyv, ha már kettessel kezdődik az éveid száma, nagyobb eséllyel nem fog tetszeni”. És így igaz. Nem fogom mindet újraolvasni, de szerencsére az első hat kötet elég egyértelmű címei, illetve az utolsó három kötet az újraolvasások miatt elég könnyen behatárolhatók.
Kezdjük egy kis elemzéssel: a sorozat valójában négy kötet, és minden kötet egy-egy trilógiaként került ki. Ha valaki olvasta, érti, mire gondolok, mert így csoportosíthatóak a történetek. Az első háromban ismerjük meg a Rémségek Cirkuszát, és szépen lassan a vámpírokat, mint lényeket, illetve örök ellenségeiket, a vérszipolyokat (hogy ezeket hogyan tudtam régen komolyan venni, teljes rejtély számomra…). Azaz egyértelmű bevezető ez a három kötet, ismerkedés a világgal. A második triót nevezzük Vámpírok hegyének, úgyis ez az első harmadának a neve, és nem fogjátok kitalálni, az egész a vámpírok hegyében játszódik, itt ismerjük meg a vámpírok őstörténetét, és lesz főhősünk teljes jogú vámpír, valamint jövünk rá, hogy a vámpírok között sem fenékig tejfel az élet. A harmadik trilógia annyira összemosódott a fejemben, és annyira kevés dolog történik benne, hogy így utólag nem tudom behatárolni, melyik kötetben mi is történhetett, mert a címek is elég semmitmondóak. Ezek voltak a leginkább töltelékek, amiknek az volt a célja, hogy kicsit jobban megismerjük a konfliktust, és a főgonoszt. Ezek a trilógiák rendre nagyjából 3-3-2,5 csillagot érdemelnek, míg a negyedik, amiről még nem beszéltem legalább 4et. Ennek oka az, hogy a végjáték felvezetése egy olyan elvont, a sorozatból teljesen kilógó, de varázslatosan jóra alkotott világban játszódik (és teremt ezzel a szerző későbbre is egy extra világot, egyfajta menekülőútnak), szóval az a világ, és az ottani történések annyira el vannak találva, hogy az a kötet szinte tökéletes könyv. A két befejező rész is egész ötletes első olvasásra, és érdekesen oldotta meg a lezárást is, tehát nyugodt szívvel kap a vége jó értékelést.
Ezeket a könyveket szigorúan fiatal fiúknak (10-16 között), vagy fiatal lányoknak (12-18 között) ajánlom. A lányok korosztálya nem azért idősebb, mert szerintem később érnek, hanem egyszerűen azért, mert egy fiú már tízévesen bele tudja magát élni egy fiú szerepébe, míg egy lánynak kell valamilyen fokú érettség ahhoz, hogy beleszeressen valamelyik fiú szereplőbe, amivel könnyebb és élvezetesebb lesz az olvasás. Persze lehet, hogy tévedek, és 40-éves férfiak, valamint 60-éves Jean M. Auel nénik kapkodva kapnak ezért a 12 kötetért, mert ez a kedvencük, akkor sajnos tévedtem.

+
>!
Lahara SP
Darren Shan: A Lelkek tava

Még egy ilyen spioleres fülszöveget!
Szóval ez a kötet valahogy kilóg. Kicsit filler érzésem van tőle, pedig valójában beleillik, és mégis azaz érzésem van, hogy nem. Ez a rész Harkatról szól, Darren csak elmesélő, társ, de itt Harkat a főszereplő.
Bár alig emlékeztem rá, sőt olyan volt, mintha nem olvastam volna korábban, legalábbis sok dologra nem emlékeztem, például a kulaskákra, mégis megtörtént, mert azt például tudtam, ki Harkat, és Mr. Tiny magyarázata is rémlett korábbról.
Amikor hozzájutottak a fogakhoz, magam is többször megpróbáltam sorba rakni, és persze tudtam, minek kell kijönnie.

+
>!
lena91 P
Darren Shan: A Lelkek tava

Így nem sokkal a befejezés előtt bátran állíthatom, hogy ez a kedvenc részem az egész sorozatból. A könyv első felében Darren nagyon elhagyja magát a számára legfontosabb ember halála miatt. Nehezen tér magához a gyászból. Azonban Mr Tiny újabb kalandra hívja őt és Harkatot.
Eddig is tudtam, hogy Darren Shan kreatív, de ennyire?
Egy-két helyen igazán meghökkentem.
És végre olvashattam az egyik legkedvencebb fantasy szereplőmről: a sárkányokról.
Sok-sok sárkány:) Ők őrizték a Lelkek Tavát. Szépek voltak, okosak, és a legfontosabb, hogy nem gonoszak, csak védték a sajátjukat:)


Népszerű idézetek

+
>!
Razor SP

– Mi lesz, ha a párduc éjszaka támad? – kérdeztem, bebújva a bőr alá, melyet éles kőkésemmel fejtettem le egy szarvasról.
– Miért kell neked mindig a legrosszabbra… számítanod? – mordult fel Harkat.
– Mert valakinek gondolni kell rá – nevettem. – Vagy akkor a P terv lép érvénybe?
– Nem – sóhajtotta Harkat. – Ha a sötétség leple alatt támadna, akkor… életbe lép a CASB terv.
– CASB? – visszhangoztam.
– Csókoltatom A Seggedet Búcsúzóul!

1 hozzászólás
+
>!
Gavarra

Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.
Kis szünet után még hozzátette:
– Feltéve, hogy nem vagy Desmond Tiny. Ő ideje nagy részét a kirakójátékon való töprengéssel és a lehetséges minták elgondolásával tölti.

+
>!
Razor SP

– Arra az esetre, ha az A terv nem válik be, nincs egy B terv is a tarsolyodban?
– Nincs – kuncogott idegesen Harkat. – Akkor rögtön a P terv lép érvénybe – a Pánik!

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
+
>!
Kinga177

Túl könnyű azt mondani „mi lenne, ha” és lefesteni egy tökéletes világképet.

+
>!
könyvskorpió

Nem érdekel, hogy ki voltál – az számít, hogy ki vagy.

+
>!
könyvskorpió

A világon a második legrosszabb az, ha meghal, akit szeretsz – mondta Truska csendesen. – Az első legrosszabb, ha engeded úgy fájni, hogy te is meghalsz – itt belül.

+
>!
könyvskorpió

– Az üres nem jó – folytatta Truska. – Meg kell tölteni a szemedet. Ha nem örömmel, akkor bánattal és fájdalommal. Még a gyűlölet is jobb, mint az üres.

+
>!
Kinga_Dávid

Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.

+
>!
MisssBee

– Bíznunk kell bennük – sóhajtottam. – Menjünk, amíg szabad az út előttünk, tegyük vissza az üvegeket, és imádkozzunk, hogy szavatartó embereknek bizonyuljanak.
Harkat még egy idegtépő pillanatig kivárt, aztán mogorván bólintott.
– Rendben. De ha megölnek minket… míg kifelé megyünk, többé nem állok szóba veled.

159. oldal (Móra, 2009)

+
>!
Mentafagyi

Foglalkozz te csak a jelen problémáival, és akkor jó úton fogsz haladni.

101. oldal (11. fejezet)


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Darren Shan regényes története sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján

Piers Paul Read: Életben maradtak
Ross Thomas: Hittérítőragu
Bernard du Boucheron: Ormen Korte
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Thomas Harris: Hannibal (angol)
Gerard Woodward: Nourishment
John Paton: John Paton – Misszionárius a Csendes-óceáni kannibálok között
John Layman – Rob Guillory: Chew 1.
Nathaniel Philbrick: A tenger szívében
Balázs Dénes: Pápua-Új Guinea

Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is