!

A kígyók városa (Város-trilógia 3.) 84 csillagozás

Darren Shan: A kígyók városa Darren Shan: A kígyók városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Capac Raimi tíz éve a Város kardinálisa. Még az első Kardinális tanította ki, hogy méltó utódjává váljon, és átvegye birodalmát. Capacot nem lehet megölni, ám ez nem gátolja meg ellenségeit abban, hogy próbálkozzanak. Márpedig ellensége bőven akad.

A Kardinális eddig mindig nyugodtan bevárta ellenlábasai támadásait abban a biztos tudatban, hogy úgysem veszíthet. Ám a dolgok most hirtelen megváltoztak. A Városban rivális bandák bukkantak fel, ráadásul furcsa alakok is előkerülnek Capac múltjából – olyanok, akikre csak ő emlékezhet. Az első Kardinális teremtményei, akiknek vele együtt el kellett volna pusztulniuk tíz évvel korábban.

Mindez csak egy dolgot jelenthet: a titokzatos inka papok, a Várost éltető ősi hatalom birtokosai, akik sosem lelkesedtek túlságosan azért, hogy a hatalom Capac kezébe kerüljön, akcióba lendültek, hogy visszaszerezzék maguknak az irányítást. Capac Raiminak ezúttal tényleg az utolsó csepp véréig kell küzdenie…

A kígyók városa Darren… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: City of the Snakes

Eredeti megjelenés éve: 2010

Hirdetés

Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Avely
Darren Shan: A kígyók városa

Nem tudok kibékülni ezzel a befejező résszel. Ugyanolyan lendületes, mint az előzőek, le tud kötni egy darabig, de ez mégsem lett az igazi. Wami szeretetem elmúlt, mint kiderült, hitványabb bármelyik szereplőnél. Sajnos senkit nem kedveltem meg benne. A Várost is megutáltam, rosszabb mint egy burok. Most már tudom milyen dobókockában élni. A könyv végeztével azzal szembesültem, hogy a képzelőerőm gyakorlatilag megszűnt létezni. Ennyire elkedvtelenítő befejezést olvasni…szörnyűséges. Egy happy end-nek kielégítőnek kellene lennie, de ez biztos nem volt az.

9 hozzászólás
+
>!
Cardamon P
Darren Shan: A kígyók városa

El tudtam volna képzelni egy ennél pörgősebb befejezést is, mert őszintén szólva a második kötet vége egy sokkal izgalmasabb végkifejlettel kecsegtetett.
Annak nagyon örültem, hogy a könyv főszereplője nem Raimi volt, hanem maradt – többnyire- Al Jeery. Előbbi borzalmasan felületes, hatalommániás egoista, aki mindent kész alávetni önnön érdekeinek, míg Al sokkal bonyolultabb és színesebb figura. Jóval élvezhetőbb volt róla olvasni, még akkor is, ha sokszor önellentmondásokba keveredett bele. Például a Kígyóknak azt mondja, hogy használják a fejüket és gondolkodjanak, mert nem biztos, hogy minden parancsa helyes. De amikor az egyikük megkérdőjelezi, akkor azt letorkolja, és megparancsolja neki, hogy végezze el, amire utasítják. Ez így nem túl logikus, főleg, hogy többször előfordul a könyvben.
Ama, az egyetlen női karakter pedig kifejezetten felesleges. Az volt az egyetlen dolga, hogy szerelmes legyen. De miért? (…)
Darren Shant továbbra is bírom, és biztos vagyok benne, hogy minden további történetét el fogom olvasni. Még akkor is, ha ez a trilógiája nem aratott osztatlan sikert nálam, de tudom, mi minden szorult ennek a fickónak a kisujjába. A trilógiát összességében négy csillagosra értékelem.

+
>!
SoraMaou
Darren Shan: A kígyók városa

Nehéz erről a könyvről írni, mert nagyon vártam a befejezést, de végül nem lett olyan, mint amire számítottam… Az első könyv nagyon magasra lőtte a szintet. A második rész már kiszámítható volt, ez meg egyenesen unalmas.
Az első pár fejezet erejéig visszakapjuk Capacot mesélőnek, de a könyv további részét Al szemszögéből tálalva látjuk, ami a második kötet hangulatát és ütemét hozza. Sokkal több durva jelent és durvaság, durvábbnál durvább dolog van ebben a kötetben, mint amit a gyomrom betud fogadni. Az első kötetben, egy jelenetet leszámítva, nem volt olyan rész, amire húztam volna a szám, de ebben…
Talán a második rész értékelésénél írtam, hogy nekem úgy volt jó az első rész, ahogy véget ért. Nem kellett volna több infó, max egy két elvarratlan szál marad. Na bumm.
Most is úgy érzem, hogy az első kötet után nem kötelező elolvasni a többi hármat.

+
>!
k_annamaria P
Darren Shan: A kígyók városa

Végre egész a történet. Nem ezt a sorozatot ajánlom azoknak akik még nem olvastak Shantől, mert tuti nem lesz rajongó.
Összességében nem rossz.A vége nekem túl egyszerű. Kicsit más befejezést vártam. A 3 rész közül úgy gondolom ez sikerült a legjobban, de összességében nálam mégis csak egy erős közepes :)

+
>!
csikosarpad
Darren Shan: A kígyók városa

Az első fejezet számomra hozta azt, amit Darren Shan-tól megszoktam, bár tény, más volt a stílus, mint akár a vámpíros, akár a démonos világban megismertem, de ennek ellenére az emberi mélység és a misztikum átjött.
Azonban az utolsó fejezet…
Igen, csalódás volt kicsit, sokkal lassabban, vontatottabban olvastam végig és bár az elején még vártam a nagy katarzis kibontakozását, a vége felé mást kaptunk.
Kicsit valóban happy-endessé tette a végét, amolyan „legyen béke a lelkekben” stílusban.

Ha nem ismered a lelked mélységeit, soha nem tudod meg, milyen volt magasban lenni.

+
>!
wolfy27
Darren Shan: A kígyók városa

A 3 kötet közül ez tetszett a legjobban. Végig nagyon izgalmas volt és tele volt meglepetéssel. A történet is nyakatekertebb volt a korábbi köteteknél, a háború és az intrika pedig egészen más ízt adott az egésznek. Végre lehullt a lepel az inka papokról meg az ocsmány királynőjükről is, zseniálisan lett felépítve a világ.

+
>!
bacskais
Darren Shan: A kígyók városa

Nagyon kíváncsi voltam, hogy miként fog végződni Capac és Al története, valami hasonlóra számítottam, végső soron tetszett, de meg kell hagynom, az első rész tetszett a legjobban, azt önállónak és egésznek érzem a második és a harmadik rész nélkül is.

+
>!
Shanara
Darren Shan: A kígyók városa

Úgy fejeztem be az előző kötetet, hogy valami nagy durranásra, a képzelet határait feszegető cselekményre számítottam ebben a kötetben. Mind Capac Raimi, mind pedig Al Jeery esetében érdekes, karakteres szereplőket ismerhettem meg az előző kötetekben. Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mi történik majd, ha ennek a két karakteres szereplőnek az élete összekapcsolódik egy cselekményben.
A történet olvastatja magát, de mégsem nyerte el a tetszésemet. A cselekmények elég kiszámíthatóak. Nem kaptam semmi olyan élményt, amelytől leesett volna az állam vagy a döbbenettől tátva maradt a szám. Nagyon laposra sikeredett az egész. A vak papok föld alatti „társadalmát” pedig kifejezetten nevetségesnek találtam. Teljesen mást kaptam, mint amire számítottam. Aki szereti a bandaháborúk és csaták leírását az biztosan jobban fogja élvezni a könyvet, mint én. Nekem nagyon hiányzott belőle a misztikum, túl sok volt a fegyverropogás és nem éreztem igazán hátborzongatónak a hátborzongató titkokat.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.com/2012/02/darren-shan-kigyok-varosa-varos.html

+
>!
plutyka
Darren Shan: A kígyók városa

Hm, ennél többet vártam…
Voltak jó részek benne, jó volt, hogy Al és Capac szemszögéből is láttuk a dolgokat, jó volt a papok földalatti társadalmának kikezdése, a saját banda toborzás, na de az a nevetséges föld alatti vánszorgás az istennővel…hát izé…:-)
Még Ford Tasso volt a legjobb…

Nem ismerem DS többi művét, majd próbát teszek eggyel, hogy lássam, ifjúsági vagy felnőtt témában jobb :-)

+
>!
Türkiz
Darren Shan: A kígyók városa

A három rész közül ez tetszett a legkevésbé. Keveredik benne az első rész misztikuma a második rész krimijével, de mégsem az igazi. Egy ilyen könyv végére vártam volna valami fordulatot, csavart, de nem jött össze.


Népszerű idézetek

+
>!
bacskais

Megvannak a mellékhatásai, ha az ember ilyen sok időt tölt egyedül – én elkezdtem magamban beszélni. Még nem jutottam el abba a fázisba, hogy válaszolgassak is, de már nem lehet messze.

+
>!
Shanara

(…) tapasztalatom szerint Fortuna általában azok mellé áll, akik tesznek is érte.

73. oldal (Libri Kiadó, 2011.)

+
>!
bacskais

Nem menthetjük meg azokat, akik nem akarják, hogy megmentsék őket.

+
>!
Lex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Üdv néked, Álmok Teste! – köszönt éneklő hangsúllyal.
– Hagyjuk ezt a szart! – förmedek rá. – A feltételekről akarok beszélgetni. Veled tárgyalhatok vagy van egy másik pöcs, akit fel kell keresnem?
– Én elég pöcs vagyok ehhez…

348. oldal

+
>!
Panda P

– Szerinted egymagam nem boldogulok?
– Férfi vagy – kuncog. – Persze hogy nem.

359, Libri.

+
>!
Lex

– A holttestek nem szoktak csak úgy eltűnni, mint a kámfor – jegyzem meg jegesen.
– Egyetértek – sóhajtja –, de ahogy azt Sherlock Holmes mondogatta előszeretettel, ha kizárjuk a lehetetlent, ami marad, akármilyen valószínűtlen is, az a szar valóság.
– Nem hiszem, hogy épp így mondta volna – mosolyodom el.

139. oldal

+
>!
Lex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Üdvözöllek, ó, te bölcs és kicseszettül vak nagyúr – köszönti Wami látogatóját.

238. oldal

+
>!
Lex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Már rég elvesztettem az érdeklődésemet irántuk – sóhajtok fel. – De ti sem érdekeltek. Nem törődöm a terveitekkel. Megvan a sajátom. Hibát követtetek el, amikor hagytátok, hogy a Kardinális létrehozzon engem. Hiba volt azt gondolni, hogy közösséget fogok vállalni a fajtátokkal. Semmit nem jelentesz nekem, te hájas, ronda, inka picsa!

465. oldal

+
>!
Marée_Noire P

Az emberek ritkán veszik észre, hogy mennyire gazdagok. Egy finom vacsora, egy palacknyi pompás bor, bűbájos társaság… kinek van szüksége többre?

399-400. oldal

+
>!
Lex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kész. Lezárom Basil Collinson szemét és néma fohászt mondok érte.
– Ez a tetűláda a tiéd, Uram. Tégy vele, amit csak akarsz, csak ne küldd vissza!

59. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el