A megújult elme 6 vélemény

A bal agyfélteke által irányított érzelemmenzet, számfaló, részletekben elvesző, lineáris gondolkodás kora lejárt. A jövő teljesen megújult elmét kíván. A konceptuális korban a jobb agyfélteke által vezérelt fejlett alkotó- és kapcsolatteremtő képességre van szükségünk.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |
|---|---|---|---|---|---|
| 9789639686892 | 260 | Bozai Ágota | Ugrás |

Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Rövid, de annál nagyobb hatású könyv arról, hogyan boldoguljunk ebben a szerző által nevezett új konceptuális korban. Remek könyv, ajánlom mindenkinek, aki szeretné egy kicsit kitágítani a tudatát és használni az agya jobbik felét.
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Életem egyik legjobb könyve!
Soha ne hagyjuk, hogy a tárgyak fontosabb szerepet játszanak életünkben, mint családunk, barátaink vagy saját lelkünk!
100.oldal
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
A dizájn, lényegére csupaszítva, úgy határozható meg, mint az emberi természet azon törekvése, hogy környezetét olyanná álmodja és alakítsa, amilyenre a természetben még nem volt példa, hogy szükségleteit kielégítse és értelmet adjon az életnek. Emeljük most fel tekintetünket a könyvlapról, és nézzünk körül a helyiségben! Mindent, ami körülvesz minket, valaki megtervezett. A betűk típusát, a könyvet, amelyet a kezünkben tartunk, a ruhákat, amelyeket viselünk, a bútort, amelyen ülünk, és az épületet, amelyben tartózkodunk. Ezek a dolgok életünknek azért lehetnek részei, mert valaki más elképzelte és létrehozta őket.
72.oldal
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Mivel az empátia az érzelmek függvénye, és mivel az érzelmeket nem verbálisan fejezzük ki, ahhoz, hogy mások lelki világába bele tudjunk helyezkedni, előbb az arcukat kell jól megnézni.
157.oldal
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Történelmünk évezredei során életünket általában a javak szűkössége határozta meg. Ma társadalmi, gazdasági és kulturális életünk meghatározó jegye a bőség.
38.oldal
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Számos népszerű szerző leírta, hogy a jobb agyfélteke a kulcs az emberi gondolkodáshoz, a traumák túléléséhez, az autizmus gyógyításához és egyebekhez. Ez ment majd meg minket. Itt rejlik a kreativitás, a lélek, sőt innen erednek a nagy katyvasz gondolatok is.
24.oldal
Daniel H. Pink: A megújult elme 85% Használd az agyad jobbik felét!
Az új kor hajtóereje egy másfajta gondolkodás és életszemlélet, amely olyan típusú tehetséget, alkalmasságot, fogékonyságot jutalmaz, amit fejlett alkotó (high concept) és kapcsolatteremtő (high touch) képességnek nevezek.
A fejlett alkotóképesség alatt azt értem, hogy képesek vagyunk a lehetőségeket felismerni, művészi és érzelmi szépséget teremteni, hihető és megnyerő narratívákat alkotni, és valami újat létrehozni látszólag össze nem tartozó elemekből. A fejlett kapcsolatteremtő képesség pedig azt jelenti, hogy képesek vagyunk másokkal együtt érezni, megértjük az emberi kapcsolatok, kommunikáció és cselekvések finomságait, örömet lelünk magunkban és örömet váltunk ki másokból, valamint túl tudunk lépni a hétköznapiságon az értelem keresése során.
12.oldal
Külső linkek