Digitális erőd 467 csillagozás

Dan Brown: Digitális erődDan Brown: Digitális erőd

Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, S. Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették… de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. S. Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret…

Eredeti mű: Dan Brown: Digital Fortress

Tammmasss könyve
1.300 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
gabriella014 könyve

ana003

Kár rá időt pocsékolni, rém gyenge, főleg az Angyalok és a Démonok+Da Vinci kód után.

Rysonne

Hát öhm… Kiszámítható volt, az biztos. Meg nem tudom, nekem az Angyalok és Démonok és a Da Vinci kód jobban tetszett. Voltak benne részek, ahol konkrétan felszisszentem, hogy „Áucs, ez fájt.”. Összességében elszórakoztatott. Izgultam is sokszor benne, meg igaz, hogy vannak benne ilyen „fájdalmas” részek, de mivel szeretem a többszálón futó történeteket és az izgalmat egy-egy fejezet végére… ezért ez ilyen közepes feletti nekem :)

Ballyhara

Izgalmakkal teli, érdekes történet, egyetlen nap tartalmas eseményei 500 oldalba sűrítve.
Lenyűgöző, magával ragadó, nehéz letenni, ezért is olvastam el olyan gyorsan.

Fee

Izgalmas könyv, de valahogy mégsem tetszett, sablonos lett a vége. A technikai leírások viszont nagyon meggyőzőek és a témaválasztás is zseniális.

Sedo_Entis

Hááát…. végre elolvastam…. ez nagyon hmmm…. a vége fele indult be igazán, viszont a legtöbb dolog nagyon kiszámítható volt. Néha arra gondolok, hogy az okosak tényleg mindent túlbonyolítanak és mivel én hülye egyszerű gondolkodású vagyok, ezért jöttem rá a dolgokra hamarabb vagy, mert külső szemlélő vagyok. Nem tudom, de az írónak nem egy jó könyve. Olyan húzottnak-vontatottnak éreztem, hogy mindig feltettem a kérdést, hogy tud még ennyit írni? De azért végül is összeszedett lett.

lostgab

Igazi, lebilincselő Dan Brown. Nem kell várni, hogy beinduljon a sztori, már az elejétől lehet izgulni, tippelgetni ki minek tetteti magát, ki kit vág át.
Már a helyszín is annyira jól van megválasztva. Tele titkokkal, az egyik részleg nem tudja, mit csinál a másik, egy terem, ahova még belátni sem lehet…
Újra kapunk egy zseniális tudóst, aki nem igazán akar részt venni ebben. Hiába olvastam már Brown könyveit Robert Langdon-ról, mégsem éreztem unalmasnak.
Egy szuper krimi, és egy kicsit még paranoiddá is teszi az embert. :)

Rileey

A szokásos Dan Brown stílus pipa, feszültség fenntartása pipa, izgalom pipa, és azt hittem, ennyi elég is lesz, de aztán elromlott. Rendben, legyen filmszerűen elmesélve a sztori, szinte láttam magam előtt a vágóképeket, na de ne ennyi random eseménnyel lendítsük előre a cselekményt, mint ahogy David keresi Megant! A vége meg konkrétan fájt, ahogy visszaszámoltak, és egyszerre benyögték a megoldást, ami végig ott volt a szemük előtt, mert hát azt jelezte, ezen majdnem besírtam…

N_Fati

Megvolt benne minden amit Dan Browntól vár az ember, de mégsem tetszett igazán. Nagyon kiszámítható, és kezd elegem lenni az író tökéletes főszereplőiből.

Nokedli P

Egy darabig gondolkoztam rajta, hogy négy csillagot adok rá. A blogon leírtam, hogy lett ebből kettő. Viszont ez a könyv rettenetesen felbosszantott, úgyhogy undok voltam, dühös, gonosz, meg minden rossz amit el lehet képzelni. És még hosszú is. Ha mégis érdekel mit hadováltam össze, itt találod:

Tiger205

Nem hozza az előző két könyv színvonalát, és sok benne a ferdítés/csúsztatás / kevéssé hihető rész – de attól még nem rossz könyv.
Nyaraláshoz olvasni – arra ajánlom …

Eowyn P

„Minden lehetséges." Csak ami lehetetlen, az tovább tart.

Eowyn P

Gyerekkora óta először, Becker imádkozni kezdett. Nem azért imádkozott, hogy megmeneküljön a haláltól: nem hitt a csodákban. Azért imádkozott, hogy az a nő, akit magára hogy, erőt meríthessen abból a kétely nélküli, biztos tudatból, hogy nagyon szerette őt. Behunyta a szemét. Elárasztották az emlékek. De nem tanszéki értekezletekre, egyetemi munkájára és az élete kilencven százalékát kitevő dolgokra emlékezett, hanem Susanra. Egyszerű emlékek voltak: ahogy megtanította pálcikával enni, ahogy vitorláztak a Cape Codon. Szeretlek-gondolta.-Ezt tudnod kell… mindörökre.

Eowyn P

(…) a megvilágosodáshoz csak a megbocsátáson át vezetett út.

Eowyn P

-Mindannyiunknak jogunk van hozzá, hogy legyenek titkaink.

Eowyn P

Mi értelme van ostorozni a döglött lovat…

Eowyn P

A lépcső meredek volt; turisták is haltak már meg itt. Ez nem Amerika- sehol egy biztonsági figyelmeztetés, sem korlát, reklamációnak helye nincs. Ez itt Spanyolország. Ha olyan hülye vagy, hogy leesel, magadra vess; nem hibáztathatod azt, aki a lépcsőt építette.

monanna

A mocskos szavak nem illettek egy fiatal lány szájába – mintha szennyvizet öntenének egy kristálykancsóba.

Inimma

– Az utóbbi néhány évben egyre nehezedett a munkánk az NSA-nál. Olyan ellenségekkel kellett szembenéznünk, akikre soha nem számítottunk. A saját állampolgárainkról beszélek. Az ügyvédekről, a megszállott emberjogi aktivistákról, az EFF-ről… ezek is mind benne voltak, de itt többről van szó. A népről. Az emberek elveszítették a hitüket. Paranoiások lettek. Egyszerre ellenségnek tekintenek minket. Olyan embereket, mint maga vagy én, olyan embereket, akik valóban a szívükön viselik a nemzeti érdekeket. És most abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy harcolnunk kell a hazánk szolgálatának jogáért. Nem vagyunk többé a béke őrzői. Lehallgatók, kukkolók vagyunk, az emberi jogok lábbal tiprói. – Strathmore nehezet sóhajtott. – Sajnos vannak a világon naiv emberek, akik el sem tudják képzelni, miféle borzalmakkal kellene szembenézniük, ha mi nem avatkoznánk közbe. Meg vagyok győződve arról, hogy a mi feladatunk megmenteni őket a tudatlanságuk következményeitől.

Hetvenötödik fejezet

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!