Megváltás (Gaunt szellemei 13.) 12 csillagozás ↑ 19%

Dan Abnett: Megváltás

A Szellemek már több mint két éve vannak távol a frontvonaltól, amikor új lehetőséget kapnak, hogy ismét bizonyíthassák rátermettségüket. Képességeikhez illő feladattal bízzák meg őket: Jussanak el a távoli Megváltás titokzatos erődvilágára, ahol olyan titkokat őriznek, amik megfordíthatják a háború menetét.
A múlt árnyaival és az elenség erőivel versenyt futva lassan kezd úgy tűnni, ez lesz a Szellemek legdicsőbb órája – vagy a legutolsó.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Szukits, 2012
392 oldal · ISBN: 9789634972358 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Profundus_Librum

Már a felétől gyanítottam, hogy hiába ígérték az előző részben, hogy a Megváltáson megfordul a Sabbath-háború menete – és hiába értük be az amerikai kiadásokat is –, látszott, hogy itt semmi olyan nem történhet, ami a Gaunt Szellemei sorozatot esetleg végleg lezárná (max ha meghalnak mindannyian, de szerintem ezt Abnett sosem merné megcsinálni), ezért is nem volt olyan meglepő a vége, sokkal inkább bosszantó, hogy így otthagyta az olvasót a történet kellős közepébe, és most ki tudja meddig kell várni a következő részig – még csak az amerikai kiadásra is, hát még a magyarra (bár remélem a Szukits Könyvkiadónál már előre le is fixálták a jogokat rá régen)!

Bővebben:

brharaszti

a 13. Gaunt könyv hozza az elvárt színvonalat. A Mabbon által leírt fontos adatok segítségével a szellemek megtámadják Sek Fiainak egyik fontos támaszpontját a Megváltás nevű roncsmezőt. A cél hogy fontos adatokat lopjanak el és egymás ellen uszítsák Sek Fiait és a Vértestvéreket. Új szereplők is feltűnnek.Spoiler: engem meglepett hogy Gauntnak van fia. De a legjobban Mabbon sorsa érdekel a következő kötetben majd. Mivel már nem fontos a Gárdának vajon mi lesz az ő sorsa. Spoiler: RIP Dorden és Merrt A Császár óvja a lelküket.

Stuvv

A szokásos Dan Abnett színvonalat hozza. Talán nekem már egy kicsit unalmas a Gaunt szellemei sorozat. Nincs vele semmi baj. Gyorsan el lehet olvasni, mert visz a cselekmény magával. Egy pár napos kikapcsolódásnak a tömegközlekedésen teljesen ideális.

ombiwa

Nagyon sajnálom, hogy ez a Gaunt szellemi utolsó része. A brutális háború, a nagy csaták és az egyes emberek, ahogy ezt megélik nagyon érdekes olvasmány volt.
Ebben a részben megint egy kisebb rajtaütés van. Nem pedig egy nagy háború kis részében harcolnak a szellemek. A többi kötettől eltérően itt van egy jó kis űrcsata is.

Szabó_Zoltán_2

Zseniális! Ennyi, többet nem is kell mondani, Abnett nagyon nagyot alkot ezzel a sorozattal!

Tograh_Silur

Már a 13. kötetnél járunk, és nem érzem hogy gyengülne a sorozat, sőt erősödik!
Szinte minden kötetben meghal 1-2 fontos tagja a gárdának, de valahogy az új szereplők úgy veszik át a helyüket, hogy az olvasónak nem megy el a kedve a további kötetek elolvasásától. Egyszerűen zseniális a maga kategóriájában.

Patai_Rajmund

Maga a könyv nagyon jó szerintem(!),de valaki árulja el legyen szíves,miért lett egy 13 részes könyvsorozat befejező része minden csak nem befejezés?
Ok,értem hogy lényeges,akár az egész hadjárat menetét megfordít(hat)ó hadműveletre kerül sor,de lényegében az egész Nagy-mű lezáratlan marad.
Nem tudjuk meg mi lesz a Szellemekkel a későbbiekben.Lesz-e végre egy talpalatnyi
föld,amit a magukénak nevezhetnek.Mi lesz Gaunttal?A Szellemek leginkább kiemelkedő és állandó szereplőivel(ugye nem kell őket név szerint sorolnom…)A többi csatlakozott hadtesttel?A megmaradt űrgárdistákkal?Hogyan folytatódik a hadjárat?Sikerült-e elérni a hadművelettel azt,amiért az egész elindult? Mind-mind lezáratlan.Akkor most mégse 13 részes,csak lesz egy kis pihi a folytatás előtt?Vagy a többi az olvasó fantáziájára van bízva?

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!