!

Angyalsors (Angyalsors 1.) 515 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalsors

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clara Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása – pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen – hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint – a szó szoros értelmében – álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között… (tovább)

Eredeti mű: Cynthia Hand: Unearthly

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Jeffrey Gardner · Angela Zerbino · Margaret Gardner


Hirdetés

Kedvencelte 148

Most olvassa 58

Várólistára tette 271

Kívánságlistára tette 221

Kölcsönkérné 10

Elcserélné vagy eladná

>!
2.100 Ft ★★★★★ Eladó
Reikon könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
dancing_moly könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
A_Valentina könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
fukszia könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
Damara könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.600 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Marin könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Genevieve_Noble könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
2.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
nightfury könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
amanda136 könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.600 Ft ★★★★☆ Eladó
Nutty könyve Cynthia Hand: Angyalsors

Kiemelt értékelések

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Ennél a könyvnél még az alaptörténet rendben van, de hogy ezt miért kellett töménytelen butasággal nyakon önteni, azt nem értem.
Clara (nagyon divatosak ezek a C-s kezdőnevű főhőslányka nevek) annyira buta és idegesítő, hogy szívesen rásóztam volna néha a péklapáttal. Itt is jön a tipikus, még nem is ismeri a srácot, de kettő perc alatt beleszerettet effektus, meg a szerelmi háromszög is kell persze. Nagyon érződött, hogy az írónő kitalált egy természetfeletti körítést az amúgy szerelmes-nyálas-tipikus könyvéhez.
Amiért mégis jár a három csillag, az az, hogy a könyv mindezek ellenére olvastatta magát, és a vége már egész jóra sikeredett. Ott már végre történet valami értelmes is. Azért Cynthia Hand tanulhatna pár írói fogást, hogy ne vesszen kárba az alaptörténet.

12 hozzászólás
+
>!
Dyus33 P

Hát vége lett… Pedig olvastam volna még úgy 600 oldalt belőle :) Na sebaj, majd a folytatásokban! Nagyon tetszett!!! Imádtam minden sorát. Rég nem avattam kedvenc könyvet, hát most ez az lett. Kedvelem Clara-t, nem sokat tépelődött a vele történő dolgokon, tette a dolgát, megnyitotta a szívét Tucker-nak, és én helyeseltem ezt az utat :) Érdekesen alakult a vége, minden összekutyulódott, ezer kérdés maradt megválaszolatlanul, úgyhogy várom a folytatásokat! Remélem még hallunk Wendyről, és Angeláról is. Láv ♥Tucker♥ :) Kicsi♥ Jeffrey :)

>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf
+
>!
Mazsidrazsi

AZONNAL!KÖVETELEM!A!FOLYATÁST!!!!!!
Nem, így nem lehet befejezni egy könyvet!!! Ez tökéletes kínzás egy molynak….

Imádtam! Az első sorától kezdve. Nem volt unalmas, bírtam a fordítást. Tetszett a világ felépítése, Clara, Jeffrey és az anyukájuk is. Sok mindent én se értettem, úgy, mint Clara.De az elejétől tudtam, hogy kicsoda Christian. Annyira könnyen kitalálható volt,. főleg Wendy jellegzetes mondatai után. Kivételesen minden szereplőt megkedveltem. Angela, a dilis barátnő, Wendy a tudatlan barátnő. Egyedül Christian idegesített picit, hogy miért nem lép, ha tetszik neki Clara? Meg úgy az egész szerelmi háromszögre is ez volt igaz. Igaz, már a mai világban minden pasi olyan hamar nyomul. Így Tucker kissé óvodás viselkedése is tetszett. Igaz, az elején még nem tudtam ezt hova tenni :) Mindaddig nem is tudtam dönteni a két fiú között, míg nem jött a nyári szünet :)) Egyértelműen Team Tucker! ♥ (főleg, hogy ha Angela rájött, ő miért nem??).
Azért is tetszett ez a szerelmi szál, mert az évődésük a saját kapcsolatomat juttatta eszembe. Amikor arról olvastam, hogy ennyit hülyéskedtek, így évődtek egymással, akkor nekem is előjöttek a saját emlékeim, hogy igen, nálunk is volt, sőt a mai napig is van ilyen évődés, kekeckedés :))
Tucker annyira,de annyira aranyos! Olyan férfiasan aranyos, szinte tökéletes :D
Maga az angyalvilág felépítése is nagyon jó lett. Érthető, majdnem mindenre van magyarázat.
Tűkön ülve várom a folytatást (lehet angolul nekikezdek?!)
Köszönöm @sassenach, tökéletes ajándékot választottál nekem, pont ez kellett most a lelkemnek :)) ♥

3 hozzászólás
+
>!
Andilány

Ez volt az első olyan könyvem, amiben angyalokról van szó. Így ugyan összehasonlítási alapom nincs, de nekem nagyon tetszett ez a könyv. Könnyed kikapcsolódás, lekötött és csak úgy repültek az oldalak. A szereplők sem idegesítettek és ugyan a Christian-Clara-Tucker háromszög nem lett a szívem csücske, de azért ennyi még belefért. Nem tudom miért, de végig Tucker volt a szimpatikusabb, talán mert annyira hétköznapi (na jó, azt leszámítva, hogy mennyire jóképű, meg izmos, stb. :D), Christianban pedig végig volt valami furcsa, túl tökéletes volt, olyan túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Aztán majd a későbbiekben kiderül, hogy ugyanígy fogok-e érezni. Nagyon sok kérdés maradt megválaszolatlan, de azt hiszem egy első kötetnek pont ez a célja, felkelteni az érdeklődést, hogy folytassa a történetet az ember. Én így is teszek. :)

2 hozzászólás
+
>!
Vivi_

Szintén egy újraolvás. Mostanában az elkezdett sorozataimat próbálom befejezni, de mivel a legtöbbet már régebben kezdtem, ezért az elejétől kezdve olvasom, hogy emlékezzek azért a dolgokra.

Emlékszek amikor legelőször olvastam alig bírtam letenni a könyvet, és egész este ezen rágódtam és vártam, hogy olvashassam a következőt. Aztán mivel azt se tudtam elolvasni, és utána el is felejtettem, így félbehagyódott az egész sorozat.

Azért az újraolvasás élménye már nem volt olyan, mint első olvasásnál. Sajnos már tudtam nagyon sok mindent, ezért nem lepődtem meg a dolgokon. És pár bakit is felfedeztem..
A karakterek közül megkedveltem Tuckert :)), haha Team Tucker. Azonban Christian is a szívemhez nőtt, bár nem úgy mint Tucker. Igen, nagyon-nagyon utálom a szerelmi háromszögeket, nagyon. Jeffrey is felkeltette a figyelmemet a vége miatt, és jó lenne többet olvasni róla is, hiszen Clara öccse, mégse tudunk meg róla olyan sok mindent azon kívül, hogy birkózik és van barátnője. Rájöttem, hogy nekem Angela mindig kicsit ducibbként volt a fejemben, bár nem tudom, hogy leírta-e a könyv, hogy vékony, vagy sem de most máshogy képzeltem el, és Wendyvel együtt kedvelhetőek.

Az angyalos (nefilimes) könyveket imádom, valamiért mindig is közel álltak hozzám (talán csak nem Folt miatt?). Így nálam egy angyalokról szóló könyv mindig jöhetne. :) Bár még nem sokat olvastam, de bármikor el tudnám olvasni. Kiváncsian várom, hogy mi lesz Clara rendeltetésével és úgy az egész végkifejletre.

SPOILER!!!!! NE OLVASD TOVÁBB, HA MÉG NEM OLVASTAD!
A bakira visszatérve, ha Angela észrevette, hogy Clara angyalvérű akkor Christian esetében ez miért nem következett be? Plusz Clara anyukája is tudta, hogy Angela az, akkor itt is felmerülhetne a kérdés, miért? Miért nem vette észre senki?

+
>!
Démonika

Jesszus Maris! Te szentséges szűz anyám, szóhoz sem jutok. Imádtam! ( végre valami ki tudott rántani a 3 hónapja tartó Nevermore utáni utálom a könyveket, utálok olvasni, betegségből) :D

* Hosszabb részletesebb értékelést holnap suli után írok…
Na szóval.. Már nagyon nagyon rég kinéztem ezt a könyvet, valami eszméletlen erővel vonzott csak akkoriban pont elköltöttem a könyv keretem és minél tovább húztam a megvételt annál jobban elbizonytalanodtam hogy kell -e nekem ez a könyv.. ezután a feledésbe merült, mígnem most szombaton kölcsön nem kaptam egy kedves ismerősömtől.

Spoiler

Fúúú apám nagyon jó könyv, mostanában semmi sem tetszett mindenre húztam a számat, de nem tudtam megmondani hogy mit is akarok, hogy mire mondanám azt hogy húú ez igen, ez tetszett.
És ezek szerint pontosan ilyen könyv kellett, mert mintha egy varázsütésre „megtört” az utálom a könyveket és utálok olvasni átok.

Az írásmódja nagyon jó volt, könnyed, olvasmányos, fiatalos, varázslatos. A tájak könnyen elképzelhetők, ahogyan a hely és a cselekmény is, így sokszor éreztem azt hogy nem csak olvasok hanem én is részese vagyok ennek az „angyali” világnak.

A szereplők is jól ki voltak találva, akit szeretni kellett szerettem akit utálni kellett utáltam. De talán legjobban Clara ( de leges legjobban) Angela került közel a szívemhez.
Clara , aranyos, kedves, (nem nyávogós) és igazán valódi, mert negyed angyal létére igazán emberi. ( élethű) Ezért könnyen lehet vele azonosulni, és ezáltal megszeretni.

Angela meg az én világom, darkos, kedves, vicces, igazi barátnő és …. *_* én ő akarok lenni…

Pasi ügyben hát nem tudom, úgy eddig igazán egyikükre sem csorgott a nyálam, bár mindketten szimpatikusak. De ha választanom kéne akkor Christian 1 mert ez a neve 2 nem szeretem a szőke/ szőkés pasikat és mert Tucknál az a tipikus több mint barát kevesebb mint szerelem dolgot érzem, mert igazán kedves, aranyos, jólelkű, vicces meg minden de nekem ez barátság. Christian meg hmmm… belőle még lehet valami.. :)

Szívem szerint levonnék egy fél csillagot mert a vége számomra egy picit fura volt. Mivel annyit hajtogatták ezt a küldetés dolgot , annyiszor rágták a szánkba a látomást mozzanatról mozzanatra, hogy az ember a végére már : „Igen , oké felkészültem na nézzük hogy akkor hogy is lesz ez a jóslat dolog élesben”. – dolgot érzi aztán bumm valami teljesen más történik. De csak azért nem vonom le mert amikor elbizonytalanodtam hogy kell – e túl sokat olvastam róla / utána így akaratlanul is lelőttem a Christian-os poént szóval lehet hogy ha nem tudtam volna azt amit akkor nagyobb hatással lett volna rám a vége.

Összességében nagyon tetszett muszáj beszerezenem a polcomra és irtózatosan várom a folytatást.! :D

+
>!
vikiniki2 P

A leginkább az tetszett benne, hogy nem folyamatosan a fantasztikus szál volt előtérben, hanem tényleg az író azzal is foglalkozott, szerencsére elég sokat, hogy egy átlagos tinédzser számára mik a fontosak. Könnyen olvasható, aranyos történet. A vége egy kicsit meglepett, bár bevallom, hogy ilyesmiben reménykedtem. Mégis amellett, hogy tetszett a vége, egy kicsit el is szomorított. Alig várom a második kötetet.

+
>!
Lanore P

Ohohó… újabb pozitív csalódás! Tartottam ettől a könyvtől, mert nem gondoltam, hogy a tinik + angyalok + szerelmi háromszög kombóból bármi jó kisülhet. És bár ezek mind megvoltak, az írónőnek sikerült úgy megfogalmaznia, olyan stílussal és humorérzékkel, hogy levett a lábamról :) Nekem egyelőre a háromszög mindkét fiúja szimpatikus, bár a nyári szünet után Tucker felé húztam… de kétségtelen, hogy Christian is ott van, nem elhanyagolható módon… tény, hogy nincs könnyű helyzetben Clara, aki egyébként meglepő módon egyáltalán nem idegesített, sőt! Az angyalos részek izgalmasak voltak, ez az egész rendeltetés-dolog, a fehér és fekete szárnyúak… kíváncsian várom a folytatást, hátha választ kapok a nyitott kérdésekre :)

22 hozzászólás
+
>!
MFKata P

Azt hiszem újabb kedvencet avatok, mert ez egyszerűen csodálatos. Nem akarok odákat zengeni róla, mert nem kell. El kell olvasni és a könyv majd meggyőz mindenkit! De egyet biztosan tudok: Team Tucker!!!

Bővebben: http://mfkata-about.blogspot.hu/2012/07/cynthia-hand-angyalsors_25.html

6 hozzászólás
+
>!
Rémálom 

Mindenki, aki olvasta ezt a könyvet, nagyon ajánlotta nekem, mondván ez valami nagy, ütős és jó sztori, tehát izgatottam bújtam a lapok közé… Nem tudom, mit vártam, de nem teljesen ezt. Ez az az igazi ifjúsági fantasy, persze, biztos élvezhetik idősebbek, én magam is imádom az ifjúsági könyveket, de nekem ez kevés volt.
Néha elmosolyodtam rajta (töri óra rulz!), a szerelem nem csöpögött (Team Christian amúgy), de ezen kívül nem tudom mit adott ez nekem. Nagyon nem történik semmi, ami nem unalmas, mert gyorsan faltam a lapokat, de vártam, hogy a fantasy szál is előtérbe legyen, ez meg egy-két szárnyon kívül úgy lemaradt. Van benne potenciál, szólhatott volna nagyot, de szerintem az írónő tartaléklángon írta. Azért persze tetszett.


Népszerű idézetek

+
>!
kellyolvas P

– Min agyalsz? – kérdezi, mert már jó ideje egy szót sem szólok.
– Más vagy, mint amilyennek hittelek.
Nem veszi le a szemét az útról, de sovány arcán megjelenik a gödröcske.
– Milyennek hittél?
– Goromba taplónak.
– Jesszus, ez őszinte volt – neveti el magát.

302. oldal

+
>!
brena P

Úgy érzem magam, mint Hamupipőke, aki az út közepén ül egy tökkel meg pár egérrel, miközben a királyfi elrobog, hogy megmentsen egy másik csajt.

256

+
>!
Greylupus

– Te Christian Prescottra hajtasz – fejezi be helyettem Wendy, és fölvonja a szemöldökét. – Látom én. De Christian valóságos félisten. Az isteneket imádjuk, de nem járunk velük. Az ilyen srácot csak messziről nézegetjük.

173

+
>!
kellyolvas P

– Szabad téged megcsókolni? – kérdezi.
– Hogyhogy?
– Nem fog villám csapni belém, vagy ilyesmi?
Nevetek, majd odahajolok hozzá, és az ajkammal finoman végigdörzsölöm az ajkát. Még jobban magához szorít.
– Nem fog villámlani – mondom.

362. oldal

+
>!
SzAngelika

– Inkább találjunk még néhányat!
– Néhány mit?
– Más csúfneveket. Azért, hogy ha újra hallod őket, készen állj a visszavágással.
– Például?
– Paradicsomszőke. (…)
– Mi jöhet még?
– Lássuk csak. A Répafej is elég kézenfekvő.
– Azt már megkaptam valakitől – vallom be.
– Á, igen, Harisnyás Pippi! (…)
Nem bírok magammal.
– Te nem a Weasley családhoz tartozol véletlenül? – fordulok anyuhoz.
– Nem rossz. Vörhenyes – lő vissza.
– Arról azt se tudom, mit jelent. Te viszont világítasz, mint a stoptábla.

113 - 115. oldal

+
>!
brena P

úgy fest, mint valami emós Csingiling.

264

+
>!
mirez

Cseng a mobilom. Angela az. Fogadom a hívást.
– Egy szót se szólj! – kezdem.
A vonal végén süket csönd.
– Halló, ott vagy?
– Azt mondtad, egy szót se szóljak.

262. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Virág_ 

– Mondj valamit angyalnyelven!
– Mit mondjak?
– Valami egyszerűt. Valami igazit.
Szeretlek! – suttogom gondolkodás nélkül, újra megdöbbentve magamat.(…)
– Mit mondtál? – kérdezi, de a tekintete azt jelzi, hogy jól hallotta.
– Tudod, te azt. Valami olyasmit, hogy bírlak.
– Aha. – Csókot lehel a szám szögletébe, és félresimít az arcomból egy hajtincset. – Én is nagyon, nagyon bírlak.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
+
>!
Birdie

Mr. Erikson laminált kitűzővel jutalmaz meg, amelynek felirata:
TÚLÉLTEM A PESTISJÁRVÁNYT.
Anyu nagyon büszke lesz majd rám.

73. oldal

+
>!
SzAngelika

Gondolom, a telivér angyalok mind olyan jóképűek, hogy meg kell értük dögleni, de azt eddig nem fogtam fel, hogy ez szó szerint értendő.

402. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Angyalsors sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is