!

Angyalsors (Angyalsors 1.) 626 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalsors
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.542 Ft
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.542 Ft
Book and Walk 1.999 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clara Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása – pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen – hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint – a szó szoros értelmében – álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között… (tovább)

Eredeti mű: Cynthia Hand: Unearthly

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék

>!
Maxim, 2012
316 oldal · ISBN: 9789632612249 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Jeffrey Gardner · Angela Zerbino · Margaret Gardner


Hirdetés

Kedvencelte 164

Most olvassa 60

Várólistára tette 318

Kívánságlistára tette 258

Kölcsönkérné 8

Elcserélné vagy eladná

>!
2.100 Ft ★★★★★ Eladó
Reikon könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
500 Ft ★★★☆☆ Eladó
Hanon13 könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Lara_Carter könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
dancing_moly könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
Damara könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
nightfury könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
kataa_ könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
Csedina könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
stafi7 könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó
szniki97 könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Galatea könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Petra_Szondi könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Schnappi könyve Cynthia Hand: Angyalsors
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó
szodi könyve Cynthia Hand: Angyalsors Megjegyzés
>!
1.700 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
Sabinchen könyve Cynthia Hand: Angyalsors

Kiemelt értékelések

+
>!
K_A_Hikari
Cynthia Hand: Angyalsors

Élveztem olvasni, megadta amit akartam tőle: szórakoztatott. Gyorsan haladtam vele, kikapcsolta az agyamat, nem kezdett nagy gondolatokat ébreszteni bennem, de ez most jó is volt így.
El fogom olvasni a többi kötetet is, ez kezdésnek, felvezetésnek nem volt rossz.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/04/cynthia-hand-…

7 hozzászólás
+
>!
Csoszi P
Cynthia Hand: Angyalsors

Szórakoztató, könnyed, olvasmányos, gyorsan haladós, angyalos. Röviden és tömören ennyi. Korábban már olvastam angyalokról szóló történeteket, és akadt olyan, amelyik bizony egy lyukas zoknit sem ért. Itt azonban a regény magas százalékmutatója eléggé kecsegtető, és szerencsére nem csalódtam. Sorozatindítóként tökéletes arra, hogy felkeltse az érdeklődésemet, kíváncsiságomat a többi kötet iránt. Nem mondom, hogy nem tartalmazott kliséket, és előfordultak hibák is, mégis szerettem. Külön megjegyezném, hogy a fordítás szép és gördülékeny.
Clara nem egy átlagos tizenéves lány. Angyalvér folyik az ereiben. Ennek köszönhetően csodálatos képességekkel rendelkezik. spoiler Miután kiderül a lány rendeltetése, családjával elköltözik Kaliforniából, hogy a megmentendő személy közelében legyen. Új környezet, új iskola, új barátok. Viszonylag gyorsan be tud illeszkedni. Christian már az elején nagyon furcsa volt. Nem tudom megmondani, hogy miért, és nem is gyanakodtam arra, ami a végén kiderült róla. Tucker nagyon szimpatikus szereplő volt. A legtöbbször fülig ért a szám, amikor róla olvastam. Szívesen kihagytam volna a szerelmi háromszöget. Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Nem értettem Maggie (Clara anyjának) a nagy titkolózását, és ez sok esetben bosszantott. Angela és Clara öccse, Jeffrey picit gyanús. Remélem, a következő rész után már többet tudok.

+
>!
tündérrózsa P
Cynthia Hand: Angyalsors

Mielőtt elkezdtem az értékelést írni, beleolvasgattam pár másikba. Hiba volt. Gondoltam, elspoilerezni már úgysem tudják. Hát az első részt nem is… cserébe megkaptam a történet legvégét. Elég rendesen meg is nyirbálta az olvasási élményemet. Persze, mindez az én hibám, minek is olvasok értékelést, ha már egyszer túl vagyok a könyvön?

Napi morgolódásunkat olvashatták, és most jöjjön az értékelés.

Rég megvan már ez a könyv nekem, csak arra vártam, hogy be tudjam szerezni az utolsó részt is, mert egyben akartam elolvasni. Azt hiszem, jól tettem. :)
Kicsit nehezen indult be a történet, de mindenki csupa jót mondott róla, ezért türelmesen vártam a „nagy áttörést”. Számomra ott indult be igazán a dolog, mikor elkezdtem gyanítani, hogy Christian-től fogunk még érdekes dolgokat látni. És nem csalódtam. Annyira tudtam! Vagy ennyire kiszámítható?
Maggie titkolózása nem nagyon tetszett, sőt, inkább dühített. Persze, nem lenne még két kötet, ha minden fontos dolgot már az elsőben megtudunk. Clara néhol kicsit idegesített, de a döntésével teljesen egyetértek. És a narancssárga haj is kifejezetten tetszett. :D
Rég olvastam már angyalos könyvet (ha nem számítjuk az Árnyvadászokat), jó volt kicsit újra ilyet kézbe venni.
Bár gondolkodtam, hogy a megtudott spoiler miatt inkább mégis hanyagolom egy darabig, úgy döntöttem, jöhet a folytatás.

9 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Cynthia Hand: Angyalsors

Ennél a könyvnél még az alaptörténet rendben van, de hogy ezt miért kellett töménytelen butasággal nyakon önteni, azt nem értem.
Clara (nagyon divatosak ezek a C-s kezdőnevű főhőslányka nevek) annyira buta és idegesítő, hogy szívesen rásóztam volna néha a péklapáttal. Itt is jön a tipikus, még nem is ismeri a srácot, de kettő perc alatt beleszerettet effektus, meg a szerelmi háromszög is kell persze. Nagyon érződött, hogy az írónő kitalált egy természetfeletti körítést az amúgy szerelmes-nyálas-tipikus könyvéhez.
Amiért mégis jár a három csillag, az az, hogy a könyv mindezek ellenére olvastatta magát, és a vége már egész jóra sikeredett. Ott már végre történet valami értelmes is. Azért Cynthia Hand tanulhatna pár írói fogást, hogy ne vesszen kárba az alaptörténet.

12 hozzászólás
+
>!
Dyus33 P
Cynthia Hand: Angyalsors

Hát vége lett… Pedig olvastam volna még úgy 600 oldalt belőle :) Na sebaj, majd a folytatásokban! Nagyon tetszett!!! Imádtam minden sorát. Rég nem avattam kedvenc könyvet, hát most ez az lett. Kedvelem Clara-t, nem sokat tépelődött a vele történő dolgokon, tette a dolgát, megnyitotta a szívét Tucker-nak, és én helyeseltem ezt az utat :) Érdekesen alakult a vége, minden összekutyulódott, ezer kérdés maradt megválaszolatlanul, úgyhogy várom a folytatásokat! Remélem még hallunk Wendyről, és Angeláról is. Láv ♥Tucker♥ :) Kicsi♥ Jeffrey :)

>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf
+
>!
Mazsidrazsi P
Cynthia Hand: Angyalsors

AZONNAL!KÖVETELEM!A!FOLYATÁST!!!!!!
Nem, így nem lehet befejezni egy könyvet!!! Ez tökéletes kínzás egy molynak….

Imádtam! Az első sorától kezdve. Nem volt unalmas, bírtam a fordítást. Tetszett a világ felépítése, Clara, Jeffrey és az anyukájuk is. Sok mindent én se értettem, úgy, mint Clara.De az elejétől tudtam, hogy kicsoda Christian. Annyira könnyen kitalálható volt,. főleg Wendy jellegzetes mondatai után. Kivételesen minden szereplőt megkedveltem. Angela, a dilis barátnő, Wendy a tudatlan barátnő. Egyedül Christian idegesített picit, hogy miért nem lép, ha tetszik neki Clara? Meg úgy az egész szerelmi háromszögre is ez volt igaz. Igaz, már a mai világban minden pasi olyan hamar nyomul. Így Tucker kissé óvodás viselkedése is tetszett. Igaz, az elején még nem tudtam ezt hova tenni :) Mindaddig nem is tudtam dönteni a két fiú között, míg nem jött a nyári szünet :)) Egyértelműen Team Tucker! ♥ (főleg, hogy ha Angela rájött, ő miért nem??).
Azért is tetszett ez a szerelmi szál, mert az évődésük a saját kapcsolatomat juttatta eszembe. Amikor arról olvastam, hogy ennyit hülyéskedtek, így évődtek egymással, akkor nekem is előjöttek a saját emlékeim, hogy igen, nálunk is volt, sőt a mai napig is van ilyen évődés, kekeckedés :))
Tucker annyira,de annyira aranyos! Olyan férfiasan aranyos, szinte tökéletes :D
Maga az angyalvilág felépítése is nagyon jó lett. Érthető, majdnem mindenre van magyarázat.
Tűkön ülve várom a folytatást (lehet angolul nekikezdek?!)
Köszönöm @sassenach, tökéletes ajándékot választottál nekem, pont ez kellett most a lelkemnek :)) ♥

3 hozzászólás
+
>!
Démonika
Cynthia Hand: Angyalsors

Jesszus Maris! Te szentséges szűz anyám, szóhoz sem jutok. Imádtam! ( végre valami ki tudott rántani a 3 hónapja tartó Nevermore utáni utálom a könyveket, utálok olvasni, betegségből) :D

* Hosszabb részletesebb értékelést holnap suli után írok…
Na szóval.. Már nagyon nagyon rég kinéztem ezt a könyvet, valami eszméletlen erővel vonzott csak akkoriban pont elköltöttem a könyv keretem és minél tovább húztam a megvételt annál jobban elbizonytalanodtam hogy kell -e nekem ez a könyv.. ezután a feledésbe merült, mígnem most szombaton kölcsön nem kaptam egy kedves ismerősömtől.

Spoiler

Fúúú apám nagyon jó könyv, mostanában semmi sem tetszett mindenre húztam a számat, de nem tudtam megmondani hogy mit is akarok, hogy mire mondanám azt hogy húú ez igen, ez tetszett.
És ezek szerint pontosan ilyen könyv kellett, mert mintha egy varázsütésre „megtört” az utálom a könyveket és utálok olvasni átok.

Az írásmódja nagyon jó volt, könnyed, olvasmányos, fiatalos, varázslatos. A tájak könnyen elképzelhetők, ahogyan a hely és a cselekmény is, így sokszor éreztem azt hogy nem csak olvasok hanem én is részese vagyok ennek az „angyali” világnak.

A szereplők is jól ki voltak találva, akit szeretni kellett szerettem akit utálni kellett utáltam. De talán legjobban Clara ( de leges legjobban) Angela került közel a szívemhez.
Clara , aranyos, kedves, (nem nyávogós) és igazán valódi, mert negyed angyal létére igazán emberi. ( élethű) Ezért könnyen lehet vele azonosulni, és ezáltal megszeretni.

Angela meg az én világom, darkos, kedves, vicces, igazi barátnő és …. *_* én ő akarok lenni…

Pasi ügyben hát nem tudom, úgy eddig igazán egyikükre sem csorgott a nyálam, bár mindketten szimpatikusak. De ha választanom kéne akkor Christian 1 mert ez a neve 2 nem szeretem a szőke/ szőkés pasikat és mert Tucknál az a tipikus több mint barát kevesebb mint szerelem dolgot érzem, mert igazán kedves, aranyos, jólelkű, vicces meg minden de nekem ez barátság. Christian meg hmmm… belőle még lehet valami.. :)

Szívem szerint levonnék egy fél csillagot mert a vége számomra egy picit fura volt. Mivel annyit hajtogatták ezt a küldetés dolgot , annyiszor rágták a szánkba a látomást mozzanatról mozzanatra, hogy az ember a végére már : „Igen , oké felkészültem na nézzük hogy akkor hogy is lesz ez a jóslat dolog élesben”. – dolgot érzi aztán bumm valami teljesen más történik. De csak azért nem vonom le mert amikor elbizonytalanodtam hogy kell – e túl sokat olvastam róla / utána így akaratlanul is lelőttem a Christian-os poént szóval lehet hogy ha nem tudtam volna azt amit akkor nagyobb hatással lett volna rám a vége.

Összességében nagyon tetszett muszáj beszerezenem a polcomra és irtózatosan várom a folytatást.! :D

+
>!
h_orsi
Cynthia Hand: Angyalsors

Furcsa, de azt kell mondanom, hogy az egyszerűsége ellenére nagyon tetszett :) Kikapcsolt, jót szórakoztam és iszonyat gyorsan kivégeztem. Imádtam Tucker-t és Angelát is. A főszereplő, Clara nem nőtt nagyon a szívemhez, ahogyan a családja sem nagyon (remélem ez némiképp változni fog). Izgalmas volt és szerintem ez tipikusan az a könyv, amit jó helyen jó időben sikerült elolvasnom :)) Egyébként biztosan kiakadtam volna a sok butaságon :D
Ugyan a végében van egy oltári nagy hiba… spoiler, de ennek ellenére is bájos :)

+
>!
Annie_Cresta
Cynthia Hand: Angyalsors

Valami unalmas, sablonos angyalos sztorira számítottam, helyette viszont egy egész jó, néha izgalmas történetet kaptam. Olvastam már angyalos könyveket, szeretem is a témát, de ilyen rendeltetéses dologgal még nem találkoztam, elég új, és ezáltal különleges volt számomra. Voltak benne kisebb-nagyobb klisék, de már nem is lehet olyan könyvet írni, ami teljesen mentes minden sablontól. A főszereplő, Clara semleges volt, az öccsét kedveltem, az anyja viszont nem volt valami szimpatikus. Az elején nagyon tartottam a szerelmi háromszögtől, de az írónő szerencsére hamar elfolytotta ezt a szálat, mielőtt komolyabbra fordut volna és falnak vágtam volna a könyvet. Köszönet érte. Egyébként mind a két fiú rokonszeves volt, bár mndketten azok a tipikus tökéletes pasik. Angelát az elején bírtam, de aztán kezdett idegesíteni, meg amúgy is nekem nagyon úgy tűnt, hogy őt csak azért hozták be, hogy spoiler. Wendy aranyos volt, viszont ő szintén csak azért kellett, hogy legyen valaki Clarának, meg persze Tucker miatt. A könyvnek egyébként elég jó hangulata volt, olvastatta magát. A végével nem vagyok kibékülve spoiler
Jobban tetszett mint vártam, remélem a következő részek ennél már csak jobbak lesznek.

2 hozzászólás
+
>!
Andilány
Cynthia Hand: Angyalsors

Ez volt az első olyan könyvem, amiben angyalokról van szó. Így ugyan összehasonlítási alapom nincs, de nekem nagyon tetszett ez a könyv. Könnyed kikapcsolódás, lekötött és csak úgy repültek az oldalak. A szereplők sem idegesítettek és ugyan a Christian-Clara-Tucker háromszög nem lett a szívem csücske, de azért ennyi még belefért. Nem tudom miért, de végig Tucker volt a szimpatikusabb, talán mert annyira hétköznapi (na jó, azt leszámítva, hogy mennyire jóképű, meg izmos, stb. :D), Christianban pedig végig volt valami furcsa, túl tökéletes volt, olyan túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Aztán majd a későbbiekben kiderül, hogy ugyanígy fogok-e érezni. Nagyon sok kérdés maradt megválaszolatlan, de azt hiszem egy első kötetnek pont ez a célja, felkelteni az érdeklődést, hogy folytassa a történetet az ember. Én így is teszek. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
kellyolvas P

– Min agyalsz? – kérdezi, mert már jó ideje egy szót sem szólok.
– Más vagy, mint amilyennek hittelek.
Nem veszi le a szemét az útról, de sovány arcán megjelenik a gödröcske.
– Milyennek hittél?
– Goromba taplónak.
– Jesszus, ez őszinte volt – neveti el magát.

302. oldal

+
>!
brena

Úgy érzem magam, mint Hamupipőke, aki az út közepén ül egy tökkel meg pár egérrel, miközben a királyfi elrobog, hogy megmentsen egy másik csajt.

256

+
>!
SzAngelika

– Inkább találjunk még néhányat!
– Néhány mit?
– Más csúfneveket. Azért, hogy ha újra hallod őket, készen állj a visszavágással.
– Például?
– Paradicsomszőke. (…)
– Mi jöhet még?
– Lássuk csak. A Répafej is elég kézenfekvő.
– Azt már megkaptam valakitől – vallom be.
– Á, igen, Harisnyás Pippi! (…)
Nem bírok magammal.
– Te nem a Weasley családhoz tartozol véletlenül? – fordulok anyuhoz.
– Nem rossz. Vörhenyes – lő vissza.
– Arról azt se tudom, mit jelent. Te viszont világítasz, mint a stoptábla.

113 - 115. oldal

+
>!
kellyolvas P

– Szabad téged megcsókolni? – kérdezi.
– Hogyhogy?
– Nem fog villám csapni belém, vagy ilyesmi?
Nevetek, majd odahajolok hozzá, és az ajkammal finoman végigdörzsölöm az ajkát. Még jobban magához szorít.
– Nem fog villámlani – mondom.

362. oldal

+
>!
Greylupus

– Te Christian Prescottra hajtasz – fejezi be helyettem Wendy, és fölvonja a szemöldökét. – Látom én. De Christian valóságos félisten. Az isteneket imádjuk, de nem járunk velük. Az ilyen srácot csak messziről nézegetjük.

173

++
>!
mirez

Cseng a mobilom. Angela az. Fogadom a hívást.
– Egy szót se szólj! – kezdem.
A vonal végén süket csönd.
– Halló, ott vagy?
– Azt mondtad, egy szót se szóljak.

262. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Virág_

– Mondj valamit angyalnyelven!
– Mit mondjak?
– Valami egyszerűt. Valami igazit.
Szeretlek! – suttogom gondolkodás nélkül, újra megdöbbentve magamat.(…)
– Mit mondtál? – kérdezi, de a tekintete azt jelzi, hogy jól hallotta.
– Tudod, te azt. Valami olyasmit, hogy bírlak.
– Aha. – Csókot lehel a szám szögletébe, és félresimít az arcomból egy hajtincset. – Én is nagyon, nagyon bírlak.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
+
>!
SzAngelika

Gondolom, a telivér angyalok mind olyan jóképűek, hogy meg kell értük dögleni, de azt eddig nem fogtam fel, hogy ez szó szerint értendő.

402. oldal

+
>!
Birdie

Mr. Erikson laminált kitűzővel jutalmaz meg, amelynek felirata:
TÚLÉLTEM A PESTISJÁRVÁNYT.
Anyu nagyon büszke lesz majd rám.

73. oldal


A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Cassandra Clare: Csontváros
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Wendy Higgins: Angyali gonosz