!

Belém az ujját 10 csillagozás

Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját
Könyvtár

Kevés dolog bosszant annyira olvasás közben, mint amikor egy regény minden mondatából érzem, hogy ezt nő írta. Vagy férfi. Csobánka Zsuzsa az egyik ritka kivétel. (Ő nő.) Sokkal mélyebben nő, mint akiknél írás közben ez az istennek se tud evidenciává válni, és vagy rejtegetik, vagy mutogatják a nőségüket, férfiságukat. Természetesnek lenni annyi, mint hitelesnek lenni. És Csobánka Zsuzsa hitelességéhez, legalábbis számomra, nem fér kétség. Az irodalomban pedig hitelesnek lenni a legnehezebb.
(Bartis Attila)

„Jordán Éva jut eszébe, meg az a sor, hogy Tépd szét a csiklóm, Weér Andor borostával összevagdosott arca és háta, Fehér Eszter, ne tudd meg, ki lakik bennem, ekkor indul el hányni.”

„Hazaviszlek. Jó. Feljössz? Felmegyek. Kapcsolj be zenét vagy nézzünk valami filmet, egy porcelántányért mosogat reggel, míg Martin érkezik, pár órája arról szívta fel a kokaint.”

Csobánka Zsuzsa (Miskolc, 1983) költő, prózaíró, kritikus, magyartanár,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011


Hirdetés

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

+
>!
vargarockzsolt MP
Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját

Lírai próza nőiségről, szexről, sebekről. Nekem hiányzott belőle a forma fegyelmező ereje vagy az érthetőség világossága.

6 hozzászólás
+
>!
felonline U
Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját

„Ami a versekben olykor-olykor szétszalad, azt itt egybefogja valami jól kitalált rend. A szereplők életvonalai összetalálkoznak, hatnak egymásra, a motívumok vissza-visszatérnek, pont meg megfelelő helyen, mintha csak képlettel számolta volna ki a szerző, hol kell őket újra elővenni. Ezek a motívumok – mint a szexualitás, halál, vagy akár csak egy szín, szókapcsolat – erősen szervezik a szöveget. Talán jobban is, mint a szereplők élettörténete. Tehát bátran ajánlhatjuk a történetekből és az elmesélhetőség lehetőségéből kiábrándult olvasók számára is.” Katona Ágota kritikája a könyvről: http://felonline.hu/2011/10/19/a-behatolas-modjai/

+

Népszerű idézetek

+
>!
Nagy_Detti 

el lehet engedni majd a szívtájéki szorítást, el a villamos acélkapaszkodóját, úgy, hogy mégsem dőlök el.

102. oldal

+

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is