!

Ördögöd van! (Pine Cove 1.) 116 csillagozás

Christopher Moore: Ördögöd van!
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van ördöge, télen is, nyáron is. Van, aki tagadja, van, aki nem tud róla, sőt olyan is akad, aki büszke rá. Hősünk, Travis, a kiugrott papnövendék szeretne megszabadulni ördögétől, akit egyedül ő láthat, a többiek csak akkor, ha… de ezt úgyis megtudják.

Christopher Moore-t – ördögien vonzó meseszövésének és hihetetlen komédiázó kedvének köszönhetően – a humor legjelesebb képviselői közt tartják számon. Betegesen humoros, sőt eszement, amire csupán egy mentsége van: az esze.

„– Remek, de ha továbbra is nyavalyogni akarsz, inkább közlöm veled a regulákat. Először is, nem futhatsz el előlem. Megidéztél, és én szolgád lettem mindörökre. A mindörökre nálam pontosan azt jelenti, amit jelent…
– Szóval pokolbéli vagy? – kérdeztem. Tudtam, hülye a kérdés, de hát az embert még a papneveldében sem készítik föl egy ördöggel folytatandó társalgásra.
– Nem – mondta –, édenkerti vagyok.
– Hazudsz – vágtam rá.
Így kezdődött, és Catch immár hetven… (tovább)

Eredeti mű: Christopher Moore: Practical Demonkeeping

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2001
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639348430 · Fordította: György László

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Catch · Alphonse Rivera · Augustus Brine · Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi) · Effrom Elliot · Gian Hen Gian · Howard Phillips · Jennifer Masterson · Mavis Sand · Rachel Henderson · Robert Masterson · Slick McCall · Travis O'Hearn

Helyszínek népszerűség szerint

Pine Cove · Baltimore · Házatlan Csiga · San Junipero


Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 9

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

+
>!
Bur3sz P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Tipikus Christopher Moore regény. :D Tele jobbnál jobb beszólásokkal, fordulatokkal. Nagyon élveztem.

1 hozzászólás
+
>!
dtk8 
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore Twin Peaksben járt. Adott egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenkinek köze van mindenkihez, és ahova egyszer csak megérkezik a gonosz. Jók a szereplők, de a vége felé már egyáltalán nem tudtam követni hogy a terv szerint akkor ki mit fog csinálni miért.

+
>!
kvzs P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore beteg. Remélem, hogy soha, senki nem akarja meggyógyítani.
Nem ez a legjobb könyve, de így is…

+
>!
Stone P
Christopher Moore: Ördögöd van!

„Sok teteje nincs, és hogy miért van ez így, az hosszú történet.”
Csatt! Szólt közbe egy pofon, amikor gondolataim elkalandoztak oly irányba, hogy miről is szól ez a könyv? Mi is a mondanivalója? He?
A tudatos énem egyik halmaza, mely próbálja gyakorolni a lényegre látó gondolkodást, közölte a maradék eszemmel, hogy ez csak egy jó kis szórakoztató könyv.
Csatt! A homlokom randit adott tenyeremnek és attól kezdve nem vártam mély, lelket rázogató, agyonfilozofáló párbeszédet a könyvtől.
Amint így kezdtem el nézni, egy jó kis kalandba keveredtem, úgy 300 oldal erejéig, ami az ördög megidézéséről szól. És ezt bizony teljesen véletlenül is megejthetjük, aztán a hátunkon ….

Többi a blogon:
http://beingstoned.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Chri…

+
>!
Gigger
Christopher Moore: Ördögöd van!

Számomra ez nem a legjobb könyve. Valahogy keveseltem azt a humort, poént, csavarral átszőtt cselekményt, gúnyt, és elméjére vonatkozó hibbantságot, amit megszoktam tőle.
A történet, maga az elképzelés viszont nem rossz !

+
>!
meseanyu MP
Christopher Moore: Ördögöd van!

Szerintem ez egy teljesen korrekt Moore, megvan benne minden, amiért az ember őt olvassa. És ne felejtsük, hogy ez volt az első könyve.

+
>!
Bimpbell
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore a kezdetektől fogva eszement történeteket ír, ez az első könyve, ha jól tudom. Egyszerolvasós nyári könyv.

+
>!
rlb_32557241
Christopher Moore: Ördögöd van!

Nem volt annyira humoros, mint Moore későbbi könyvei. A stílusa, a történetmesélése viszont már itt is hasonlít a mostani önmagához. Mivel nem sorrendben olvastam a regényeit, a Biffből ismerős El Kaplak alias Catch alakja ismerős volt.

+
>!
Csi
Christopher Moore: Ördögöd van!

Nem volt rossz, de határozottan nem Moore legjobbja. Kicsit nehezen követhető a cselekmény, rengeteg szereplőnél indul el a szál, amit váltogat és időben sincs teljes rendszer. ( Az egyik szereplő szemszögéből már látjuk, hogy valaki meghal, majd a másik szereplő a következő fejezetben még vígan beszélget azzal, akiről mi már tudjuk, hogy vége lesz.) Talán túlságosan is akarta, hogy pörgős legyen a könyv, de ezzel néha összezavart. Nyilván sokat jelent az írónak ez a mű, mert későbbi könyveiben sokszor visszaköszönnek motívumok ebből. ( A leghülyébb angyal is ott játszódik, ahol ez, sok szereplőt újra elővett. A Mavis Sand póklábra emlékeztető szempilla rebegtetéses poénját konkrétan mindkét könyvben elsüti, némileg átfogalmazva. Az éjszakai árufeltöltő, aki munka után a bolt parkolójában piál a munkatársakkal dolog, pedig a vámpíros trilógia első két részében tűnik fel.) Nem lesz a kedvencem, de tetszett. Nem volt pénzkidobás beruházni rá. :)

1 hozzászólás
+
>!
amnaen P
Christopher Moore: Ördögöd van!

először is, köszönöm a könyvet, @Sztimi53!
nekem tetszett. lehet, hogy nem annyira jó mint a Biff meg a többi, de engem szórakoztatott.

    

no, akkor fussunk neki újra, így, hogy már mindent olvastam a szerzőtől, amit magyarul kiadtak.
nem rossz könyv ez…
vegyünk egy csendes kisvárost, ahová mindenki azért költözik, hogy a világ békén hagyja. vegyünk egy srácot, aki véletlenül megidéz egy démont, aki ezentúl örökké vele lesz és minden áron embereket akar enni. oldjuk meg, hogy démonunk visszasétáljon az övéi közé, minket meg hagyjon szépen békén és egészben.

Pine Cove lakói ritka jófejek, de ez Moore-tól alap. meg az is, hogy elszór néhány marék mitológiai meg bibliai utalást. észre sem veszed ám, és okosodsz. még ilyet!

ha olvastad a Biffet, akkor már tudsz valamicskét Catch viselt dolgairól. rémlik?

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Almost_Zed

Valahol olvastam, hogy az összes vallást és biztosítótársaságot a halálfélelem tartja fenn.

193. oldal

+
>!
vedina007

A változás az egyetlen állandó dolog az életben, persze, ezt nem könnyű elfogadni.

32. oldal

+
>!
kávésbögre

A dobozból elcsent süti mindig édesebb, mint a tányérra kitett.

209. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Gólyanéni

A pillangók nem gondolnak vissza nosztalgiával azokra az időkre, amikor még hernyók voltak.

Kapcsolódó szócikkek: hernyó · lepke
+
>!
Csi

– Tegnap este korán nyugovóra tértem két bájos, tizenéves borosflaska társaságában, minden, ami ezután következett, tudomásom és jóváhagyásom nélkül történt.

+
>!
vedina007

Ahhoz, hogy az ember poraiból fölébredjen, előbb össze kell roppannia, majd elégnie.

87. oldal

+
>!
Sceurpien I

A mosómedvék farkashordaként vágtak neki az éjszakának.

131. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Hatodik_Alabardos 

Ha üzletről vagy éppen politikáról van szó, a közvélemény mindig is hihetetlenül elnéző a gusztustalan, nyálkás dolgokkal szemben.

100. oldal

+
>!
Stone P

Billy Winston istenített hőseinek titkos listáján Szipit csupán David Bowie előzte meg.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi)
1 hozzászólás
+
>!
Almost_Zed 

… a Pentagon tizenhétmillió dollárt szavazott meg arra, hogy a Massachusettsi Műszaki Kutatóintézet titkos kísérleteket folytasson, azt kiderítendő, hogy lehetséges-e egy bagoly formájú repülőgép kivitelezése. A prototípussal végzett, két évig tartó komputerszimulációs és szélcsatornás vizsgálatok után a kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy egy bagoly formájú repülőgép minden bizonnyal hatékony fegyver lehet, amennyiben az ellenség valaha is egér formájú tankokat vetne be szárazföldi alakulatainál.

300. oldal


A sorozat következő kötete

Pine Cove sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján