!

Ördögöd van! 98 csillagozás

Christopher Moore: Ördögöd van!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van ördöge, télen is, nyáron is. Van, aki tagadja, van, aki nem tud róla, sőt olyan is akad, aki büszke rá. Hősünk, Travis, a kiugrott papnövendék szeretne megszabadulni ördögétől, akit egyedül ő láthat, a többiek csak akkor, ha… de ezt úgyis megtudják.

Christopher Moore-t – ördögien vonzó meseszövésének és hihetetlen komédiázó kedvének köszönhetően – a humor legjelesebb képviselői közt tartják számon. Betegesen humoros, sőt eszement, amire csupán egy mentsége van: az esze.

„– Remek, de ha továbbra is nyavalyogni akarsz, inkább közlöm veled a regulákat. Először is, nem futhatsz el előlem. Megidéztél, és én szolgád lettem mindörökre. A mindörökre nálam pontosan azt jelenti, amit jelent…
– Szóval pokolbéli vagy? – kérdeztem. Tudtam, hülye a kérdés, de hát az embert még a papneveldében sem készítik föl egy ördöggel folytatandó társalgásra.
– Nem – mondta –, édenkerti vagyok.
– Hazudsz – vágtam rá.
Így kezdődött, és Catch immár hetven… (tovább)

Eredeti mű: Christopher Moore: Practical Demonkeeping

Eredeti megjelenés éve: 1992


Hirdetés

Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 25

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Glória könyve Christopher Moore: Ördögöd van!

Kiemelt értékelések

+
>!
kvzs
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore beteg. Remélem, hogy soha, senki nem akarja meggyógyítani.
Nem ez a legjobb könyve, de így is…

+
>!
Stone P
Christopher Moore: Ördögöd van!

„Sok teteje nincs, és hogy miért van ez így, az hosszú történet.”
Csatt! Szólt közbe egy pofon, amikor gondolataim elkalandoztak oly irányba, hogy miről is szól ez a könyv? Mi is a mondanivalója? He?
A tudatos énem egyik halmaza, mely próbálja gyakorolni a lényegre látó gondolkodást, közölte a maradék eszemmel, hogy ez csak egy jó kis szórakoztató könyv.
Csatt! A homlokom randit adott tenyeremnek és attól kezdve nem vártam mély, lelket rázogató, agyonfilozofáló párbeszédet a könyvtől.
Amint így kezdtem el nézni, egy jó kis kalandba keveredtem, úgy 300 oldal erejéig, ami az ördög megidézéséről szól. És ezt bizony teljesen véletlenül is megejthetjük, aztán a hátunkon ….

Többi a blogon:
http://beingstoned.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Christopher_Moore_Ordogod_van/

+
>!
meseanyu MP
Christopher Moore: Ördögöd van!

Szerintem ez egy teljesen korrekt Moore, megvan benne minden, amiért az ember őt olvassa. És ne felejtsük, hogy ez volt az első könyve.

+
>!
Csi
Christopher Moore: Ördögöd van!

Nem volt rossz, de határozottan nem Moore legjobbja. Kicsit nehezen követhető a cselekmény, rengeteg szereplőnél indul el a szál, amit váltogat és időben sincs teljes rendszer. ( Az egyik szereplő szemszögéből már látjuk, hogy valaki meghal, majd a másik szereplő a következő fejezetben még vígan beszélget azzal, akiről mi már tudjuk, hogy vége lesz.) Talán túlságosan is akarta, hogy pörgős legyen a könyv, de ezzel néha összezavart. Nyilván sokat jelent az írónak ez a mű, mert későbbi könyveiben sokszor visszaköszönnek motívumok ebből. ( A leghülyébb angyal is ott játszódik, ahol ez, sok szereplőt újra elővett. A Mavis Sand póklábra emlékeztető szempilla rebegtetéses poénját konkrétan mindkét könyvben elsüti, némileg átfogalmazva. Az éjszakai árufeltöltő, aki munka után a bolt parkolójában piál a munkatársakkal dolog, pedig a vámpíros trilógia első két részében tűnik fel.) Nem lesz a kedvencem, de tetszett. Nem volt pénzkidobás beruházni rá. :)

+
>!
amnaen ×+SP
Christopher Moore: Ördögöd van!

először is, köszönöm a könyvet, @Sztimi53!
nekem tetszett. lehet, hogy nem annyira jó mint a Biff meg a többi, de engem szórakoztatott.

1 hozzászólás
+
>!
AnnaPanni
Christopher Moore: Ördögöd van!

Imádtam és valamiért a brasil electro zenéhez kötöm, így ha meghallom azt a stílust, máris beugrik a könyv és mindig jó :) Eddig a Biff után ezt szerettem a legjobban az összes közül.

+
>!
Sceurpien IMP
Christopher Moore: Ördögöd van!

Ez a könyv egy nagyon jó alapötlet, amit sikerült elbaltáznia a szerzőnek. Egyrészt a komfortzónájába tette, abba a kis városba, ahol a Leghülyébb angyal is játszódik, és ami már ott sem működött. Ez a könyv sokkal, de sokkal is jobb lehetett volna, ha nem próbál meg folyton kapcsolatokat kiépíteni a könyvei között, csak egyszerűen írna.

++
>!
vedina007
Christopher Moore: Ördögöd van!

Eleinte kicsit untam, de az kárpótolt valamennyire, hogy a végén legalább belelendült.

Nem olvastam még más Moore könyvet, szóval nincs összehasonlítási alapom, de ez nem volt rossz, viszont újra sem olvasnám.

Bővebben: http://vedina007olvas.blogol.hu/?perm=3209571

+
>!
kalamáris
Christopher Moore: Ördögöd van!

Gyengécske. Az egész könyv alatt az volt az érzésem, hogy a szerző vicces akar lenni, de nem biztos benne, hogyan is csinálják azt.


Népszerű idézetek

+
>!
Almost_Zed

Valahol olvastam, hogy az összes vallást és biztosítótársaságot a halálfélelem tartja fenn.

193. oldal

+
>!
kávésbögre

A dobozból elcsent süti mindig édesebb, mint a tányérra kitett.

209. oldal

2 hozzászólás
+
>!
vedina007

A változás az egyetlen állandó dolog az életben, persze, ezt nem könnyű elfogadni.

32. oldal

+
>!
Gólyanéni

A pillangók nem gondolnak vissza nosztalgiával azokra az időkre, amikor még hernyók voltak.

+
>!
Csi

– Tegnap este korán nyugovóra tértem két bájos, tizenéves borosflaska társaságában, minden, ami ezután következett, tudomásom és jóváhagyásom nélkül történt.

+
>!
vedina007

Ahhoz, hogy az ember poraiból fölébredjen, előbb össze kell roppannia, majd elégnie.

87. oldal

+
>!
Sceurpien IMP

A mosómedvék farkashordaként vágtak neki az éjszakának.

131. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Hatodik_Alabardos

Ha üzletről vagy éppen politikáról van szó, a közvélemény mindig is hihetetlenül elnéző a gusztustalan, nyálkás dolgokkal szemben.

100. oldal

+
>!
Stone P

Billy Winston istenített hőseinek titkos listáján Szipit csupán David Bowie előzte meg.

12. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Csi

Ami a koleszterint illet, túl csöndesnek és szolgalelkűnek tűnt ahhoz, hogy veszélyes legyen, így aztán Brine már rég eldöntötte, mindaddig figyelmen kívül hagyja, amíg a könnyűlovasság féktelen lendületével, minden erejét összeszedve, a tányérján keresztül frontális támadást nem indít ellene.


Hasonló könyvek címkék alapján