Idézetek

Eltiron

Tudja, Theo, időnként megtörténik, hogy Béni összejön Macskanővel, vagy Shrek elveszi Lara Croftot, s bár az ilyesmi reményt ad nekünk, azért erre ne alapozzon. A mi fajtánk mindig is magányos marad, ha egy nőben nem rejtőzik önpusztító vágy, nem igaz, professzor?

Lamond

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Az élet egy nagy katyvasz. Bárcsak minden darab a helyére kerülne, minden szó kedves volna, minden baleset boldogan végződne. De nem így van. Az élet katyvasz. Az emberek úgy általában rohadékok. Ebben az évben azonban a Magányos Karácsonyi parti Pine Cove-ban tiszta örömmel ért véget, ragályos jóakarattal, és olyan általános lelki békével, amely sima, magas fénnyel ragyogott a vendégek arcán. Egy katyvaszmentes pillanat.
– Theo, vedd ki hátulról a többi lasagnát. – Molly maga is két tepsit cipelt, és ahogy letette őket a büféasztalra, óvatosan behajlította térdét, hogy rövid koktélruhája hátsó kivágását a tisztességes határon belül tartsa. Lenától kérte kölcsön a bukó dekoltázsú KFR-t (kis fekete ruhát); évek óta most először viselt ilyet.
– Mégiscsak lehetett volna barbecue – mondta Theo.
– Megmondtam nektek, ti faszráncok, hogy a vihar délnek fordul – morgott Mavis Sand, miközben lenyeste egy bagett végét, akár valami előbőrt egy gigantikus péniszről. (Egyesek jóakarata másképp ragyog.)

Idiocry

Karácsonyi amnesztia. Elszakadsz a barátodtól, nem hívod vissza, nem válaszolsz az e-mailjére, a boltban nem nézel a szemébe, elfelejtesz születésnapokat, évfordulókat meg ünnepeket, de ha karácsonykor betoppansz (ajándékkal), társadalmilag kénytelenek megbocsátani, mintha mi sem történt volna. Az illem azt diktálja, hogy a barátság ettől a ponttól zavartalanul folytatódjon tovább, bűntudat és megtorlás nélkül.

86. oldal, 8. fejezet

Róka P

Theophilus Crowe titokban imádta a katasztrófát.

Róka P

Azzal Tucker Case letette a kávét, a könyökére támaszkodott, és úgy biccentette oldalt a fejét, mint egy aranyos kisfiú valami müzlireklámban, aki éppen eléri a cukornirvánát.

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Aztán azt olvasta, hogy a könyv javasol egy listát azokról a dolgokról, amikre neheztel. Habár azt nem tudta, ez mire lesz jó, tizenöt perc alatt három oldalt megtöltött mindenféle nehezteléssel, amiben szerepeltek a szülei, az adóhatóság, az algebra, a korai magömlés, a jó házvezetőnők, a francia autók, az olasz bőröndök, az ügyvédek, a CD-csomagolások, IQ-tesztek, és az a picsafasz, aki ráíratta a kajásdobozokra, hogy „Vigyázat! Melegítve forró lehet.”

Tökéletes Magányos Karácsony

Sempere_Targaryen

– Aú – nézett a lyukra Raziel a hasán. Kardját a földre ejtette, és ujjaival megtapogatta a sebet. – Aú. – Mollyra nézett. – Azzal a karddal nem szabad döfni. Azzal a karddal nem illik döfni. Nem fair.
– Neked most illik meghalni.
– Á!
– Nem „á”-zhatsz a halálra. Ez béna érvelés.

Nyápic Féregisten fegyvereitek mit sem érnek szuper karácsonyi kung-fu-ütéseimmel szemben, 170. oldal

Sempere_Targaryen

– […] Tudja, Theo, időnként megtörténik, hogy Béni összejön Macskanővel, vagy Shrek elveszi Lara Croftot, s bár az ilyesmi reményt ad nekünk, azért erre ne alapozzon.

A Magányos Karácsony bajtársos hangulata, 143-4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shrek
Sempere_Targaryen

… ahogy Buddha mondta: „A remény a vágy másik arca. A vágy pedig totál szívás.”

A jókedv csiganyála, 126. oldal