!

Cholnoky Viktor összegyűjtött művei 4 csillagozás

Cholnoky Viktor: Cholnoky Viktor összegyűjtött művei
Könyvtár

„Legfőbb, egyetlen irodalmi tervem, hogy hogyan hagyhatnék föl az irodalommal; hogyan vehetnék már csak passzíve benne részt. Annyi sokat írtam – igaz, kis dolgokat, de mégis sokat, hogy érthető már ez a kívánságom. Ezt a sok apróságomat azonban szeretném együtt látni. Meg is jelent – éppen ma – egy kötetem, ilyen apró dolgaim gyűjteménye, a Modern Könyvtárban; Följegyzések a címe. Egy másik kötetem a Franklin társulatnál fog nemsokára megjelenni. Azután meg majd – de ez még a távolabbi jövő kérdése – egy novelláskötetem. Ez is már megjelent novelláim egy csoportja lesz. Ismétlem: nagyon szeretném együtt látni elaprózott dolgaimat. Ezen dolgozom hát most nagy buzgalommal. No meg – mondom – azon, hogy hogyan menekülhetnék meg az irodalomtól…”
(Részlet a Független Magyarország c. lap 1910. december 25-i számából, a Cholnoky Viktorral készített interjúból.)
Cholnoky Viktor – ez a furcsa, különös, századvégi szerző nyilatkozik így, egy forrongó, ellentétekkel terhelt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tartalomjegyzék


Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

+
>!
theodora
Cholnoky Viktor: Cholnoky Viktor összegyűjtött művei

Szerintem, aki szereti Kosztolányi és a századforduló irodalmát, annak Cholnoky is tetszeni fog ;)
A kötetben több novella volt, amiben egy témát többféleképpen is feldolgozott (pl.: a 'Görög', az esernyő). Humoros, groteszk történetek, amikben a mesék, a történelem és a jelenkor is egyaránt megjelenik.


Népszerű idézetek

+
>!
András_Fodor

Boldogok, akik a velük született degeneráció ördöge folytán tudnak alkotni újat, boldogok, akik a fiatalkorukban beszervezett neuraszténia segítségével tudják meglátni a kísérteteket.

104. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is