Véres tavasz (True Blood 10.) 76 csillagozás
Sookie-t kegyetlenül megkínozták a rövid, de véres tündérháborúban, és több rokonát is elvesztette. Most nagyon meg van bántva, és halálosan dühös. Egyetlen vigasza és öröme az a szerelem, amelyet a vámpír Eric Northman iránt érez, akit azonban éppen e miatt a kapcsolat miatt tart szigorú megfigyelés alatt az új vámpírkirály. Ericet más oldalról is nagy baj fenyegeti: felbukkan teremtője és vele új „testvérkéje”, aki mindenkinél veszélyesebb. A legrosszabb pedig az, hogy bár a tündérvilág kapuját örökre lezárták, maradt néhány tündér az emberi oldalon, az egyikük pedig haragszik Sookie-ra. Nagyon-nagyon haragszik
Eredeti mű: Charlaine Harris: Dead in the Family 84%
Eredeti megjelenés éve: 2010
Ez a rész nem volt annyira magával ragadó. De ezt kezdm emgszokni, hogy minden 2. könyvnél ennél a sorozatnál ugyan ezt érzem kb. Viszont mindennek ellenére nagyon jó volt, olvastatta magát és imádtam. Furcsa kettőség, de így volt akkor. Leültem és elolvatam pár óra lefogása alatt, szóval magával ragadott. A történet nem volt annyira eseménydús, viszont érdekes volt. És már nem tudom, hogy ki is volt Eric teremtője. Nem drigori?? :D Kicsit összezavarodtam, de el tudtam ettől vonatkoztatni, ez a teremtő is meghalt így a végére, szóval mindhatni minden a megszokott helyére került is ennyi. Ericet továbbra is imádom és nagyon jó volt. :D
4 csillag jár a részemről erre a kötetre és kérem a folytatást!
ui: az ULPIUS leszokhatna arról, hogy a könyv végére betesz 20 oldalt ami tök fölösleges, én személyszerint: soha nem olvasom el őket :D :$
Kicsit kevésbé eseménydús, a történet annyira nem fogott meg, de nem volt rossz :) Olyan Sookie-s – Erices volt.
Sajnos ez a kötet jött be eddig a legkevésbé. A történet nem volt olyan magával ragadó, a cselekmény nem pörgött igazán és nem jött el a katarzis érzése sem. Bill végre szimpatikusabb lett, viszont Eric fénye megkopott az idő folyamán… Kíváncsi vagyok mit rejteget még Bon Temps.
Íme, kiolvastam a tizedik részt is, és most sajnálom, hogy még nem sorakozik a polcomon a következő, mivel nagyon a szívemhez nőtt a történet, beleéltem magam, megszoktam, kialakult körülötte egyfajta hangulat, amit kár lesz megszakítani. De az olvasást mégse függeszthetem fel addig, amíg meg nem tudom venni a tizenegyedik részt…
Szóval inkább kezdjük az elején. Nem éppen vidáman indul, de jól érzékeltette az írónő, ahogy Sookie talpra áll a megrázkódtatás után. Kellően fokozatos és hihető volt, piripont jár érte:)
Claude odaköltözése egy üde színfolt volt a történetben, tetszett, hogy levetkőzi a régi, barátságtalan modorát és mutat valamit az érzelmeiből. Dermot szintén kellemes meglepetés volt, csakúgy, mint Judith. Örültem, hogy összejöttek Billel, azért megérdemelte a happy end- féleséget meg így legalább nem kell mindig azon aggódnom, hogy összejönnek Sookie-val
Appius Livius először nagyon ellenszenves volt számomra, aztán kezdtem elfogadni a vége felé.
Mellesleg nagyon ötletes volt Alekszej karaktere…. hogy még a cári családból is idekerül valaki….. Bubbát persze nem lehet felülmúlni, hiányoltam is ebből a részből.
Érdekes volt a vérfarkasok színre lépése, persze megint előkerülnek a jó öreg hívők, bár nem a Nap Testvérisége, de a lényeg ugyanaz:P
Baszím gyilkosának a kiléte nem okozott nagy meglepetést, de ezért semennyi csillagot nem fogok levonni csakazértse
Tetszettek a hétköznapi részek, főleg, amikor Sookie Hunterre vigyázott. Olyan kis aranyosak együtt:)
Szóval ahhoz képest, mennyit ellenkeztem a sorozat elolvasása előtt, most annak örülnék, ha minél előbb olvashatnám a folytatást. O-ó, függő lettem! True Blood- függő persze nem a véré, hanem a könyvé, ugye éritek?
Sookie most sem hazudtolja meg magát :) Ez a rész is nagyon tetszett :) Már alig várom a folytatást :D
Eléggé csalódás volt ez a kötet. Olyan se eleje-se vége. Furcsa ez a lelkileg lábadozó (micsoda képzavar) Sookie. Nem nagyon vettem értelmét a sztorinak, de lehet csak az a bajom, hogy kicsi volt a betűméret. Akkor most kölcsönösen nyaliznak egymásnak Eric fiúval, de mégis olyan semmilyen ez a kapcsolat most. Bill ugyan nem nőtt meg az utóbbi rész óta, de legalább van külön bejáratú saját vámpírszukája. Azt hiszem. Szóval ez most nem tetszett annyira, vagy csak meguntam, hiába sok az akciójelenet. Leginkább arra vagyok kíváncsi mi lesz Hunter sorsa, abban a történetben látok lehetőséget.
Ez a rész nem fogott meg annyira, kicsit már unalmas volt, hogy Sookiet mindenhonnan veszély fenyegeti, a befejezés tetszett (a legtöbb nem kívánatos elem kivonásával :D), és az új családi kötelékek megerősítésével.
Tetszettek a Billel kapcsolatos részek – a testvér felkutatása, a meséje és a Bellefleurök előtti leleplezés.
Imádom ezt a sorozatot, de ez most valahogy nem volt az igazi… Majdnem végig vontatottnak éreztem, a végét meg összecsapottnak. Adok neki négy csillagot, de inkább az előző részek miatt – ez olyan három és fél körül mozog :P
Amúgy nem tudom ki tervezte ezt a borítót, de ritka szerencsétlen választás ehhez a címhez. Aludhatott volna rá még párat :D Vagy nem gondolta át rendesen, vagy igen sajátságos humora van. :)
Vigyázat! Felnőtt tartalom.
És Appius Livius felnevetett. Nagyon jól szórakozott. – Gyűlöltem a kibaszott Bolsevikokat. – felelte. – És kötődtem a fiúhoz. Raszputyin évekkel ezelőtt adott neki a véremből. Akkor már Oroszországban voltam; emlékszel a Szentpétervári Mészárlásra?