„A curry egy hús-, hal- vagy zöldségétel mártással, amelyet rizzsel vagy kenyérrel fogyasztanak.” E tömör meghatározás mögött az indiai konyha legizgalmasabb, legegzotikusabb és legínycsiklandóbb fogásai rejtőznek. Camelia Panjabi összegyűjtötte mesterszakácsok és egyszerű háziasszonyok minden receptjét és fortélyát, amihez csak hozzá tudott jutni, és kiválogatta belőlük a számára legkedvesebb ötvenet. A legjobb curryreceptek Indiából nemcsak egy szakácskönyv. Az ország minden részéből származó ötven legjobb, eredeti curryrecepten túl megismertet az indiai konyha filozófiájával, és egyben kulináris utazásra is viszi az olvasót.
A legjobb curryreceptek Indiából 4 csillagozás
Kívánságlistára tette 3
Kiemelt értékelések
Joeymano>!
Az indiai konyha szerelmese lettem. Persze nem csak ez a könyv miatt. Ma kipróbáltam az alap curry receptet, és az egész család odáig volt érte. Alap alapanyagok elérhetőek itthon is, a bonyolultakat igénylő ételeket meg fogyasszuk csak étteremben.
a könyv egyébként részletesen foglalkozik az indiai konyha történetével, filozófiájával, alapanyagaival. Mindenféle curryrecept megtalálható benne, ami vagy reprodukálható, vagy nem. De addig is éljen a curry és a mangó kulfi. :)
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - David Wolfe: Superfood ·
Összehasonlítás - Polcz Alaine: Főzzünk örömmel! 92% ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 92% ·
Összehasonlítás - Romváry Vilmos: Fűszerek könyve 93% ·
Összehasonlítás - Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában ·
Összehasonlítás - Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő 91% ·
Összehasonlítás - Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig ·
Összehasonlítás