A 20. század elején játszódó történet főszereplője, a csinos Francesca Cahill New York egyik előkelő családjának sarja. A talmi csillogást nem sokra tartó, szociálisan érzékeny, rendkívül éles eszű lány saját korának különce: leghőbb vágya, hogy újságíró legyen, e szakmában az első nő. Titokban ezért főiskolára jár; férfiakat megszégyenítő módon tájékozott a politikában, reformer elveket vall, s egyletet alapít a szegények megsegítésére. Egy nap titokzatos körülmények között elrabolják a szomszédjukban lakó dúsgazdag család gyermekét. Francesca a saját otthonukban egy rejtélyes üzenetre lel, amelyet sikerül megfejtenie, így óhatatlanul belesodródik a nyomozás eseményeibe. A gyermek sorsát szívén viselő lány képtelen tétlenül várni, ezért a jóképű Rick Bragg rendőrfőnök munkáját hol segítve, hol akadályozva, magánnyomozásba kezd, számtalan veszélynek téve ki magát. Szerelem, féltékenység és bosszúvágy szövi át a rendkívül izgalmas és fordulatos történetet.
Halálos szerelem (Francesca Cahill 1.) 28 csillagozás
Eredeti cím: Deadly Love
Eredeti megjelenés éve: 2001

Véletlenül nagyon előreszaladtam a sorozattal, mert a 6. részével kezdtem. Bár önállóan is megállta a helyét, vannak dolgok, amit már másképpen látok. Minden krimi bűnügyi regény, de nem minden bűnügyi regény krimi. A bűnügyi része kiszámítható volt, de lehet, hogy csak véletlenül éreztem rá, viszont a „miért"-en meglepődtem. A karakterek kidolgozottak, nagy hangsúlyt fektetett rá a szerző; igazi egyéniségeket faragott. Nem szeretem a sorozatokat, de kíváncsi lettem a folytatásra is.
Nagyon izgalmas és fordulatokban gazdag olvasmány volt. Volt benne szerelem szenvedély, veszély és bosszúvágy. Méltatlanul kevés figyelmet kap a sorozat.
Többet vártam a könyvtől. Egyszer olvasható kategória.
Hatalmas csalódás volt Francesca. Intelligensnek, nagyon okosnak képzeli magát. Ezzel szemben csak egy buta liba. Lehet hogy a politikában kiismeri magát, de a „való” élethez semmi köze. Egy burokban nevelkedett elkényeztetett arisztokrata. Mást sem csinál a könyvben mint folyton elpirult, állandóan sírt és makogott ha a beszélgetőpartnere egy jóképű férfi volt (és minden férfi az volt). A hihetetlen naivitása kiakasztott. Joelt sokkal értelmesebbnek tartom.
Minkét testvérével szemben rosszul járt el. Connie megérdemelte volna, hogy tudja az igazt. Evannel szemben az apjának volt igaza, csak Saraht sajnálom.
A többi szereplővel nem volt problémám. Remélem Franchesca átmegy egy kis jellemfejlődésen a többi könyvben.
Hát minden elragadtatott véleménnyel szemben nekem nem tetszett. Borzalmas, hogy itt is mindenki mindenkivel kavar, a krimi része meg épp elég gyenge.
Igencsak feledhető…a többi része tőlem érintetlen marad…
Méltatlanul „hanyagolt” könyvsorozat. Bár én is sokat halogattam, mivel a két férfi között való örlődést sose bírtam könyvbe (romantikus sorozatokban mindig azt várj az ember,vagy csak én, hogy rögtön tudja a hősnő,hogy ki az igazi), itt olyan jól sikerült ezt tálalani, hogy egyátalán nem volt zavaró. és a következő részekben sem az :)
Meglepően tetszett. Főleg a főhőssel szimpatizáltam nagyon, bár a krimi szál nem túl erős, de legalább nem erőltettet, és így a romantika került előterbe, ami szépen ki van dolgozva.
Második nekifutásra jobban megtetszett a történet, és a szereplők személyisége. Bragg szimpatikus fickó a maga rejtélyes módján, ezért folytatni fogom a sorozatot.
Az izgalmak miatt ugyan nem rágtam tövig a körmöm, de voltak benne érdekes fordulatok. Nem is annyira a nyomozásban, hanem inkább az emberi kapcsolatokban.
Eleinte bosszankodtam, hogy mindenki mindenkivel kavar, mint egy modern szappanoperában, de rájöttem pont emiatt nem szokványos, emiatt más a könyv.
Így a végén még az sem zavart, hogy a szerelmi szál lógva maradt.
Ugyan nem alakult ki bennem elsöprő rajongás a sorozat iránt, de biztos kezembe fogom venni, ha színvonalas és igényes romantikus krimire vágyom:)