A sorozat izgalmas történelmi intimitások képeskönyve. Feleleveníti a nagy korszakok hétköznapi életét: a kor egyszerű embereinek mindennapjait, szerelmi és családi életét, étkezési szokásait, lakását, öltözködését, mindezt korabeli képekkel illusztrálva. Szerzői azt vallják ugyanis, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek.
Magánélet Napóleon korában 8 csillagozás

Ez vicces volt :) Egész más, mint a sorozat előző része, nyilván a különböző szerzők miatt erre a sokféleségre számítani lehet. Inkább az otthoni életre fókuszál, hiányzik belőle a tanulás, művelődés, utazás rész, viszont jóval több infót kapunk a lakásokról, divatról, ruhákról ( :D ), étkezési és higiénés szokásokról, betegségekről, orvoslásról. Kevésbé humoros, viszont nagyon olvasmányos ez is, és ez már van annyira közel korban hozzánk, hogy jól el lehet merengeni azon, mennyire hasonlít a mi életünkre…
Nagyon tetszett, jól esett lapozgatni, gyönyörködni a csodaszép korabeli illusztrációkban. Rengeteg érdekességről olvashattam, s ha egyszer időutazó leszek biztosan nem egy itt megemlített dolgot fogok felhasználni ;-) (pl.Titus-frizurát biztosan vágatni fogok)
Sokkal érdekesebb, mint bármi, amit eddig Napóleon koráról tanultam. Olvasmányos, felhasználóbarát, még lapozgatni is öröm. Az evésről szóló részek pedig külön nagyszerűek. ;-)
Nekem,mint a történelmet szerető emberkének nagyon tetszik ez a könyvsorozat.
Megragadóak a képek, és a témakörök is nagyon érdekesek. Ebben a könyvben megvan mindaz,ami a történelem órákról kimarad. Bár jobb is, hiszem sok apróságot nem kell tudnia, mégis az általános műveltséget nagyban fejleszti. Kiegészíti a lexikális tudást mégis sorakoztat!