Az ágasvári csata 37 vélemény

Bogáti Péter: Az ágasvári csataBogáti Péter: Az ágasvári csataBogáti Péter: Az ágasvári csata
Molybolt

A könyv, amelyet a tisztelt reménybeli olvasó e pillanatban a kezében tart, több mint két évtizeddel ezelőtt jelent meg először. Szerzője, mielőtt másodszor is útjára bocsátotta volna, nem minden aggodalom nélkül olvasta újra: érvényesek-e még a benne írottak? Noha a színhely, a táj azóta – miként ez természetes is – fölöttébb átalakult, új házak, új utak, épületek, sőt szereplői tisztes családapákká serdültek, úgy gondolom a legfontosabb mégsem avult el. A csata amelynek színhelyét annak idején egy kisegér rágta körül a térképen, a csata amely legalább annyi mulatsággal is járt, mint ádáz küzdelemmel, a csata amelyben ugyan sok patakvíz folyt el és semmi vér, de azért csata volt a javából – ez akár ma is megeshet újra! Ezt a csatát ésszel és ügyességgel vívták az úttörőtábor elrabolt zászlajáért elszánt lelkű, bátor és kalandvágyó ifjak, hozzájuk hasonlóak pedig, semmi kétség, napjainkban is szép számmal akadnak. Ennek a csatának az elbeszéléséhez egész könyv kell. Méghozzá az amelyet – mint mondottam – éppen a kezében tart a tisztelt, reménybeli olvasó. Jó mulatást kíván hozzá a szerző: Bogáti Péter

Borítók 3

Fülszövegek 1

KiadásISBNOldalFordítottaIllusztrálta
Móra, 1961338Ugrás
Móra Ferenc Ifjúsági, 19849631133818338Ugrás

Összes olvasás 59

!Mileva 2009. augusztus 8., 14:00

Leg-leg-leg! Éveken keresztül, akárhányadszor vettem elő, röhögőgörcsöt kaptam bizonyos oldalaknál!

3 komment
!pat P 2010. október 8., 09:20

Csuda vigye, hogy nem olvastam tízévesen, imádtam volna. Fiúknak szól, szinte senki nem szerelmes szinte senkibe. Hasznos dolgok földtörténetről, vitorlázórepülésről, történelemről, a (szám)háború művészetéről, stb. stb.

2 komment
!Sothy 2012. január 23., 20:59

41 éves fejjel azt mondom hogy életem egyik kedvence! 13 évesen olvastam először, és azóta is számtalanszor elővettem. Szerintem 5 évente biztosan. Már rongyossá olvastam, de vigyázok rá. Egy igazi kikapcsolódás ez a könyv. Ha a Mátrában járok, még mindig kiráz a hideg azokon a helyek ahol játszódik. Már a fiam is megízlelte…..
Tipikus 5 csillagos könyv!

!MadacsG 2010. február 22., 18:56

Gyermekkorom egyik kedvenc regénye – egyike azoknak, amiket nagyon sokszor olvastam el… Volt szerencsém egy osztálykirándulással (középiskolában, már nem úttörőként történt ez, sőt akkorra már úttörők sem voltak) meglátogatnom a környéket, megszállnom az Ágasvári Turistaházban, benézni a kis barlangba. Végig velem volt a Könyv…

1 komment
!mohapapa 2011. január 23., 18:19

Köszönöm Éva néni és Laci bácsi, biosz-föci tanci házaspáros, ma igazgatók különféle iskolákban, akik, amikor ajánlottátok valamelyik vándortáborban, fiatalabbak voltatok, mint ma én!
Ismét egy kötelező teendő olvsmány, ami tán' megszerettetné az olvasást a mai kamaszékkal.

!matraimelinda P 2010. február 5., 20:47

Gyermekkorom, meghatározó könyve, hatalmasakat nevettem végig! Aki depresszióban szenved annak feltétlenül el kell olvasnia!:)

!csikosarpad 2010. május 9., 13:03

Szerintem kötelező lenne elolvasni minden tízen innen és tízen túlinak is. :)
Tavaly óta ismét van egy saját példányom, azonnal kiolvastam ismét.

!Vintersridder 2010. október 6., 21:42

Imádtam, és ma is imádom. Ez tényleg egy aranyos, kiskamaszoknak való sztori, és akkor is jókat lehet rajta nevetgélni, ha már nem először olvasod! A sziú indián faltörő kos nagyon mély nyomot hagyott bennem. Az anyaoroszlán-gondnoknő is. Gömböc írói zsenije… na és a Költő, az őstehetség…
Több ilyen könyv kellene a mai ifjúságnak is. Hadd tanuljanak meg nevetni.

!bozs 2009. november 30., 20:43

Hogy én ezt a könyvet mennyire szerettem kb. 10 éves koromban!
Most pedig nem találom a szüleimnél, pedig annyira újraolvasnám.

!syabi 2010. július 12., 11:11

Gyermekkorom kedvence volt! Tervbe van véve, hogy ismét elolvasom :)

!Daru 2010. augusztus 23., 21:43

– (…) Csak nem szokásom másokat szembe dicsérni.
– Pedig én még azt is elviselem – mondom én. – Szerény ember vagyok.

Móra Könyvkiadó, 31. o.

!Daru 2010. augusztus 23., 21:46

A rend nemcsak a lustaság ellensége, hanem a tétova bizonytalanságot, tehetetlen csüggedést is elkergeti, hogy helyet adjon a józan megfontolásnak és a tettvágynak.

Móra Könyvkiadó, 51. o.

!Daru 2010. augusztus 23., 21:48

(…) a dühöngő anyaoroszlánnak sem szokták a hónalját csiklandozni, hogy: >de szép cicuska vagy!<

Móra Könyvkiadó, 150. o.

Külső linkek