!

A Hóvirág másodkormányosa jelenti 6 csillagozás

Vidám, kalandos történet
Bogáti Péter: A Hóvirág másodkormányosa jelenti Bogáti Péter: A Hóvirág másodkormányosa jelenti

Figyelmeztetjük az olvasót, hogy ebben a történetben sorozatosan becsapják. Már a könyv címének se higgyen! A „Hóvirág" másodkormányosa annyit ért a kormányos-mesterséghez, mint tyúk az ábécéhez, de azért ragaszkodott hozzá, hogy ő „jelentse" mindazt, ami ebben a könyvben történik. Ezért szakállt növesztett és beállt a „Hóvirág" nevű, karcsú balatoni motoroshajóra és mi tagadás, sikerült is megtévesztenie a „Búvár Kund", a „Csongor és a „Tünde" csapatok éles-szemű, kalandra éhes tagjait is. Mentségére legyen mondva, nem rossz szándékból tette. Csak azért vállalkozott kormányoskodásra és borostanövesztésre, hogy az említett csapatok minden tekintetben kitűnő tagjainak észrevétlenül megmutathassa, mennyi szép és érdekes kincset rejteget a Magyar Tenger: a Balaton.
A történet hősei a „Búvár Kund" csapat félelem és gáncs nélküli lovagjai, élükön Vedres Pistával, a parancsnokkal. A többiek: a kis Plessz, közismertebb nevén: Tojás, Márki: a Filozófus, Dobos: a Gőgös, és a sor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1958


Hirdetés

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Zsuzsanna_Makai

Imádtam! Hogy ezt a könyvet miért nem ajánlotta nekem senki a Balatonnál töltött gyerekkorom idején, azt nem is értem. Imádtam volna akkor is. Sajnos ez egy elévült könyv. Kb még az én korosztàlyom értheti, élvezheti, de a fiatalabbaknak ez már éthetetlen lenne, nem csak a pl telefon és internet nélküli élet miatt, hanem az ostobasàg, és érdektelenség miatt is.
Nagyon tetszett a könyvben a sok utazàs, a sok tanulás. Az is nagyon jó még, hogy nem csak földrajz, és történelem fordul elő a könyvben, hanem pl meteorológia is. Rezeda Kázmér alakításai zseniálisak voltak.
Mindenképpen tiszta szívből ajànlom a könyvet, különösen azoknak, akik imádják a Balatont.

+
>!
Eta IP

Az Ágasvári csata előtt játszódik, és ha lehet, még jobban szerettem, mint amazt. Fogalmam sincs, hányszor olvastam el, legutóbb tavaly, és még mindig, még mindig nagyon jól szórakozom rajta.
Van persze az egésznek egy csendes retró-fílingje is, de annyira nem gáz, hogy a mai fiatalság fanyalogjon tőle, nekünk meg talán még jól is esik… :-DDD

+
>!
minczer

Gyerekorom TOP10 könyvének egyike volt.! Mostanában találtam meg a rommá olvasott példányt.


Népszerű idézetek

+
>!
Zsuzsanna_Makai

…mert ugyan a Balatont sohasem lehet eleget nézni és csodálni…


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is