!

A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti 5 csillagozás

Vidám, kalandos történet
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti

Figyelmeztetjük az olvasót, hogy ebben a történetben sorozatosan becsapják. Már a könyv címének se higgyen! A „Hóvirág" másodkormányosa annyit ért a kormányos-mesterséghez, mint tyúk az ábécéhez, de azért ragaszkodott hozzá, hogy ő „jelentse" mindazt, ami ebben a könyvben történik. Ezért szakállt növesztett és beállt a „Hóvirág" nevű, karcsú balatoni motoroshajóra és mi tagadás, sikerült is megtévesztenie a „Búvár Kund", a „Csongor és a „Tünde" csapatok éles-szemű, kalandra éhes tagjait is. Mentségére legyen mondva, nem rossz szándékból tette. Csak azért vállalkozott kormányoskodásra és borostanövesztésre, hogy az említett csapatok minden tekintetben kitűnő tagjainak észrevétlenül megmutathassa, mennyi szép és érdekes kincset rejteget a Magyar Tenger: a Balaton.
A történet hősei a „Búvár Kund" csapat félelem és gáncs nélküli lovagjai, élükön Vedres Pistával, a parancsnokkal. A többiek: a kis Plessz, közismertebb nevén: Tojás, Márki: a Filozófus, Dobos: a Gőgös, és a sor… (tovább)

Hirdetés

Kedvencnek jelölte 4

Most olvassa 1

Várólistán 7

Kívánságlistán 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
minczer
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti

Gyerekorom TOP10 könyvének egyike volt.! Mostanában találtam meg a rommá olvasott példányt.

+
>!
Eta IP
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti

Az Ágasvári csata előtt játszódik, és ha lehet, még jobban szerettem, mint amazt. Fogalmam sincs, hányszor olvastam el, legutóbb tavaly, és még mindig, még mindig nagyon jól szórakozom rajta.
Van persze az egésznek egy csendes retró-fílingje is, de annyira nem gáz, hogy a mai fiatalság fanyalogjon tőle, nekünk meg talán még jól is esik… :-DDD


Népszerű idézetek

+
>!
peorth

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szél feszíti vitorlájukat a vízen és értik a szél járását. Kőnek vetik a lábukat a hegyen és értik a kő születését. Hullám sodorja csónakukat és értik a hullámok játékát. Ezeresztendős cseréptöredék akad a kezükbe, s értik azokat, akik hajdanán előttük ugyane hegyek közt, ugyane víz felett jártak. Megszólal nékik a néma Balaton, a mogorva földvárak, a hallgatag Badacsony, a csendes Tihany, életre kelt egy röpke órára a középkori barát, az apátúr számadó juhásza, a költő, s a bakonyi bujdosó… Ki mondhatná el náluk inkább, hogy kinccsel megrakodva tér haza?

290. oldal (Móra, 1958)


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el