!

A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti 5 csillagozás

Vidám, kalandos történet
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti
Könyvtár

Figyelmeztetjük az olvasót, hogy ebben a történetben sorozatosan becsapják. Már a könyv címének se higgyen! A „Hóvirág" másodkormányosa annyit ért a kormányos-mesterséghez, mint tyúk az ábécéhez, de azért ragaszkodott hozzá, hogy ő „jelentse" mindazt, ami ebben a könyvben történik. Ezért szakállt növesztett és beállt a „Hóvirág" nevű, karcsú balatoni motoroshajóra és mi tagadás, sikerült is megtévesztenie a „Búvár Kund", a „Csongor és a „Tünde" csapatok éles-szemű, kalandra éhes tagjait is. Mentségére legyen mondva, nem rossz szándékból tette. Csak azért vállalkozott kormányoskodásra és borostanövesztésre, hogy az említett csapatok minden tekintetben kitűnő tagjainak észrevétlenül megmutathassa, mennyi szép és érdekes kincset rejteget a Magyar Tenger: a Balaton.
A történet hősei a „Búvár Kund" csapat félelem és gáncs nélküli lovagjai, élükön Vedres Pistával, a parancsnokkal. A többiek: a kis Plessz, közismertebb nevén: Tojás, Márki: a Filozófus, Dobos: a Gőgös, és a sor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1958


Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
minczer
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti

Gyerekorom TOP10 könyvének egyike volt.! Mostanában találtam meg a rommá olvasott példányt.

+
>!
Eta IP
Bogáti Péter: A „Hóvirág" másodkormányosa jelenti

Az Ágasvári csata előtt játszódik, és ha lehet, még jobban szerettem, mint amazt. Fogalmam sincs, hányszor olvastam el, legutóbb tavaly, és még mindig, még mindig nagyon jól szórakozom rajta.
Van persze az egésznek egy csendes retró-fílingje is, de annyira nem gáz, hogy a mai fiatalság fanyalogjon tőle, nekünk meg talán még jól is esik… :-DDD


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is