!

A Hóvirág másodkormányosa jelenti 10 csillagozás

Vidám, kalandos történet
Bogáti Péter: A Hóvirág másodkormányosa jelenti Bogáti Péter: A Hóvirág másodkormányosa jelenti
Apple iTunes
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –20% 2.392 Ft
Könyvtár

Figyelmeztetjük az olvasót, hogy ebben a történetben sorozatosan becsapják. Már a könyv címének se higgyen! A „Hóvirág" másodkormányosa annyit ért a kormányos-mesterséghez, mint tyúk az ábécéhez, de azért ragaszkodott hozzá, hogy ő „jelentse" mindazt, ami ebben a könyvben történik. Ezért szakállt növesztett és beállt a „Hóvirág" nevű, karcsú balatoni motoroshajóra és mi tagadás, sikerült is megtévesztenie a „Búvár Kund", a „Csongor és a „Tünde" csapatok éles-szemű, kalandra éhes tagjait is. Mentségére legyen mondva, nem rossz szándékból tette. Csak azért vállalkozott kormányoskodásra és borostanövesztésre, hogy az említett csapatok minden tekintetben kitűnő tagjainak észrevétlenül megmutathassa, mennyi szép és érdekes kincset rejteget a Magyar Tenger: a Balaton.
A történet hősei a „Búvár Kund" csapat félelem és gáncs nélküli lovagjai, élükön Vedres Pistával, a parancsnokkal. A többiek: a kis Plessz, közismertebb nevén: Tojás, Márki: a Filozófus, Dobos: a Gőgös, és a sor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1958

>!
368 oldal · ISBN: 9789634030690
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634030676 · Illusztrálta: Maros Krisztina
>!
Móra, Budapest, 1958
294 oldal · Illusztrálta: Sándor Károly

Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Zsuzsanna_Makai

Imádtam! Hogy ezt a könyvet miért nem ajánlotta nekem senki a Balatonnál töltött gyerekkorom idején, azt nem is értem. Imádtam volna akkor is. Sajnos ez egy elévült könyv. Kb még az én korosztàlyom értheti, élvezheti, de a fiatalabbaknak ez már éthetetlen lenne, nem csak a pl telefon és internet nélküli élet miatt, hanem az ostobasàg, és érdektelenség miatt is.
Nagyon tetszett a könyvben a sok utazàs, a sok tanulás. Az is nagyon jó még, hogy nem csak földrajz, és történelem fordul elő a könyvben, hanem pl meteorológia is. Rezeda Kázmér alakításai zseniálisak voltak.
Mindenképpen tiszta szívből ajànlom a könyvet, különösen azoknak, akik imádják a Balatont.

+
>!
makitra P

"Az alig három éve elhunyt Bogáti Péter általam olvasott ifjúsági regényeit áthatotta a tanítás és a tanulás vágya – nincs ez másképp ebben az esetben sem. Hősei éppen ezért lehetnek könnyen példaképek, hiszen nemcsak a szívük, de az eszük is a helyén van. Szereplőin keresztül hosszú részeket szentel egy-egy kérdésnek; történelmi, irodalmi, geológiai vagy éppen nyelvtani ismereteket szerezhetünk az olvasás által. Igaz, ezek a részek néha túlzottan részletesek, már-már didaktikusak, de megbocsátjuk neki, hiszen nem felejtkezik el mellette az izgalmas cselekményszövésről és a szimpatikus hősükről sem. […]

Kedvesen idejétmúlt Bogáti világa, egy olyan Magyarországot mutat be, amely talán sosem létezett, de olyan jó belegondolni, hogy talán mégis. Hogy voltak olyan tanárok, akik tényleg elhivatottan akartak tanítani és erre lehetőségük is volt, és voltak olyan diákok, akik tanulni szerettek volna. És a világ is támogatta őket ebben, a felnőttek tudtak szurkolni egy ilyen kalandnak és segítették hőseinket. Úgy tűnhet, mintha kicsit szomorú lennék, pedig remélem, hogy a kötet megtalálja most is a közönségét, és vannak olyanok, akik éheznek a nemes kalandokra. Mert a regény szórakoztató és szeretnivaló minden ódivatúsága és lassúsága ellenére, így nemcsak a nosztalgiára vágyóknak adhat élményt, hanem minden ifjú és kevésbé ifjú új olvasójának."

Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2015-08-03+…

6 hozzászólás
+
>!
minczer

Gyerekkorom TOP10 könyvének egyike volt.! Mostanában találtam meg a rommá olvasott példányt.

+
>!
Eta IP

Az Ágasvári csata előtt játszódik, és ha lehet, még jobban szerettem, mint amazt. Fogalmam sincs, hányszor olvastam el, legutóbb tavaly, és még mindig, még mindig nagyon jól szórakozom rajta.
Van persze az egésznek egy csendes retró-fílingje is, de annyira nem gáz, hogy a mai fiatalság fanyalogjon tőle, nekünk meg talán még jól is esik… :-DDD

+
>!
Oláh_Zita

Bogáti nosztalgikus regénye nemcsak a Balatonhoz, hanem a múltba is visszarepített. Aki olvasta az Ágasvári csatát annak különösen, de mindenkinek ajánlom. :)


Népszerű idézetek

+
>!
Zsuzsanna_Makai

…mert ugyan a Balatont sohasem lehet eleget nézni és csodálni…


Hasonló könyvek címkék alapján