Zsírkígyó

A Zsírkígyó egy zabolátlan és szókimondó miniatűr rockregény felemelkedésről, bukásról, züllésről, részegségekről, drogokról és nőkről, vérre menő vitákról, szenvedélyről, barátságról és gyűlöletről.
„Vicc volt vagy sem, egyet biztosra vehetünk: magyar gitáros sem azelőtt, sem azóta nem tépte ilyen elánnal a hangszerét, az énekes pedig mintha Johnny Rotten és Bon Scott szerelemgyereke lett volna. Ilyet sem láthatunk, hallhatunk többé!” – írja a képzeletbeli blogger a 20 évet megélt, és a semmiből a csúcsra jutó dunaszerdahelyi rockzenekarról, melynek történetét ez a könyv meséli el.
Erős túlzások, szándékos klisék, durva poénok!
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |
|---|---|---|---|---|---|
| Bíró Szabolcs és a Csak Van zenekar, 2011 | 9788097074982 | 100 | Ugrás |

Most olvassa
Most nem olvassa senki.
Márpedig a Csak Van zenekar CD-jével egybecsomagolva megrendelhető Zsírkígyó kifejezetten jó regény, és ha talán nem is tör az irodalom legmagasabb csúcsaira, vitathatatlanul olvastatja magát.
(Bővebben lásd a linkeknél.)
Meglepett. Teljesen őrült, szókimondó, vicces és brutális. A hetven százalékát végigröhögtem, néha megdöbbentem, a végén meg majdnem elsírtam magam – ez van. Teljesen kakukktojás Bíró Szabolcs bibliográfiájában: semmi történelem, semmi krimi (Prága azért ott figyel), helyette egy csupa káromkodós, lendületes, sztorizós rock-könyvecske. Az első pár fejezet olvasásakor még pironkodik az ember lánya a Zsírkígyó tagjainak ocsmány eszmecseréitől, aztán ez is teljesen megszokottá válik. A Csak Van cédéje mellé jár ajándékként, azzal együtt ajánlom leginkább, mert bizony vannak átfedések.
1 komment