Beke Csilla (szerk.)

Japán ​ételek 4 csillagozás

Beke Csilla (szerk.): Japán ételek

Ez a szakácskönyv a bizonyíték arra, hogy a japán konyha nem korlátozódik kizárólag a sushira és a misolevesre, hiszen a szigetország konyhaművészete hihetetlenül sokszínű. A receptek között megtalálhatók mind a hétköznapi és tradicionális fogások, mind a manapság trendinek számító japán ételek. Azok is bátran megpróbálkozhatnak velük, akik csak most ismerkednek az ázsiai konyhával, mivel könnyen és gyorsan elkészíthetők.

A japán konyha fő jellemvonása, hogy a friss hozzávalókat kímélő és zsírszegény elkészítési módokkal kombinálja. Ennek az alapelvnek köszönhetően sok rafinált fűszerezésű grillételt, szokatlanul friss zöldséges fogásokat, új omlett ötleteket és ízletes párolt, gőzölt vagy olajban sült húst és halat ajánlunk – csupa olyasmit, ami egyesíti a kulináris élvezetek és a modern táplálkozási szokások minden előnyét.

>!
Art Nouveau, 2008
160 oldal · ISBN: 9789638777546 · Fordította: Gadácsi Veronika

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Beke Csilla (szerk.): Japán ételek

Az elmúlt nagyjából egy évben követek néhány ázsiai youtuber csatornáját, van közöttük koreai, de japán is. Az ott bemutatott ételek keltették fel az érdeklődésemet a japán konyhaművészet iránt, és ezért is kölcsönöztem ki ezt a szakácskönyvet tavasszal. Az tetszik a japán, de más ázsiai konyhákban is, hogy nemcsak az ízük tűnik remeknek, hanem a szemet is gyönyörködtetik. Az ebben a könyvben szereplő képeken szereplő ételek is sokszor egy-egy kis műalkotás.

2007-ben jelent meg az Art Nouveau Kiadónál, Beke Csilla szerkesztésében a Japán ételek, ami első találkozásom a japán gasztronómiával, könyv formájában.

Ebben a könyvben nem egyszerűen csak receptekkel találkozhatunk, de az érdeklődő bevezetést kaphat a japán filozófiába, kultúrába, a teázás szertartásába; de olvashatunk a japán étkezésről, a különböző hozzávalókról ugyanúgy, mint a konyhai eszközökről. Remek kezdő könyvnek tartom azoknak, akik kicsit olvasnának a témáról és kíváncsiak néhány – különböző módon elkészíthető – étel receptjére, mint tészték, levesek, nyers ételek, gőzöléssel vagy éppen főzéssel, pirítással vagy párolással készített ételek, de említhetném az olajban sütétst is.

Még több: https://gabriellajegyzetei.blogspot.com/2022/05/beke-cs…


Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Lawson: Egy falat… Japán
Gaál Zoltán: Ikebana tányérokon
Mark Edwards – Nobu Matsuhisa: Nobu
Steven Pallett: Szusi egyszerűen
Maros Edit (szerk.): 33 sushi és japán étel lépésről lépésre
Carmen Domingo: Japán konyha
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége