„Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis kertes ház. Abban lakott két kövér macska. Rajtuk kívül ott lakott még Károly bácsi és Irma néni is." A kövér macskák boldogan éltek a szép kertes házban, igaz, hogy Irma néni nagyon elkényeztette őket. Ebből lett a baj. Károly bácsi addig álmodozott egy olyan kutyáról, amelyik macskát reggelizik, ebédel, vacsorázik, amíg egyszer csak valóban egy eleven kutya jelent meg a házban: Frakk, a macskák réme. Így kezdődött a kutya-macska háború, amelynek minden epizódját jól ismeri tévénézők apraja és nagyja. Irma néni és Károly bácsi, Lukrécia, Szerénke és Frakk, a macskák réme személyes ismerősként köszöntik az Olvasót.

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Még egészen kis koromban olvastam. Emlékszem, rettenetesen imádtam Frakkot, de nem egyszer azon kaptam magam, hogy a macskáknak szurkolok. Itt természetesen nem a zsarnokoskodó Lukréciára, hanem a kissé dundi Szerénkére gondolok. Bármikor szívesen újra olvasnám.
Mindig Frakknak szurkoltam a macskákkal szemben, szerintem ez most se lenne másképp:)
Nagyon szerettem kiskoromban, és -bár még mindig kutyapárti vagyok – nekem is cicám van. :)
Top idézetek
…a legnagyobb ellenségekből is lehetnek jó barátok. Éppen csak idő kell hozzá, hogy megismerjék egymást.
Nincsenek linkek.
Benedek Elek: Többsincs királyfi és más mesék [Rovásírással]
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje / Őzanyó [Rovásírással]
Fazekas Mihály: Lúdas Matyi [Rovásírással]
Móra Ferenc: Csicseri történet [Rovásírással]
Akiknek ez a kedvence, még ezeket szeretik
- Rejtő Jenő (P. Howard): Csontbrigád
- J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
- Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
- Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
- J. D. Salinger: Zabhegyező

![Benedek Elek: Magyar mese- és mondavilág 1. [Rovásírással] – A csodaszarvas](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87599.jpg?1278420983)
![Benedek Elek: Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág 2. [Rovásírással] – A fekete kisasszony](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87600.jpg?1278421066)
![Benedek Elek: Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág 3. [Rovásírással] – A tűzmadár](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87601.jpg?1278421191)
![Benedek Elek: Többsincs királyfi és más mesék [Rovásírással]](http://assets2.moly.hu/system/covers/normal/covers_87630.jpg?1278437557)
![Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje / Őzanyó [Rovásírással]](http://assets2.moly.hu/system/covers/normal/covers_87631.jpg?1278437695)
![Fazekas Mihály: Lúdas Matyi [Rovásírással]](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87632.jpg?1278437813)
![Móra Ferenc: Csicseri történet [Rovásírással]](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87680.jpg?1278454805)