Vacsora a Honvágy étteremben 21 csillagozás
A fordulatos, komoly lélektani alapossággal megírt, világhírű családregény, amelyet az olvasó most a kezében tart, az egyik legelismertebb kortárs amerikai író pályájának főműve. Főhőse, Pearl Tull a halálos ágyán végiggondolja hosszú hányatott életét: Az asszonyt és három kiskorú gyermekét egy napon, látszólag minden ok nélkül elhagyja a férje. A szigorú és konzervatív asszony mindent elkövet, hogy a szűkös körülmények között, legjobb tudása szerint – ami nem mindig elegendő – nevelje fel gyermekeit. S láthatjuk ennek az igyekezetnek az eredményét: gyermekei kétségekkel, kudarcokkal és apró örömökkel teli életét.
Tyler rendkívül érzékenyen, meghatóan és felemelően ábrázolja a családi életnek, férfi és nő, anya és gyermek kapcsolatának érzelmi szélsőségeit, a lélek apró rezdüléseit, a hétköznapok néha balszerencsés, máskor komikus fordulatait. Szokatlanul tisztán és egyértelműen szembesít az élet egyes törvényszerűségeivel: „hogy… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 1982

Igen, anya (apa) csak egy van…… Olyan, amilyen. Nincs választási lehetőség.
Szép. Szomorú. Muszáj elolvasni.
Szépszomorú (főleg szomorú) regény, de Tyler eddig olvasott regényei közül ez szólított meg a legkevésbé, amit igazán sajnálok (különösen a Nick Hornby-kötődés miatt).
tökéletes család- és lélekjellemzés. röviden nem tudok róla többet, nézzétek meg a linket alól.
Imádtam ezt a könyvet. Egész délelőtt azon gondolkoztam, hogy mit lehetne írni róla, hogy más érdeklődését is felkeltsem, de semmi értelmes nem jutott eszembe. Egyszerűen el kell olvasni.