!

Vittorio, a vámpír (Új vámpírtörténetek 2.) 99 csillagozás

Anne Rice: Vittorio, a vámpír
Régikönyvek.hu · 4.000 Ft –20% 3.200 Ft
Könyvtár

A tizenhat éves Vittorio, aki egyetlen túlélője annak a brutális és érthetetlen mészárlásnak, amely apja toszkánai várkastélyának összes lakóját kiirtotta, bosszúra szomjasan menekül Cosimo de' Medici ragyogó Firenzéjébe. Bár egy titokzatos nő megmenti a haláltól, nem szabadulhat az ördögi, véres lidércnyomástól, a háború és a politikai intrikák hálójából, egy veszedelmes szerelem pedig pusztulással fenyegeti.
Anne Rice egy varázslatos új alakkal ismertet meg bennünket, miközben szenvedélyes és tragikus legendát sző a kárhozott ifjú szerelméről és elveszett ártatlanságáról a szörnyűségek és műremekek, az angyalok és ördögök, a szent és profán csodák reneszánsz Itáliájában.

Eredeti mű: Anne Rice: Vittorio the Vampire

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Szukits, Kaposvár, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9634970265 · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Havancsák Gyula
>!
Szukits, Szeged, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634970262 · Fordította: Sóvágó Katalin

Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 37

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
zkispet könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Fruzsi_Sinka könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
merricat könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.490 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Ashni könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Kiemelt értékelések

+
>!
BerAnna
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Csalódás volt a könyv. És ezt én sajnálom a legjobban, mert nem hittem volna, hogy valaha csalódnom kell Anne Riceban. :(
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2013/11/anne-rice-vittori…

4 hozzászólás
+
>!
barbikaunatkozik
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Akár jó is lehetett volna a történet…ha a felénél befejezőik. Vittorio ugyanis az elején még talpraesett volt és nagyon harcias, de amikor bejött a képbe a szerelme (amit nem is értem, hogy lehet szerelemnek tekinteni) és utána az angyalok, már elveszítettem minden bizodalmamat a könyvet illetően. És nem is ok nélkül. Kiábrándító volt az élmény, ami a könyv felétől kezdődött. A két csillagot, csakis az eleje miatt adtam meg, de úgy érzem, még így is túl jószívű voltam.

+
>!
Heleny I
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nekem ez az egyik kedvenc Rice könyvem. Megkedveltem Vittoriot, megértettem őt és ez röpítette végig a történetet. Tökéletesen átéltem a könyvet, a korabeli Firenzében éreztem magam. Gyorsan elolvastam és akartam még, de sajnos ez az egyik legvékonyabb Rice kötet.

6 hozzászólás
+
>!
LairaDaewen
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nem tetszett. Unalmas, vontatott és az én ízlésemnek túl sok az angyalos vonal.

3 hozzászólás
+
>!
csacsiga
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Mindig is megnyugtatónak tartottam Rice-t olvasni: a rövid, tömör mondatos kortárs irodalmat feldobja a stílusa. És persze, ha az embert ő tanította meg arra, hogy mi is az a vámpír, örökre szerelmes lesz a nagy gonddal megírt történetekre.

Egy picit talán lassabb, mint az írónő további kötetei, ez a stílust is egy kicsit mássá teszi, de a könyvnek valahogyan meg kell különböztetnie magát a „többiektől”, különben nem hinné el neki az ember, amit az elején annyira be akar bizonyítani, hogy ő más. Ezzel és elszigeteltségével sikerül kilógnia a sorból – és éppen ez a célja.

Ahogyan Rice ír, kicsit el is hittem, hogy élt akkor és ott. Vagy Vittorio tényleg személyesen adta volna át neki az emlékiratait? Ki tudja… (:

Úgyhogy én felfele húzom a sok negatív kritikát, én szívesen olvastam. (:

+
>!
Naneth
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Én csak annyit mondok, ha most kezdenél el Anne Rice-t olvasni, ne ezzel kezd.

6 hozzászólás
+
>!
Barbara81
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Végre Anne Rice újra formában! A „100 oldalon keresztül egy szentképről mesélünk”-Armand után felüdülés volt egy igazi, eseménydús és mégis érzelmes vámpírtörténetet olvasni. Nekem még az angyalos rész is bejött, nem lógott ki a történetből. Vittorionak és Ursulának végig szurkoltam, élvezet volt végre egy férfi-nő szerelemről olvasni, a Vámpírkrónikákban nagyon eltolódtak az arányok véleményem szerint. Ajánlott olvasmány az eredeti történetvonaltól függetlenül is.

+
>!
HBrigi
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Vegyes érzéseim vannak. Az eleje nagyon egyhangú volt, körülbelül a közepétől kezdett érdekessé válni. Kicsit kevésbé volt Anne Rice-os, kevesebb gondolkodni valóval, mélyebb értelemmel. Vittorio alakja sincs annyira kidolgozva, mint azt megszokhattuk az írónőtől, valahogy nem is igazán tudtam megszeretni. A történet hangulata azért megfogott, néha fel-felcsillant benne Rice zsenije, de sajnos igen hamar eltűnt. A stílussal persze nem volt gond, de összességében nekem ez kevés tőle.

+
>!
wormed
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Rövid tömör könyv. Nekem tetszik. Főleg az első része. Miután behozta az angyalokat a képbe már nem volt olyan jó, de összességében tetszett a könyv. Vittorio karaktere is szimpatikus volt.


Népszerű idézetek

+
>!
Naneth

Alvadt vértől csapzott pillájú, nyitott szemű, hullafehér fejét odatették elnyiszált nyakához. Van még öröm a világon! Fehér csontváz -keze lelógott az asztalról. Ráncos volt, mint egy tengeri teremtmény, amely partra vetődött, és most a könyörtelen napfény aszalja.

101. oldal

+
>!
Ashtray_Heart

Szóval a végtelenségig mesélhetnék erről a toszkán tündérországról.

34. oldal - 2. Csekély halandó életem, Firenze szépsége, kisded udvarunk dicsősége - ez tűnt el

+
>!
szangi P

Hirtelen fölpattantak a pilláim, és akkor értettem meg, milyen mélyen aludtam, mikor láttam a freskót, amelyet úgy világított meg a hajnali fény, mintha letépték volna róla a sötétség fátylát.

+
>!
szangi P

A csillagok tűzgolyók, amelyeket az angyalok akasztottak oda!


Hasonló könyvek címkék alapján