!

Vittorio, a vámpír (Új vámpírtörténetek 2.) 93 csillagozás

Anne Rice: Vittorio, a vámpír
Könyvtár

A tizenhat éves Vittorio, aki egyetlen túlélője annak a brutális és érthetetlen mészárlásnak, amely apja toszkánai várkastélyának összes lakóját kiirtotta, bosszúra szomjasan menekül Cosimo de' Medici ragyogó Firenzéjébe. Bár egy titokzatos nő megmenti a haláltól, nem szabadulhat az ördögi, véres lidércnyomástól, a háború és a politikai intrikák hálójából, egy veszedelmes szerelem pedig pusztulással fenyegeti.
Anne Rice egy varázslatos új alakkal ismertet meg bennünket, miközben szenvedélyes és tragikus legendát sző a kárhozott ifjú szerelméről és elveszett ártatlanságáról a szörnyűségek és műremekek, az angyalok és ördögök, a szent és profán csodák reneszánsz Itáliájában.

Eredeti mű: Anne Rice: Vittorio the Vampire

Eredeti megjelenés éve: 1999


Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 31

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
zkispet könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
fantasygirl könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
wollymood könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Fruzsi_Sinka könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.990 Ft ★★★★★ Eladó
Urlacher könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
merricat könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Kiemelt értékelések

+
>!
BerAnna
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Csalódás volt a könyv. És ezt én sajnálom a legjobban, mert nem hittem volna, hogy valaha csalódnom kell Anne Riceban. :(
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2013/11/anne-rice-vittorio-vampir.html

4 hozzászólás
+
>!
Ravey
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Emlékszem, nyáron olvastam a medence mellett. Kb 40 oldalig jutottam. Annyira szar volt, hogy az valami elképesztő és ezt nagyon sajnálom. Talán majd máskor. Ha minden könyve ilyen – már a Lestat sem volt a szívem csücske – akkor ez a nő teljesen érthetetlen számomra, hogy mitől híres és felkapott. Mert Vittorio a vámpír szerint nem tud írni.

6 hozzászólás
+
>!
Heleny I
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nekem ez az egyik kedvenc Rice könyvem. Megkedveltem Vittoriot, megértettem őt és ez röpítette végig a történetet. Tökéletesen átéltem a könyvet, a korabeli Firenzében éreztem magam. Gyorsan elolvastam és akartam még, de sajnos ez az egyik legvékonyabb Rice kötet.

6 hozzászólás
+
>!
LairaDaewen
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nem tetszett. Unalmas, vontatott és az én ízlésemnek túl sok az angyalos vonal.

3 hozzászólás
+
>!
csacsiga
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Mindig is megnyugtatónak tartottam Rice-t olvasni: a rövid, tömör mondatos kortárs irodalmat feldobja a stílusa. És persze, ha az embert ő tanította meg arra, hogy mi is az a vámpír, örökre szerelmes lesz a nagy gonddal megírt történetekre.

Egy picit talán lassabb, mint az írónő további kötetei, ez a stílust is egy kicsit mássá teszi, de a könyvnek valahogyan meg kell különböztetnie magát a „többiektől”, különben nem hinné el neki az ember, amit az elején annyira be akar bizonyítani, hogy ő más. Ezzel és elszigeteltségével sikerül kilógnia a sorból – és éppen ez a célja.

Ahogyan Rice ír, kicsit el is hittem, hogy élt akkor és ott. Vagy Vittorio tényleg személyesen adta volna át neki az emlékiratait? Ki tudja… (:

Úgyhogy én felfele húzom a sok negatív kritikát, én szívesen olvastam. (:

+
>!
Naneth P
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Én csak annyit mondok, ha most kezdenél el Anne Rice-t olvasni, ne ezzel kezd.

6 hozzászólás
+
>!
Gooblin
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Zavaros mese….Olvastam már ennél sokkal összefüggőbb lebilincselőbb könyvet az írótól..Mindenkinek vannak kisiklásai….szerintem ez a könyv az….Mellette az oldalszám elég kevés,egy délután kivégzi az ember….nekem csak a csalódás miatt került több napba :)…Amúgy nem bánok meg semmit :)

+
>!
HBrigi 
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Vegyes érzéseim vannak. Az eleje nagyon egyhangú volt, körülbelül a közepétől kezdett érdekessé válni. Kicsit kevésbé volt Anne Rice-os, kevesebb gondolkodni valóval, mélyebb értelemmel. Vittorio alakja sincs annyira kidolgozva, mint azt megszokhattuk az írónőtől, valahogy nem is igazán tudtam megszeretni. A történet hangulata azért megfogott, néha fel-felcsillant benne Rice zsenije, de sajnos igen hamar eltűnt. A stílussal persze nem volt gond, de összességében nekem ez kevés tőle.

+
>!
jedigirl
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Szerintem a Vittorio,a Vámpír egy remek könyv.REMEK! Én nagyon nagyon nagyon élveztem olvasás közben és csak jó emlékeim maradtak meg vele kapcsolatban.Nem tudom mért találják itt ennyien unalmasnak,meg vontatottnak…hát szerintem egyáltalán nem az.Izgalmas volt,az angyalos részeket meg IMÁDTAM! ! ! ! *-* Szép könyv,szép történet,szép szereplők,fantasztikus író.Ennyi!:) (ja és ez a könyv ismertette meg velem a Vittorio nevet,és azóta úgy vagyok vele,hogy ha lesz egy fiam akkor biztos hogy ez lesz a neve:D).

+
>!
holdpillango
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Anne Rice-ról eddig csak jót hallottam, de ez a könyv nem nyerte el a tetszésem…


Népszerű idézetek

+
>!
Naneth P

Alvadt vértől csapzott pillájú, nyitott szemű, hullafehér fejét odatették elnyiszált nyakához. Van még öröm a világon! Fehér csontváz -keze lelógott az asztalról. Ráncos volt, mint egy tengeri teremtmény, amely partra vetődött, és most a könyörtelen napfény aszalja.

101. oldal

+
>!
Ashtray_Heart 

Szóval a végtelenségig mesélhetnék erről a toszkán tündérországról.

34. oldal - 2. Csekély halandó életem, Firenze szépsége, kisded udvarunk dicsősége - ez tűnt el

+
>!
szangi 

Hirtelen fölpattantak a pilláim, és akkor értettem meg, milyen mélyen aludtam, mikor láttam a freskót, amelyet úgy világított meg a hajnali fény, mintha letépték volna róla a sötétség fátylát.

+
>!
szangi 

A csillagok tűzgolyók, amelyeket az angyalok akasztottak oda!


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is