!

Vittorio, a vámpír (Új vámpírtörténetek 2.) 92 csillagozás

Anne Rice: Vittorio, a vámpír
Könyvtár

A tizenhat éves Vittorio, aki egyetlen túlélője annak a brutális és érthetetlen mészárlásnak, amely apja toszkánai várkastélyának összes lakóját kiirtotta, bosszúra szomjasan menekül Cosimo de' Medici ragyogó Firenzéjébe. Bár egy titokzatos nő megmenti a haláltól, nem szabadulhat az ördögi, véres lidércnyomástól, a háború és a politikai intrikák hálójából, egy veszedelmes szerelem pedig pusztulással fenyegeti.
Anne Rice egy varázslatos új alakkal ismertet meg bennünket, miközben szenvedélyes és tragikus legendát sző a kárhozott ifjú szerelméről és elveszett ártatlanságáról a szörnyűségek és műremekek, az angyalok és ördögök, a szent és profán csodák reneszánsz Itáliájában.

Eredeti mű: Anne Rice: Vittorio the Vampire

Eredeti megjelenés éve: 1999


Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 7

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 35

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
zkispet könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
fantasygirl könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
wollymood könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Noémi_Gelencsér könyve Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Kiemelt értékelések

+
>!
BerAnna
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Csalódás volt a könyv. És ezt én sajnálom a legjobban, mert nem hittem volna, hogy valaha csalódnom kell Anne Riceban. :(
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2013/11/anne-rice-vittorio-vampir.html

4 hozzászólás
+
>!
Ravey
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Emlékszem, nyáron olvastam a medence mellett. Kb 40 oldalig jutottam. Annyira szar volt, hogy az valami elképesztő és ezt nagyon sajnálom. Talán majd máskor. Ha minden könyve ilyen – már a Lestat sem volt a szívem csücske – akkor ez a nő teljesen érthetetlen számomra, hogy mitől híres és felkapott. Mert Vittorio a vámpír szerint nem tud írni.

6 hozzászólás
+
>!
Heleny I
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nekem ez az egyik kedvenc Rice könyvem. Megkedveltem Vittoriot, megértettem őt és ez röpítette végig a történetet. Tökéletesen átéltem a könyvet, a korabeli Firenzében éreztem magam. Gyorsan elolvastam és akartam még, de sajnos ez az egyik legvékonyabb Rice kötet.

6 hozzászólás
+
>!
LairaDaewen
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nem tetszett. Unalmas, vontatott és az én ízlésemnek túl sok az angyalos vonal.

3 hozzászólás
+
>!
csacsiga
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Mindig is megnyugtatónak tartottam Rice-t olvasni: a rövid, tömör mondatos kortárs irodalmat feldobja a stílusa. És persze, ha az embert ő tanította meg arra, hogy mi is az a vámpír, örökre szerelmes lesz a nagy gonddal megírt történetekre.

Egy picit talán lassabb, mint az írónő további kötetei, ez a stílust is egy kicsit mássá teszi, de a könyvnek valahogyan meg kell különböztetnie magát a „többiektől”, különben nem hinné el neki az ember, amit az elején annyira be akar bizonyítani, hogy ő más. Ezzel és elszigeteltségével sikerül kilógnia a sorból – és éppen ez a célja.

Ahogyan Rice ír, kicsit el is hittem, hogy élt akkor és ott. Vagy Vittorio tényleg személyesen adta volna át neki az emlékiratait? Ki tudja… (:

Úgyhogy én felfele húzom a sok negatív kritikát, én szívesen olvastam. (:

+
>!
Naneth
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Én csak annyit mondok, ha most kezdenél el Anne Rice-t olvasni, ne ezzel kezd.

6 hozzászólás
+
>!
RandomSky
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

HammerWorld No. 184 / 2006. május
A ’99-es keltezésű Vittorio, a vámpír az Új vámpírtörténetek 2. darabja (az első a Pandora), mely a megjelenés sorrendjét tekintve a magyarul még kiadásra váró Armand, a vámpír után következik, de önmagában is megállja a helyét, és a reneszánsz kori Fireznében játszódik. Ennek megfelelően olyan, mint egy míves, kidolgozott kis ékszeres doboz – Rice híveinek igazi csemege.

+
>!
Brigi007
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Ez volt az első könyv, ami eljutott hozzám Anne Ricetól. Tetszett, de a többi könyvéhez képest kicsit gyengébbnek éreztem.

+
>!
Mes
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Khm, ez a leggyengébb könyve eddig, amit olvastam. A többit imádom, de ez nem az igazi.

+
>!
alice_raven
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Hát, kicsivel a fele után elakadtam. :\ Untam, mert nagyon lassan haladt előre a történet, túl sok volt a leírás. Nem hinném, hogy még egyszer nekikezdek.


Népszerű idézetek

+
>!
Naneth

Alvadt vértől csapzott pillájú, nyitott szemű, hullafehér fejét odatették elnyiszált nyakához. Van még öröm a világon! Fehér csontváz -keze lelógott az asztalról. Ráncos volt, mint egy tengeri teremtmény, amely partra vetődött, és most a könyörtelen napfény aszalja.

101. oldal

+
>!
Ashtray_Heart 

Szóval a végtelenségig mesélhetnék erről a toszkán tündérországról.

34. oldal - 2. Csekély halandó életem, Firenze szépsége, kisded udvarunk dicsősége - ez tűnt el

+
>!
szangi

Hirtelen fölpattantak a pilláim, és akkor értettem meg, milyen mélyen aludtam, mikor láttam a freskót, amelyet úgy világított meg a hajnali fény, mintha letépték volna róla a sötétség fátylát.

+
>!
szangi

A csillagok tűzgolyók, amelyeket az angyalok akasztottak oda!


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is