!

Vérhozsánna (Vámpírkrónikák 10.) 26 csillagozás

Anne Rice: Vérhozsánna
Könyvtár

Lestat visszatér, bosszúra szomjasan, és ezúttal Rowan Mayfair igézetében. Az egyszerre angyali és démoni vámpír kénytelen ölni, miközben ide-oda bolyong Anne Rice panteonjának félistenei, csupa régi ismerős között. Julien Mayfair kínozza és kísérti a vámpírt; Rowan Mayfair, a boszorkány, aki magához hívja a szellemeket, életveszélyesen vonzónak találja Lestatot; Patsy Blackwood, a country-énekesnő, akit Quinn Blackwood ölt meg, és vetett a mocsárba; Ash Templeton, az 5000 éves táltos, akinek génjeit a Mayfairek viszik tovább. Lestat most azért harcol, hogy megmentse Patsy lelkét a földhöz kötött kísértetek sötét birodalmából, feltárja a táltosok titkát, és eldöntse, mi legyen Rowan Mayfair sorsa. Anne Rice felejthetetlen álomvilágai – Blackwood Farm és a Mayfair-boszorkányok birodalma – csapnak össze a vérszomj és a jóság, a kéj és a megváltás között vergődő Lestat befejező, utolsó történetében.

Eredeti mű: Anne Rice: Blood Canticle

Eredeti megjelenés éve: 2003

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírkrónikák

20 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2015. január 17., 15:33 · Bővebben


Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

+
>!
csillagka P
Anne Rice: Vérhozsánna

Nagyon szeretem Anne Rice ( Lestat ) sorozatát, számomra ez az egyik leghihetőbb vámpírvilág, a sok közül amivel eddig találkoztam.
Bevallom ez a rész annyira nem fogott meg, kicsit sok volt a beszéd, és kevés a tényleges cselekmény.
Nagyon sok különböző fajjal benépesített mai világ ahol végül is mindenki nagyrészt békében él egymás mellett, érdekes, gazdag kényelmes életre berendezkedő csodalények apró cseprő gondjai.
Kategóriájában sokkal jobb mint az átlag, Rice nagyon tud írni és elképesztő világot teremtett.

2 hozzászólás
+
>!
lioncourt
Anne Rice: Vérhozsánna

Szeretem Rice írásait, de attól kész vagyok, hogy mindenki meleg :)

1 hozzászólás
+
>!
judubabó
Anne Rice: Vérhozsánna

Jó könyv, de nekem már kicsit túl sok volt…

+
>!
visenya
Anne Rice: Vérhozsánna

Tetszett. Lestatról nem lehet eleget olvasni, a Mayfairekről sem. Elvileg ez a 2 sorozat közös lezárása(?), de nekem egyáltalán nem tűnt befejezettnek a történet, ezért hát a fél csillag levonás.

+
>!
takacsot
Anne Rice: Vérhozsánna

Csak a blackwood faarm miatt olvastam el. Egyébként igen felejthető történet.

+
>!
Rézangyal
Anne Rice: Vérhozsánna

Öt csillag, mert Anne Rice. Mínusz egy csillag, mert megint Lestat. Vissza azt az egy csillagot Quinn miatt.
És már megint kever-kavar a „vén boszorkány”. Csuda mód összekutyulja a szálakat, lassan már csak a könyv végén fellelhető kronológiából lehet csak nyomon követni, hogy ki, kicsoda és mikor, hogy, kivel.


Népszerű idézetek

+
>!
Christine_ 

Mon Dieu! Úgy elszomorítottak! De komolyan. Ezt tudniuk kell. Akármennyire szeretem önöket, akármennyire szükségem van önökre, akármennyire nem létezhetek önök nélkül, most mégis szomorú vagyok önök miatt!
Na, vágják, sarokba ezt a könyvet! Köpjenek le! Pocskondiázzanak! Halljam! Vessenek ki intellektuális köreikből! Dobjanak ki hátizsákból! Hajítsanak a reptéri szemetesbe! Hagyjanak egy padon a Central Parkban!
Érdekel az engem?
Nem, nem, nem akarom! Ne csináljanak ilyet!
NE CSINÁLJANAK!
Olvassanak el minden egyes oldalt, amit írok! Be akarom bugyolálni önöket a prózámban. Ha tehetném, innék a vérükből, és odaláncolnám önöket minden emlékembe, minden szívfájdalmamba, misztikus magadásaim pillanataiban.

+
>!
Christine_ 

Monát úgy kellett magunk után vonszolnunk a Francia Negyedben. Szerelmes lett a pocsolyákban szivárványló gázolajba… az égnek álló kipufogóikból fehér füstöt büfögő, üresjáratban morgó teherautókba, a nevető halandókba…


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is