!

A múmia 63 csillagozás

avagy Ramszesz, a kárhozott
Anne Rice: A múmia Anne Rice: A múmia
Könyvtár

II. Ramszesz, miután megitta az élet elixírjét, halhatatlanná vált. Sorsát azonban nem kerülhette el: kárhozottként arra ítéltetett, hogy csillapíthatatlan éhségtől gyötörve mindörökké a földön bolyongjon. Ám az évezredes perzselő emlékei ott égnek örökkévaló lelkében, s a vágy, hogy Kleopátra iránti szerelme beteljesüljön, elmondhatatlan borzalmak elkövetésére sarkallja.

Eredeti cím: The Mummy, or Ramses the Damned

Eredeti megjelenés éve: 1989

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírkrónikák

22 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2015. március 25., 15:40 · Bővebben


Hirdetés

Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.990 Ft ★★★★★ Eladó
Urlacher könyve Anne Rice: A múmia

Kiemelt értékelések

+
>!
Shanara
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

"Az első, amire mindenkinek fel kell hívnom a figyelmét, hogy ez a regény egy teljesen különálló történet és semmi, de tényleg semmi köze nincs a Vámpírkrónikák sorozathoz vagy a Mayfair boszorkányok történetéhez. Sőt, olyan érzésem volt, miközben olvastam az oldalakat, mintha nem is Anne Rice könyvet vettem volna a kezembe. Más részről viszont hamisítatlan Anne Rice regényt olvashattam. Hogy egymásnak ellentmondanak a mondataim? Igen, tisztában vagyok vele. Mindjárt megmagyarázom mindkét állítást.
A kötet magán viseli a megszokott Anne Rice stílusjegyeket, amelyek számomra a komótos, de mégis érzelmekkel és feszültséggel teli történetvezetésben, a gyönyörű mondatokban, a tökéletesen ábrázolt karakterekben, a halhatatlanság és annak hatásainak elemzésében nyilvánulnak meg. Ami miatt úgy éreztem, hogy nem az írónő könyvét olvasom, az a meglepően mozgalmas cselekmény, illetve hogy a gótikus, sötét hangulat elkerüli a szöveget és a cselekményt. Ez a kötet vibrál az élettől, az eseményektől. A titokzatosságot a múmia és annak múltja jelenti, a horrorba hajló részt pedig az, amikor egy másik múmia is belép a képbe. Az egésznek a középpontjában pedig egy jelenkori – vagyis a történet idejében végrehajtott – gyilkosság áll. Olyan érzésem volt, mintha egy misztikus történelmi krimit olvastam volna, amelyet erősen átszőttek a romantikus érzelmek.
Egy-két kivételtől eltekintve olvastam az írónő magyarul megjelent regényeinek nagy részét és kifejezetten vártam a melankolikus hatást, az önmarcangoló monológokat és a mindent elemésztő fájdalmat. Ezek helyett azonban a helyzet adta lehetőséget kihasználva, hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságot, illetve annak minden következményét olvashattam az oldalakon. A történet lassan kibontakozik ki, de végig cselekményes és képes fenntartani az érdeklődést, egyszerűen megragadja és nem engedi el az olvasót."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/10/anne-rice-mumia.html

3 hozzászólás
+
>!
Morn
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nekem annyira furcsa volt. Vagy csak A kárhozottak királynője után. Pedig aztán az ajánlott olvasási sorrendben haladok (tudom-tudom, hogy lehet külön is), hogy a végére jussak az egész sorozatnak – először.
Nekem néhol túl érzelgős volt. Nem a vámpíroknál dúló, magánytól való félelem miatti ragaszkodós, egy idő után mégis elengedős szerelem, hanem inkább túl nyálas volt nekem. Zavartak a nagy szenvedések és egymás karjaiba omlások.
A történelmi része, ill. sztorijának ebbe való belehelyezése azonban teljesen hihető volt. Ez az egyik legjobb Rice-ban, hogy mindent elhiszek neki.
Biztos a kívánságlistámon marad, és adni fogok neki még egy esélyt. Mert most még egyszer végiggondolva nem is volt olyan rossz. De a vámpíros könyvekbe való totális belezúgásom után ez bizony sokkal kevesebb volt.

+
>!
Tigrincs
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nem volt rossz. Éppenséggel teljesen jól elvoltam vele. Olvastatta magát, lekötött. Persze nem egy, nem két nap alatt, de szívesen vettem kézbe újra és újra.
Valaki írta, hogy milyen furcsa (talán nem ezt a jelzőt használta), hogy egy felébredő múmia így nyomuljon egy nőre. Szerintem teljesen hihető a hatalmas szexuális étvágy. :)
Ami számomra érdekes volt, hogy először mindenki és minden olyan felszínesnek tűnt, minden szereplőnek volt egy vagy két jellemvonása – ha három jelzőt tudtam volna mondani rá, akkor ő már egy alsó-közép bonyolultsági kategóriás jellem lett volna.
Julie: szenvedélyes, de erkölcsös, Henry: gonosz és gyenge, Alex: az örök eldobható szomszéd fiú – és semmi, vagy nem sok jellemfejlődés az egész történet alatt.
Aztán megértettem, hogy hiszen az egész stílus azokra a fekete-fehér korai amerikai filmekre hajaz, amiben mindenki egyfolytában díszes vacsorákon ült, minden nő édes volt és minden férfi sármőr.. Az is bravúr, ha tudsz egyszerűen, a kornak megfelelően vagyis stílusosan írni. Hiszen olvastam én már más Rice regényeket, tudom, hogy képes összetett jellemeket ábrázolni. Miért is kérném őt számon, amikor – helyesen – mégsem teszi…?

2 hozzászólás
+
>!
le_miserable P
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nekem meg sem közelítette a vámpírtörténetek színvonalát. Azért elég jó kis könyv, ha nem lenne ott mércének a Vámpírkrónikák valószínűleg magasabb értékelést kapna valamivel… de lehet, hogy nem. Néhol olyan tömény giccs ömlik a történetből, hogy az egy Romana (Júlia, Tiffany, szabadon behelyettesíthető xD) magazinnak is becsületére válna…

+
>!
Papusz SP
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Joggal mondják Anne Rice-ra, hogy nem pörgeti túl az eseményeket – mégis van valami minden egyes könyvében (ebben is), amitől nem tudom letenni. Valami a történeten kívül, ami megpendít bennem valamit, a szereplők, a mondatok – gyönyörűen ír –, egy-egy gondolat…

És persze megint nyitva hagyta a végét, mert miért is zárná le, nem jellemző az rá. Emiatt aztán végképp muszáj imádni, és muszáj lesz nemsokára elolvasni a következő részt…

+
>!
Demóna
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Másabb stílus,mint amit eddig megszoktam az írónőtől, de ez abszolút nem rontott rajta. Ami egyedül zavart, hogy Ramszesz olyan csodálatos okos,jóképű és már az első percben rámászik a főhősnőre, ha tényleg megtörténne, hogy feltámad egy múmia az én fejemben másképpen játszódna le, ennyi lett volna a negatívum!

+
>!
Kondics_Marcell
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nem annyira pörgős de a sztori kellemes és sok aspektusból nézhetjük végig a cselekményt. Fontos téma benne a szerelem és az érzelmek!

+
>!
Cardamon
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

A hiba biztos bennem van, de valahogy ez a kötet engem nem igazán nyűgözött le. Többször is eluntam maga rajta, de aztán szerencsére felpörgött. Valamint az sem győzött meg igazán, hogy Ramszesz úúúúúúgy odalenne Julie-ért, mint amennyire fordítva. Szerintem Ricenak vannak jobb könyvei is ennél. Azért kapott fél csillaggal többet, mint amennyit szántam volna rá, mert egy kicsit elfogult vagyok vele szemben. :) (Ifjúkorom első vámpíros élményei…)

+
>!
heysunny
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nem most olvastam, de nagyon is emlékszem, mennyire lebilincselt anno ez a könyv. Mindig is imádtam mindent, ami Egyiptom, beleértve a múmiákat is természetesen. Ramszesz karaktere elbűvölő volt és különleges, a könyv vége felé teljesen beleszerelmesedtem én is. Egyedül Kleopátra volt az, aki a kellemetlenségeket okozta, nem csak a történetben, de számomra is. A vége azonban különösen tetszett, hogy amolyan függővéget kaptunk, eldönthetjük, hogy vajon hogyan is folytatódott a történet? Anne Rice lebilincselően ír, el nem tudom képzelni, hogyhogy nem olvastam eddig tőle semmit. Egy szóval: imádtam.

+
>!
Naneth
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Hihetetlenül izgalmas történet, aki szereti Egyiptomot, a régészetet, a szerelmes és akciótörténeteket, azoknak kifejezetten ajánlom, egészen az utolsó mondatig izgalmas!


Népszerű idézetek

+
>!
Sceurpien IMP

Nincs szükségem semmire, mégis elégek a határtalan vágytól.

164. oldal 12. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

1 hozzászólás
+
>!
Naneth

Ó, mennyivel édesebb, mint a többiek voltak, és amikor egy erős férfi ráadásul édes is, azt még az istenek is elirigylik az Olimposzon.

277. oldal

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

Azt mondta, szereti az angolt. Nagyon alkalmas nyelv a gondolkodáshoz. A görög és a latin is kitűnő erre. Az egyiptomi viszont nem. Minden újabb nyelvvel, amelyet korábbi léte során megtanult, továbbfejlesztette képességét a világ megértésére. A nyelv teszi lehetővé a gondolkodás átformálását.

Első rész 7. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

– A gyávák veszedelmesebbek lehetnek, mint a bátrak, Julie – felelte a férfi.

Első rész 7. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

– Míg fiatalok voltunk – szólalt meg Elliot – apád és én sok időt töltöttünk el kettesben itt, Egyiptomban. Elmerültünk a könyvekben; tanulmányoztuk az ősi sírkamrákat; lefordítottuk a szövegeket; a sivatagot jártuk éjjel-nappal. Az ősi Egyiptom a múzsánk, a vallásunk lett. TItkos tanokról ábrándoztunk, melyek végleg elvágnak bennünket mindattól, ami szerintünk csak a végtelen unalomhoz és reménytelenséghez vezethet. Vajon a piramisok valóban rejtenek olyan titkokat, melyeket mind amai napig nem fedeztek fel? Ismertek-e az egyiptomiak egy másikus nyelvezetet, melyre még maguk az istenek is odafigyeltek? Lapulnak-e máig feltáratlan sziklasírok a hegyek méhében? Milyen ősi filozófia maradt, melyet felfedezhetnénk? Miféle alkímia? Vagy ez a kultúra csupán visszfénye a valódi magasztos tudásnak, a valódi rejtélynek? Gyakran tűnődtünk azon, hogy valójában nem voltak ők se bölcsek, se rejtélyesek, csupán egyszerű, hétköznapi, közönséges emberek. Nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Ma sem ismerem ezeket. Tudom viszont, hogy maga a keresés volt a titok. A keresés, érted?

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is