!

A múmia 74 csillagozás

avagy Ramszesz, a kárhozott
Anne Rice: A múmia Anne Rice: A múmia
Könyvtár

Valahol az egyiptomi sivatag mélyén, egy sírboltban II. Ramszesz szíve még mindig dobog, miközben a fáraó évezredes álmát alussza. A régész, aki testét megtalálja, gyanútlanul Londonba viszi, ahol a fáraóval együtt újjáéled különös múltja is.
Amikor pedig Ramszesz rábukkan egy kairói múzeumban egykori kedvese múmiájára, az évezredeken átívelő szerelem ereje és a halhatatlanság gyötrelme drámai végkifejlet felé indítja el a történetet…

Anne Rice, az Interjú a vámpírral világhírű szerzője biztos kézzel kalauzol bennünket az ókor misztériumai és egy újkori gyilkosság rejtélyei közt, mesteri módon adagolva a tudást és az izgalmat.

Eredeti cím: The Mummy, or Ramses the Damned

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Szukits, Szeged, 2011
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634972228 · Fordította: Babits Péter
>!
Szukits, Szeged, 1999
328 oldal · ISBN: 9639278041 · Fordította: Babits Péter

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírkrónikák

29 tag · 9 karc · Utolsó karc: 2015. szeptember 15., 16:26 · Bővebben


Hirdetés

Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.990 Ft ★★★★★ Eladó
Urlacher könyve Anne Rice: A múmia

Kiemelt értékelések

+
>!
Shanara
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

"Az első, amire mindenkinek fel kell hívnom a figyelmét, hogy ez a regény egy teljesen különálló történet és semmi, de tényleg semmi köze nincs a Vámpírkrónikák sorozathoz vagy a Mayfair boszorkányok történetéhez. Sőt, olyan érzésem volt, miközben olvastam az oldalakat, mintha nem is Anne Rice könyvet vettem volna a kezembe. Más részről viszont hamisítatlan Anne Rice regényt olvashattam. Hogy egymásnak ellentmondanak a mondataim? Igen, tisztában vagyok vele. Mindjárt megmagyarázom mindkét állítást.
A kötet magán viseli a megszokott Anne Rice stílusjegyeket, amelyek számomra a komótos, de mégis érzelmekkel és feszültséggel teli történetvezetésben, a gyönyörű mondatokban, a tökéletesen ábrázolt karakterekben, a halhatatlanság és annak hatásainak elemzésében nyilvánulnak meg. Ami miatt úgy éreztem, hogy nem az írónő könyvét olvasom, az a meglepően mozgalmas cselekmény, illetve hogy a gótikus, sötét hangulat elkerüli a szöveget és a cselekményt. Ez a kötet vibrál az élettől, az eseményektől. A titokzatosságot a múmia és annak múltja jelenti, a horrorba hajló részt pedig az, amikor egy másik múmia is belép a képbe. Az egésznek a középpontjában pedig egy jelenkori – vagyis a történet idejében végrehajtott – gyilkosság áll. Olyan érzésem volt, mintha egy misztikus történelmi krimit olvastam volna, amelyet erősen átszőttek a romantikus érzelmek.
Egy-két kivételtől eltekintve olvastam az írónő magyarul megjelent regényeinek nagy részét és kifejezetten vártam a melankolikus hatást, az önmarcangoló monológokat és a mindent elemésztő fájdalmat. Ezek helyett azonban a helyzet adta lehetőséget kihasználva, hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságot, illetve annak minden következményét olvashattam az oldalakon. A történet lassan kibontakozik ki, de végig cselekményes és képes fenntartani az érdeklődést, egyszerűen megragadja és nem engedi el az olvasót."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/10/anne-rice-mumia.html

3 hozzászólás
+
>!
Morn
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nekem annyira furcsa volt. Vagy csak A kárhozottak királynője után. Pedig aztán az ajánlott olvasási sorrendben haladok (tudom-tudom, hogy lehet külön is), hogy a végére jussak az egész sorozatnak – először.
Nekem néhol túl érzelgős volt. Nem a vámpíroknál dúló, magánytól való félelem miatti ragaszkodós, egy idő után mégis elengedős szerelem, hanem inkább túl nyálas volt nekem. Zavartak a nagy szenvedések és egymás karjaiba omlások.
A történelmi része, ill. sztorijának ebbe való belehelyezése azonban teljesen hihető volt. Ez az egyik legjobb Rice-ban, hogy mindent elhiszek neki.
Biztos a kívánságlistámon marad, és adni fogok neki még egy esélyt. Mert most még egyszer végiggondolva nem is volt olyan rossz. De a vámpíros könyvekbe való totális belezúgásom után ez bizony sokkal kevesebb volt.

+
>!
Tigrincs P
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nem volt rossz. Éppenséggel teljesen jól elvoltam vele. Olvastatta magát, lekötött. Persze nem egy, nem két nap alatt, de szívesen vettem kézbe újra és újra.
Valaki írta, hogy milyen furcsa (talán nem ezt a jelzőt használta), hogy egy felébredő múmia így nyomuljon egy nőre. Szerintem teljesen hihető a hatalmas szexuális étvágy. :)
Ami számomra érdekes volt, hogy először mindenki és minden olyan felszínesnek tűnt, minden szereplőnek volt egy vagy két jellemvonása – ha három jelzőt tudtam volna mondani rá, akkor ő már egy alsó-közép bonyolultsági kategóriás jellem lett volna.
Julie: szenvedélyes, de erkölcsös, Henry: gonosz és gyenge, Alex: az örök eldobható szomszéd fiú – és semmi, vagy nem sok jellemfejlődés az egész történet alatt.
Aztán megértettem, hogy hiszen az egész stílus azokra a fekete-fehér korai amerikai filmekre hajaz, amiben mindenki egyfolytában díszes vacsorákon ült, minden nő édes volt és minden férfi sármőr.. Az is bravúr, ha tudsz egyszerűen, a kornak megfelelően vagyis stílusosan írni. Hiszen olvastam én már más Rice regényeket, tudom, hogy képes összetett jellemeket ábrázolni. Miért is kérném őt számon, amikor – helyesen – mégsem teszi…?

2 hozzászólás
+
>!
le_miserable
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nekem meg sem közelítette a vámpírtörténetek színvonalát. Azért elég jó kis könyv, ha nem lenne ott mércének a Vámpírkrónikák valószínűleg magasabb értékelést kapna valamivel… de lehet, hogy nem. Néhol olyan tömény giccs ömlik a történetből, hogy az egy Romana (Júlia, Tiffany, szabadon behelyettesíthető xD) magazinnak is becsületére válna…

+
>!
bbabri
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nagyon akarom szeretni Rice könyveit, de valahogy nem vagyunk teljesen kompatibilisek egymással.
A borítót imádom, a történet viszont…
A borító komorságához képest a történet habos-babos. Főleg a szerelmi szál.
Nagyon ígéretes a könyv: Egy hallhatatlan múmia, átok, Egyiptom,ásatás….
De mégsem azt kaptam, amit vártam.
Ramszesz eleinte valóban uralkodói jelenség volt, viszont ahogy haladt a könyv, egy kíváncsi kiscserkész lett belőle.
Julie teljesen sótlan volt,bár értékelem hogy Rice egy okos és önmagában is helytálló női karaktert akart megalkotni.
Van benne tipikus Rice elem, és vannak újdonságos. Pl: A Rice-hoz képest pörgős cselekmény és gyönyörű kifejezések.
Jobbat vártam, de így sem csalódtam. Olvastatta magát, és a borítóért már megéri birtokolni!
Bővebben:
http://bbabrigondolatai.blogspot.hu/2015/04/anne-rice-m…

+
>!
Papusz SP
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Joggal mondják Anne Rice-ra, hogy nem pörgeti túl az eseményeket – mégis van valami minden egyes könyvében (ebben is), amitől nem tudom letenni. Valami a történeten kívül, ami megpendít bennem valamit, a szereplők, a mondatok – gyönyörűen ír –, egy-egy gondolat…

És persze megint nyitva hagyta a végét, mert miért is zárná le, nem jellemző az rá. Emiatt aztán végképp muszáj imádni, és muszáj lesz nemsokára elolvasni a következő részt…

+
>!
negoti
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Nem szabad a borító alapján megítélni egy könyvet, mert amiatt azt hittem, hogy nem lesz jó a regény, de jó nagyot tévedtem, nagyon is jó könyv!

+
>!
Demóna
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Másabb stílus,mint amit eddig megszoktam az írónőtől, de ez abszolút nem rontott rajta. Ami egyedül zavart, hogy Ramszesz olyan csodálatos okos,jóképű és már az első percben rámászik a főhősnőre, ha tényleg megtörténne, hogy feltámad egy múmia az én fejemben másképpen játszódna le, ennyi lett volna a negatívum!

+
>!
Effendigirl
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

A borító engem nagyon megragadott, ez egy szép, igényes kiadás, minőségi könyv. Ami a belsejét illeti, arra nem adnám meg az öt csillagot. Nagyon érdekel Egyiptom, a múmiák, a műfajt is szeretem, és látva, hogy mindez romantikus-szerelmi köntösbe van csomagolva; hű, hát ez biztosan nagyon jó lehet. Az első kettő jól át is jött: a leírások egyszerűek voltak, mégis szemléletesek, és volt egy olyan rész, ahol határozottan borzongtam, viszolyogtam. De hát a szerelmi rész… feléledünk és gombnyomásra szerelmesek leszünk? Ez mintha olyan nagyon természetes lett volna a részéről. Kicsit felszínesnek éreztem a szálat, bár tudom, hogy nem volt az, valahogy mégis ez volt érzésem. Tehát az alapfelállás: Ramszesz szerelmes Julie-ba. Ezért nem értettem, hogy egy-két dolgot miért tesz a könyv fele után. De azért reméltem, hogy kettejük számára jól fog végződni a történet.
A halhatatlanságról sokat gondolkodtam az olvasása alatt; bármennyire nem értettem néha egyet Ramszesz cselekedeteivel, az örök élet kettősségét számomra remekül mutatta be rajta keresztül az írónő. Mert ez mégsem ugyanaz, mint a vámpíroknál…
Összességében örülök, hogy olvastam, a második fele kifejezetten izgalmas volt. A fent említett dolog miatt nem tudtam magam maradéktalanul beleélni a történetbe (lehet, hogy most egy nagyon szkeptikus korszakban vagyok), de attól még nagyon is élvezetes maradt.

+
>!
Nikolina
Anne Rice: A múmia

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

Az egyik kedvenc Anne Rice könyvem. Egy fikciós történelmi regény, melynek főhősét csak szeretni lehet. Ramszesz egy igen egyszerű, ugyanakkor bonyolult lélek aki egyszerre szeretné élvezni a jelent de megszállottja a múltnak. Jól megírt történet, fordulatos kiszámítható, ugyanakkor izgalmas. Személy szerint én nem tudtam letenni a könyvet amíg el nem olvastam, még annyi időre sem, hogy megigyak egy pohár vizet.
"-Hol a pokolban lehet Alex ilyenkor? Mi ütött belé, hogy éppen most kószál el? Kezdek kijönni a béketűrésemből.
– Alex legyen a legkisebb gondunk Elliot!- jegyezte meg Julie. _Feltehetőleg talált egy újabb gazdag amerikai örökösnőt. Ez már a harmadik komoly szerelme ezen a héten."


Népszerű idézetek

+
>!
Sceurpien I

Nincs szükségem semmire, mégis elégek a határtalan vágytól.

164. oldal 12. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

1 hozzászólás
+
>!
Naneth

Ó, mennyivel édesebb, mint a többiek voltak, és amikor egy erős férfi ráadásul édes is, azt még az istenek is elirigylik az Olimposzon.

277. oldal

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

Azt mondta, szereti az angolt. Nagyon alkalmas nyelv a gondolkodáshoz. A görög és a latin is kitűnő erre. Az egyiptomi viszont nem. Minden újabb nyelvvel, amelyet korábbi léte során megtanult, továbbfejlesztette képességét a világ megértésére. A nyelv teszi lehetővé a gondolkodás átformálását.

Első rész 7. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

– A gyávák veszedelmesebbek lehetnek, mint a bátrak, Julie – felelte a férfi.

Első rész 7. fejezet

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott

+
>!
Papusz SP

– Míg fiatalok voltunk – szólalt meg Elliot – apád és én sok időt töltöttünk el kettesben itt, Egyiptomban. Elmerültünk a könyvekben; tanulmányoztuk az ősi sírkamrákat; lefordítottuk a szövegeket; a sivatagot jártuk éjjel-nappal. Az ősi Egyiptom a múzsánk, a vallásunk lett. TItkos tanokról ábrándoztunk, melyek végleg elvágnak bennünket mindattól, ami szerintünk csak a végtelen unalomhoz és reménytelenséghez vezethet. Vajon a piramisok valóban rejtenek olyan titkokat, melyeket mind amai napig nem fedeztek fel? Ismertek-e az egyiptomiak egy másikus nyelvezetet, melyre még maguk az istenek is odafigyeltek? Lapulnak-e máig feltáratlan sziklasírok a hegyek méhében? Milyen ősi filozófia maradt, melyet felfedezhetnénk? Miféle alkímia? Vagy ez a kultúra csupán visszfénye a valódi magasztos tudásnak, a valódi rejtélynek? Gyakran tűnődtünk azon, hogy valójában nem voltak ők se bölcsek, se rejtélyesek, csupán egyszerű, hétköznapi, közönséges emberek. Nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Ma sem ismerem ezeket. Tudom viszont, hogy maga a keresés volt a titok. A keresés, érted?

Anne Rice: A múmia avagy Ramszesz, a kárhozott


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia
John Williams: Stoner
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Tiffany Reisz: Az úrnő
Torey Hayden: Egy gyerek