!

Négyen egy gatyában (Négyen egy gatyában 1.) 132 csillagozás

Ann Brashares: Négyen egy gatyában
Könyvtár

Vérbeli kamasztörténet négy barátnőről, egy különleges nyárról és egy mágikus farmernadrágról… Lena nagyon válogatós fiúügyekben…; Tibby sokat nevet, de sír is ezen a nyáron…; Bridget Nagy Szerelembe esik…; Carmen angyalkából hisztérikus boszi lesz.

Eredeti mű: Ann Brashares: The Sisterhood of the Traveling Pants


Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 31

Most olvassa 7

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Fannii könyve Ann Brashares: Négyen egy gatyában
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Könyves_Hanga könyve Ann Brashares: Négyen egy gatyában
>!
1.200 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Nesse könyve Ann Brashares: Négyen egy gatyában
>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Szinva könyve Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Kiemelt értékelések

+
>!
Fummie P
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

A filmet láttam előbb, és azt nagyon szeretem, meglepődtem mennyire eltér egymásától a film és a könyv. Ennek ellenére a könyv is tetszett annyira, mint a film. Nagyon jók voltak az idézetek a fejezetek elején, és hasznos tanácsok meg gondolatok vannak benne. Kicsit már kinőttem belőle, de azért tetszett. :)

2 hozzászólás
+
>!
Bogas
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Elkezdett esni az eső, hideg lett, beköszöntött az őszi időjárás, és kellett valami nyári. Ez úgy eléggé meg is felelt a célnak, főleg, hogy őszinte híve vagyok a farmernadrágoknak. Vissza is kell fogjam most magam, nehogy vegyek egy farmert.
Majd egyszer a filmet is megnézem. Legkésőbb jövő nyáron mindenképp.

26 hozzászólás
+
>!
kerry4ever 
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Kedves, kicsit szirupos kamaszkönyv volt számomra, nagyobb és kevésbé mély problémákkal küzdő lányok meséje. 4 különböző nyár története, volt, akinek jobban érdekelt a sorsa, és volt, akié kevésbé. Ez volt igazán jó a könyvben, hogy mindenki megtalálhatja azt a szereplőt, azt a helyzetet, azt a reakciót, amivel azonosulhat, ami ismerős neki a saját életéből, amit szeretne elérni, vagy amit nem szeretne semmiképpen sem. kicsit zavart a fordítás, néhol magyartalan szófordulatok, néhol a 4 lány nevének keverése. De szerettem olvasni.

+
>!
picurka13
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Én is úgy jártam ezzel a könyvvel, mint sokan, hogy először láttam a filmet és utána olvastam a könyvet. Annyiból volt jobb így, hogy tudtam arcokat csatolni a főszereplőkhöz. Sok rész teljesen másképp volt a filmben, de annak ellenére nagyon tetszett. Remek ötlet volt az írónőtől, hogy különféle idézeteket tett a fejezetek közé. Szerettem nagyon olvasni, még a szomorú végkifejlet ellenére is.

+
>!
rodicaindia P
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Olyan semmilyen ez a konyv, tobb fele problema is felmerul,de olyan osszecsapottan oldodnak meg…elnagyolt az egesz.

+
>!
moni79 P
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

A fordítás sajnos elég rossz, de próbáltam nem figyelni rá (ahol lehetett). Megint egy könyv, amit nagyon jó lett volna tiniként olvasni. Először a filmet láttam, és persze vannak eltérések, de a lényeg ugyanaz: négy lány, kisebb és nagyobb (még felnőtteket is megviselő) problémákkal, egymást támogatva. Kár, hogy a „sisterhood”-ra még mindig nincs megfelelő magyar szó, ezért a címet nem is lehetett volna jól lefordítani. Lehet, hogy nálunk ez nem is annyira természetes? Pedig az ilyen összetartás megtapasztalása minden lánynak és nőnek jól jönne. Nagyon tetszett az is, mennyire őszintén és nyersen bemutatja a könyv Bridget szexuális vágyait. Igen, egy 15-16 éves kamaszlánynak igenis lehetnek vágyai, és nem csak az „igazit”, az érzelmeket keresi…

3 hozzászólás
+
>!
xoxo_ivett
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Tetszett, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a többi részére is :)

+
>!
_vgabi SP
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Szerintem egy kicsit el lett nyújtva. Ki lehetett volna húzni bizonyos jeleneteket, lerövidíteni, mert így sokszor leült a cselekmény, unatkoztam, úgy éreztem, nem történik semmi. Emellett a 2002-es kiadás tele van névfelcserélésekkel – lehet már az eredeti műben is így volt, nem tudom, de ez engem zavart. Könyvtári példányt olvastam, egy idő után valaki más is ráunhatott erre, mert volt, hogy áthúzta a nevet, és odaírta a jót. Viszont kiesett belőle egy lap, de a későbbiekben úgy vettem észre, hogy semmi lényeges nem történhetett azon a 2 oldalon.
A borítót egyáltalán nem értem. Van rajta négy lány meg egy farmer, ami igazából még illene is ide. De kik ezek? Hány évesek? Mert nem 15-16 évesnek néznek ki… és még hasonlítani sem hasonlítanak. Ha lesz új kiadása, elgondolkodnék a kiadó helyében egy cserén – akár filmes borító is szóba jöhetne. Csak ne ez.

Ami felmerült bennem olvasás közben. Ez most egy vesszünk-el-a-részletekben megjegyzés lesz. Nem sok köze van a könyvhöz. Az egyik mellékszereplőre úgy utaltak, hogy X, egy fekete bőrű lány. Itt elgondolkodtam azon, hogy érdekes, ha valaki sötét bőrszínű, akkor azt egyből megemlítik, de ha valaki fehér, azt nem, mintha mi más is lehetne?

+
>!
csucsorka
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Ez a sorozat végigkísérte a kamaszkorom. A második részét olvastam először, mikor már mindenkit megszerettem, évekkel később kaptam kölcsön az első részt.
Így, visszafele is élvezhető. Nem tudom, hogy akkor is ilyen hatással lett-e volna rám, ha sorrendben haladok. Ez a leggyengébb láncszem a részek közt. Viszont csodásan ír az írónő. Szerettem ezeket a nyarakat; a barátságukat, ami összeköti a lányokat – és persze a fejezetindító idézeteket, amiket lázasan mentegettem le egy word dokumentumba. Örülnék, ha a lányomat is érdekelné majd 14-16 évesen.

+
>!
madárka
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Igazi, vérbeli tinikönyv! Az elején féltem, hogy talán már nem fog tetszeni, de természetesen nem így lett! Nagyon jól szórakoztam, kellett egy kis kikapcsolódás a nagy melegben! :))
Most pedig megnézem a filmet, hátha az is jó lett! :))


Népszerű idézetek

+
>!
vigili P

A mai nap az a holnap, amely miatt idegeskedtünk tegnap.

33. oldal

+
>!
vigili P

Mielőtt valakiről ítéletet mondasz, sétálj néhány kilométert a cipőjében.
És így, ha elítéled, néhány kilométerrel messzebb vagy tőle, és a cipője is nálad maradt.
Frieda Norris

171. oldal /2002/

2 hozzászólás
+
>!
vigili P

Láttam a jövőt. Olyan, mint a jelen, csak hosszabb.

109. oldal /2002/

+
>!
_Réka

-Mitől félsz? -csúszott ki a kérdés Tibby száján,még mielőtt átgondolta volna.
Bailey egy pillanatig elgondolkodott.
-Az időtől-(…)-Megmagyarázom: attól félek,hogy már nincs elég időm arra, hogy megértsem az embereket, hogy milyenek valójában. Vagy hogy egyáltalán magamat megértsem. Félek a hirtelen ítélkezéstől, és félek azoktól a hibáktól, amelyeket pedig mindenki elkövet. Ha az embernek, nincs elég ideje, akkor nem tudja rendbe hozni az elkövetett hibákat. Attól félek, hogy most idő hiányában inkább pillanatfelvételeket látok,nem filmeket.

+
>!
madárka

A legtöbb ember a beszélgetések hatására közeledik egymáshoz, és ez az, amitől megnyugvásra lelnek. Lena és Bapi viszont annyira hasonlóak voltak, hogy szavak sem kellettek ahhoz, hogy megértsék egymást.

+
>!
Fummie P

Ha az embernek nem kell döntéseket hoznia, akkor nincs miben csalódnia.

35. oldal

13 hozzászólás
+
>!
vigili P

Harminchat módja van annak, hogy az ember elkerülje a katasztrófát. Ebből legjobb az, ha az ember elfut.

195. oldal /2002/

+++
>!
Doresz

A probléma nem a probléma maga. A probléma valójában az, amilyen a problémához való hozzáállásunk.


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Négyen egy gatyában sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is