!

A tizenharmadik boszorkány 229 csillagozás

Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Könyvtár

A Sparrow család asszonyai nemzedékek óta rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek. Valamennyien március havában születtek, és mire betöltötték tizenharmadik életévüket, különleges képességük mágikus erővel tőrt rájuk. Elinor, a nagymama szó szerint megérzi a hazugságot. Jenny, a lánya ismeri mások álmait, Stella, az unokája – aki éppen a tizenharmadik születésnapját ünnepli – döbbenten ismeri fel, hogy előre látja mások halálát.

Miközben Stella újonnan megismert képességével igyekszik megbirkózni, csaknem végzetes félreértés történik: látomása gyilkosság vádjával börtönbe juttatja az apját….
A nemzedékek titkait, emlékeit, talizmánjait őrző családi mese igazi irodalmi csemege.

Eredeti mű: Alice Hoffman: The Probable Future

Eredeti megjelenés éve: 2003


Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 43

Most olvassa 14

Várólistára tette 230

Kívánságlistára tette 207

Kölcsönkérné 9

Elcserélné vagy eladná

>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Miss_Nika könyve Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Zoe27 könyve Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Kiemelt értékelések

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Amikor ezt a könyvet olvasod, folyton érzed magad körül az őszibarackfa virágának illatát. Ha a teaházban jársz , a sütemények és a gyümölcsös tea zamata bódít el, ha a Torta-házban, akkor pedig a babér és a rózsák aromája leng körül. Mindeközben döngicsélnek a méhek, mágia és valóság összefonódik, hogy összekösse a jelent, a múltat és a jövőt.

3 hozzászólás
+
>!
Katie_Sue P
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Ez a könyv teljesen más volt, mint amire számítottam és teljesen más volt mint az eddigi boszorkányos könyvek. Egyedi a maga kategóriájában. legalábbis nálam
Nagyon tetszett ahogy az írónő leírta Unity-t és ahogy a család történetében kalauzol minket. A Torta-ház egy igazi különlegesség. Szerintem mindenki, aki a könyvet olvasta elmenne és megnézné élőben. Külön pikantéria volt egy ősrégi, családi történetet megismerni.
Szerettem, ahogy más és más megközelítésből tálalják a történetet, mindig más szeletet mutatva a nagy tortából. :)
Olvastatta magát, érdekes volt, bár magát a klasszikus varázslatot nagyon vékonyan mérték ki benne. Ezt hiányoltam. :)

+
>!
dezirel
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Legszívesebben kimásoltam volna a fél könyvet az idézetekhez, de inkább újraolvasom még párszor.
Alice Hoffman-t mindenképp imádom, Szűr-Szabó Katalin fordításában pedig tökéletes az élmény.

+
>!
Fummie P
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Jaj hát ez nagyon tetszett. Eleve szeretem a kisvárosi történeteket, úgyhogy ezzel már megfogott magának, aztán ott volt még a cseppnyi boszorkányság, amit imádtam, de a kedvencem az Rebecca Sparrow története volt. Nagyon szeretem az ilyen múltba vesző titkokat, és ebben remekül mesélték el a család történetét, mindig egy újabb darabbal gazdagodhattunk, egyre többet tudtunk meg a Sparrow nők életéről és ezzel együtt a városról, a régi babonákról. És mikor a végére érünk, úgy érezzük, bennünk is változott valami, ez a könyv többet ad nekünk mint az olvasás puszta élményét.

+
>!
DarknessAngel P
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Amilyen sokáig halogattam, olyan kellemes meglepetést is okozott.
A könyv egy kicsit lassan indul be, de fokozatosan egyre jobban el kezd érdekelni a szereplõk sorsa, és késõbb már nem is nagyon akarod letenni.
Engem a cím egy kicsit megtévesztett, mivel én tényleg számítottam boszorkányokra, varázsigékkel, átkokkal meg minden. A különös képességek jelen vannak, csak másképp mint vártam. És hogy tetszett-e? Igen, ez így volt jó, ahogy Hoffman megírta.
Izgulhatunk Jenny, Elinor és Stella sorsáért. A szerelemre akármilyen korban rátalálhatunk, még akkor is, hogyha már rég elveszettnek hittük. Ezt a szereplõk is megtanulják.

+
>!
PaAn
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Egy család nőtagjainak és a hozzájuk tartozó férfiaknak a története, csodálatos és érzelemgazdag csomagolásban. Közel áll hozzám a mágikus realizmus, ráadásul ez a könyv olyan mesterien adagolja mind a varázslatot, mind a mindennapi dolgokat, hogy könnyű beleolvadni a világába.
A szereplők története külön-külön is lenyűgözött, és imádtam, hogy annyira őszintén, cukormáz nélkül mesél az emberi viszonyokról, ám még inkább megfogott az, ahogyan mindennek a nagy egészét is átláthattuk: a Sparrow család és Unity múltja és jelene megelevenedett a lapokon, és ha hagytuk magunkat, el is varázsolt.

4 hozzászólás
+
>!
temoC
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Az elején nagyon magával ragadott a könyv. Imádtam a stílusát, azt, hogy igazából nem is leírások, hanem hangulatelemek jelennek meg benne. A karakterek éltek, és talán pont ők voltak a regény fő pozitívumai. A szereplők közül van olyan, akit kifejezetten lehet utálni (például Willt), vagy csak néha szimpatizálni velük, úgy igazából talán nem is kedvelünk meg senkit, de megértjük őket.

Rájöttem, mi is zavart. A stílus egy idő után sok lett. A gubanc utáni első fejezetben jöttem rá arra, ami Alice Hoffman gyengéje. Szerintem itt mutatkozott meg a legjobban, hogy tényleg nem leír, hanem csak érzékeltet, szederindákról, békákról, verebekről, ilyen-olyan növényekről, ételekről ír, ami szép és érzékletes, de egy idő után sok, fojtogató. Mintha ezzel kompenzálná azt, hogy a leírás, az átvezetés nem megy neki.

+
>!
Avellana
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

Nagyon szép . Nem olyan mozgalmas mint a mostanság népszerű vámpír sztorik , de ezerszer értékesebb . Amit leír , érzed , látod , hallod … minden mondatban valami olyan szépség van , ami még a leghétköznapibbat is költőivé teszi .

2 hozzászólás
+
>!
Moncsycsy
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány

A Sparrow lányokról szóló történet olyan volt, mint egy lassan csordogáló kis csermely ami máskor patakká duzzadt, majd nagy sodrású folyóvá vált. Számomra legalább is ezt jelentette.
A történet elbűvőlő, mágikus, rég múlt korokra tekintet vissza, ősökre akik nagy tetteket vittek véghez, míg a jelenben élik életüket három generációnyi Sparrow lány.
Boszorkányság realisztikus környezetben elhelyezve egy álmos kis városban, Massachusetti álamában, Unityben. Gyilkosság, szerelmek és izgalmak egyaránt voltak, sok sok gyönyörű tájleírással. Amit egy kicsit néha azért sokaltam. De persze ennek is meg volt a maga hangulata, ezt nem vitatom. :)

+

Népszerű idézetek

+
>!
PuPilla

… az ég a föld felszínén kezdődik, de erre senki sem gondol így; a legtöbb embernek csak a jó öreg levegőt jelenti. Nem veszik észre, hogy az égen járnak…

+
>!
Nikkincs

A szerelem sokszor láthatatlan, néha csak ketten látják, és mindenki más vak.

165. oldal

+
>!
Shelbe

Hunyd be a szemed és fülelj, mondták, aztán tégy meg húsz lépést attól a ponttól, amit elégségesnek tartottál, és amikor már biztos vagy benne, hogy teljesen eltévedtél, megérkezel. És akkor nyisd ki a szemed.

1 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

A szeretet olyankor nyújt vigaszt és megnyugvást, amikor arra a leginkább szükség van.

56. oldal

+
>!
kira00

Ilyen a szerelem: mint egy álom, amit nem egészen értünk, amelyben nem szükségszerűen tudjuk, mit nézünk, amíg ki nem böki a szemünket. A szerelem és a szeretet rajtaüt az emberen, meglapulva les ránk, napokig vagy évekig szunnyad… az ember nyomába ered, elkerüli, láthatatlan, ez minden…

400. oldal

+++
>!
Dorthie

Bárki azt hihetné, hogy a belső ürességtől az ember könnyűnek érzi magát, pedig elviselhetetlenül nehéz.

402. oldal

+
>!
Anonyma

A szeretet sosem volt tévedés, sosem volt hiba, még akkor sem, ha viszonzatlan maradt.

340. oldal

+
>!
Anonyma

– Régebben úgy tartottam, hogy van egy terv, egy hozzávetőleges terv, ami azért mégiscsak terv – ismerte el a doktor. – Most már úgy vélem, hogy ezernyi terv van. Minden lélegzet, minden döntés befolyásolja a tervet, kitágítja, megrövidíti, megcsavarja. A terv állandóan változik. Azok, akik vannak olyan szerencsések, hogy a betegségek és balesetet tömkelegét túlélik, megöregszenek. Elfáradnak. Lehunyják a szemüket.
– És aztán? Hol vagyunk azután?
Butaság volt ezt kérdezni tőle, mintha Brock tudná, de a doktor egy percig sem habozott. Megfogta Elinor kezét, és a mellkasára tette, ott, ahol a szívét tudta.
– Itt.
Elinor elmosolyodott, és arra gondolt: Végre. Végre valaki igazat mondott.

404. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is