metahari 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Akit érdekel a közelma és a közeljövő, annak kötelező. Nem is olyan félelmetes, mert már egy része megérkezett.
Jövőtörténelem, utópia? Akárcsak az 1984… elsőre tagadjuk, aztán csak befurakodik a spájzba. Tehát akkor inkább jobb tudni, hogy mi van és mi lesz. Szép, új… eddig oké, de hogy ez a világ? Vitatára ingerel és baráti sörözések vitáinak kiapadhatatlan forrása. Azóta, amióta benne volt a Mátrixban, azóta meg egyre könnyebb.

Sparrow 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Alapvetően jó, de elmarad az 1984-től, továbbá nem tetszett Huxley szemtelen, kötekedő hangja.

batorba 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Nem most olvastam, de tudom, hogy anno nagyon tetszett és nagyon elgondolkodtatott.

Laurelin 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Szóma ha mondom segít a gondon:)

blanche P S 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

szóma ha mondom segít a gondon már egy köbcenti helyre biccenti;)

anemonab 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Az egyforma féreg-gyerekek. Ez nagyon erősen megmaradt bennem, megrendítő kép, és félelmetesen akuális (lenne?).

narziss 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Már az első oldalaktól – amikor a „gyerekelőállító” központot járják végig hőseink szakavatott idegenvezetővel – teljesen kész voltam. Régen olvastam, de kitörölhetetlen nyomot hagyott bennem.

tillaitamas 1 éve Ugrás »
korábbi olvasás

Lehangoló, ha figyelembe vesszük, mennyit teszünk azért, hogy Huxley világa megvalósuljon. A könyv kitűnő.

Rea P S 1 éve Ugrás »
→ 2009. február 4., 20:08

olyan jól megírta Huxley, hogy a hideg is kirázott ettől a szép új világtól…

GEMM4 12 hónapja Ugrás »
→ 2009. március 26., 22:55

Annyira beharangozták nekem ezt a könyvet, hogy kicsit csalódás volt, mikor a végére értem. Jó, az elgondolás valóban jó. De a kivitelezés… nem tudom, hogy a fordítás hibája-e, de irodalmilag nálam nem állta meg a helyét.

Gedi 12 hónapja Ugrás »
→ 2009. április 5., 14:16

egyetemen volt kötelező, szóval eredetiben kellett volna olvasnom, és hát tényleg… bár egész jó lett a magyar szókincs is. Amúgy meg persze elborzasztó és felkavaró és ilyenek… Ahogy valahol olvastam, annyibban rosszabb Huxley jövője Orwell-énál, hogy „1984”-ben az emberek nem ismerik a múltat, és nem engedik őket lázadni; F. u. 632-ben nincs is igényük a rend felborítására…

AnTalk 11 hónapja Ugrás »
korábbi olvasás

Alapmű, akárcsak az 1984, de ez nehezebben olvasható.

Fanka 11 hónapja Ugrás »
korábbi olvasás

Kár bármit is írni. Különleges, egyedülálló volt és megirigyelték, a nemtetszőlétvliághálót és sok más pókháló született, utópisztikus gondolat szülészet…Klasszikus.

HAri P 11 hónapja Ugrás »
→ 2009. április 30., 21:27

A félelmetes az, hogy majd minden utópikus látomásnak megvan a meglévő megfelelője.
A negatív kondícionálást a 70-es években már terápiaként használták pszichiáterek.
Mindenki mindenkié- hippi mozgalom, kommunák.
Drogmámor, mint probléma elöli menekülési forma, túltermelési problémák, fogyasztásra való erőszakos ösztönzés, embergépsorok… ez mind-mind valós jelenség.
Remélem sose jut senkinek eszébe és hatalmába ezeket központilag intézményesíteni.
A könyv erősen gondolatébresztő.

tgorsy 11 hónapja Ugrás »
korábbi olvasás

Nekem jó ez a csúnya, régi is!

tsabeeka P S 11 hónapja Ugrás »
→ 2009. május 3., 20:00

Nem vagyok benne biztos, hogy rosszabbul járnánk a könyvbéli szép új világgal, mint azzal, amiért néha oly' nagy erővel küzdünk.

svindler 10 hónapja Ugrás »
korábbi olvasás

Félelmetes vízió, és annál inkább mert úgy érezni, sok minden megvalósul, megvalósulni készül Huxley látomásából. Ma is ugyanolyan aktuális, ha nem aktuálisabb, mint 80 éve.

Luna_Csajkovszkij 10 hónapja Ugrás »

Frenetikus…

daniagi 10 hónapja Ugrás »
korábbi olvasás

Egyre közelebb kerülünk a megvalósulásához.