!

Micimackó 1372 csillagozás

Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó Alan Alexander Milne: Micimackó
1 2 3
Régikönyvek.hu 600 Ft-tól
Bookline · 2.699 Ft –15% 2.295 Ft
Könyvtár

Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény. Micimackó háborúságba keveredik a méhekkel, elefántfogásra indul barátjával, Malackával, s hőstetteiket szépen zengő versekben énekli meg. Sokszor bajba is keveredik, lévén ő egy Csekélyértelmű Medvebocs, de Róbert Gida, aki már nagy és okos – majdnem hatéves –, mindig mindent rendbe hoz. A hazánkban is hallatlanul népszerű két meseregény Karinthy Frigyes ragyogó fordításában, E. H. Shepard rajzaival jelenik meg újra.

Eredeti mű: Alan Alexander Milne: Winnie-the-Pooh

Eredeti megjelenés éve: 1926

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2015
240 oldal · ISBN: 9789631198423 · Fordította: Karinthy Frigyes · Illusztrálta: Shephard, E. H.
>!
Móra, Budapest, 2013
234 oldal · ISBN: 9789631195330 · Fordította: Karinthy Frigyes
>!
Móra, Budapest, 2011
ISBN: 9789631187694 · Fordította: Karinthy Frigyes · Felolvasta: Koltai Róbert

30 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Füles · Micimackó · Tigris · Malacka · Nyuszi · Róbert Gida · Bagoly · Zsebibaba · Kanga


Hirdetés

Kedvencelte 212

Most olvassa 35

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
800 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
mosolygo_marti könyve Alan Alexander Milne: Micimackó
>!
450 Ft ★★★★☆ Eladó
dirceu könyve Alan Alexander Milne: Micimackó
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Moma könyve Alan Alexander Milne: Micimackó
>!
650 Ft ★★★★★ Eladó
Ehlena könyve Alan Alexander Milne: Micimackó
>!
600 Ft ★★★★★ Eladó
Rege könyve Alan Alexander Milne: Micimackó
>!
800 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
mosolygo_marti könyve Alan Alexander Milne: Micimackó

Kiemelt értékelések

+
>!
sztimi53 P
Alan Alexander Milne: Micimackó

Ez talán a legeslegjobb mese, amit olvastam. Imádom! Karinthynak puszi.

Update. Ki tudja hányadik olvasás…
Nos az egész értékelés a fordító körül fog forogni. Megmondom miért, mert belenéztem az eredetibe és jó meg minden, de fordítás veri. Karinthy öt évvel volt fiatalabb, mint Milne és legalább 10 évvel hülyébb. Fantasztikus a sztori, anélkül nem is szeretném, de ez a Frigyes ez nem lefordította, ez megírta a magyar Micimackót.
Amikor elérek a második fejezethez, ahol is Micimackó beszorul, a kedvencemmé avatom, majd minden egyes fejezetnél ugyanezt érzem. Mindegy, hogy a gyerek sztimi, a kamasz sztimi, az egyetemista sztimi, vagy a felnőtt sztimi olvassa, szereti, gyanítom, a százéves sztimi, ha lát még olvasni ő is szeretni fogja. Ha meg nem lát, maximum hallgatja majd.
A bugyuta történekhez valóságban megtörtént eseteket képzettársít a zagyam. Mosolygok, Micimackó a háttérképem, a rajzfilmet is láttam, beleraktam a 33 legfontosabb könyvem közé, az én ágyamon is fekszik egy Mackó, ő is Mici, azaz Medvecky Medve (csacsi öreg medvém). És holnap reggel, amikor felkelek, és elindulok lefelé a lépcsőn, akkor legszívesebben húznám őt is magammal, kéz a kézeben, részéről mondjuk mancsot. És kipp-kopp, kipp-kopp. Most búcsúzom a könyvtől, de nem sokáig. Viszlát a Százholdas Pagonyban!

3 hozzászólás
+
>!
n P
Alan Alexander Milne: Micimackó

Először is, nem tudom, hogy adhattam Mici a mackónak valaha is 4 csillagot. Ezt mélyen megbánva és átgondolva láttam neki ismét a könyvnek. Gondolhatjátok, vagyis jól látható, hogy mi lett a vége. Sok emlék köt ehhez a könyvhöz (nem ehhez, mert ez új példány, de volt egy másik sajátom is), még Eszenyi Enikő hangját is hallottam, a magam nevetgélése közben, amikor olvastam. Merthogy úgy hallgatva is jártam valaha a Százholdas Pagonyban. És hogy jól az eszembe véssem (ahogy a Pagony lakói is teszik) a sokmindenféle élményt, amit néha egy csuporban ülve, vagy lufiba kapaszkodva éltem át (én mézjáratnak hívtam) – ezért elolvastam néhány tanulmányt is Milne remekéről. Az egyik nagyon meg is maradt bennem, mert hát ebből a szempontból is figyeltem az eseményekre. . Hol máshol, mint a maciboltban olvastam a következőket. Éspedig: Akciószint: az egyes kis fejezetek akciói arra irányulnak, hogy hőstettet hajtsanak végre, megmentsenek valakit, dicső dolgot cselekedjenek, amelynek emléke megmarad. Az akciók tehát túlnyomóan a nagyra, a jóra, a hősiesre, a dicséretesen emberire irányulnak. A hősi vállalkozások, a kalandok a gyermeki tudatba döntő helyet foglalnak el. 
http://www.macibolt.hu/pag/micimacko_fejlodeslelektan.html
Nem mondhatnám, hogy nagyon „hogyan” vagyok. Egy idő óta éppen csak hogy vagyok, de nem vagyok hogyan.
Gyógykönyv volt most ez nekem.  

+
>!
langi
Alan Alexander Milne: Micimackó

„- Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. – Melyik az a rész? – Az, amikor te meg én mi leszünk.”

4 hozzászólás
+
>!
AniTiger P
Alan Alexander Milne: Micimackó

Nagyon aranyos mese, kifejezetten gyerekbarát, ráadásul a túlhypeolás se tett neki rosszat! Micimackóék élete igazi klasszikus, de én még sosem olvastam – kisebb koromban anyum olvasott fel a jelölt kiadásból (szóval van egy enyhén romos példányom és azt olvastam most el :)).

Igazából az egész úgy aranyos, ahogy van. Rengeteg szerethető fricskából, egymás kiosztásából, bájos átverésekből, kalandos felfedezésekből és humoros történetek sokaságából áll össze a Micimackó és a körülötte / vele élők fandomja.

Kedvenc szereplők: Füles. Tigris. Nyuszi. Micimackó.

Illusztráció: Én egészen odáig vagyok E. H. Shepard rajzaiért! Bájosak és egyszerűek. Sokkal jobban kedvelem és kedveltem mindig, mint a Disney-féle Micimackó-rajzokat.

Blogon – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/micimacko.html

>!
Móra, Budapest, 1996
294 oldal · ISBN: 9631173321 · Fordította: Karinthy Frigyes · Illusztrálta: E. H. Shepard
11 hozzászólás
+
>!
Ninácska 
Alan Alexander Milne: Micimackó

A Micimackó c. könyv volt az első olyan olvasmány, amit általános iskolában – azt hiszem, harmadik, vagy negyedik osztályban – feladtak kötelezőként. Emlékszem, részekre bontva kellett volna olvasni – tekintettel arra, hogy mégiscsak sok embernek ez volt az első könyv az életében –, de már akkor nagyon hamar kiolvastam. Először a borító fogott meg, illetve maga a tudat, hogy a Micimackót olvashatom! :)

Ez a kis, aranyos, bájos figura nagyon nagy kedvencem még ma is, remélem, sikerét és népszerűségét örökre megőrzi majd. Ha rajtam múlik – igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt, a gyerekeimnek biztosan fel fogom majd olvasni.

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné Micimackót és a kedves barátait. Zsebibaba is nagy kedvencem, de Kanga is nagyon imádni való! :)

Imádom ezt a történetet, semmi rosszat nem találok benne. Tökéletes, ahogy van. Ajánlom Mindenkinek! :) Megér minden olvasást.

21 hozzászólás
+
>!
EgyKönyvmoly
Alan Alexander Milne: Micimackó

Csacsi öreg medvém, de szeretlek!!! Ha meguntad a Százholdas Pagonyt, örömmel várlak, méz van bőven, mind a tied lehet!
Karinthy eszelősen jó fordítást hozott össze, sokkal jobb mint az eredeti!

1 hozzászólás
++
>!
gab001 P
Alan Alexander Milne: Micimackó

Ki ne ismerné Micimackót? Természetesen én is szeretem, de eddig csak rajzfilmen láttam. Mentségemre szóljon, hogy sose volt saját példányom, s ezúttal is kölcsönbe kaptam. Pedig… Imádtam! Ismertem a történeteket, mégis annyira jót derültem rajtuk. Különösen Micimackó és Malacka párosa volt végtelenül aranyos, de a többiek sem maradtak el mögöttük! A rajzok is szépségesek, s olyan jól egészítik ki a történetet. Szerettem, hogy az egyes fejezetek akár önálló meseként is felfoghatók, de mégis összefüggnek és vannak utalások a korábbiakra. Fergeteges az író humora, s rengeteg szeretet árad a sorokból. Olvastatja magát.

>!
Móra, Budapest, 1979
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 963111547X · Fordította: Karinthy Frigyes · Illusztrálta: E. H. Shepard
+
>!
tataijucc 
Alan Alexander Milne: Micimackó

– Micimackó – mondta Nyuszi tataijucc szívélyesen –, te tökéletesen hülye vagy. – természetesen a legjobb értelemben. :)
Hetedik fejezet

+
>!
Babó_Buca
Alan Alexander Milne: Micimackó

Sokat gondolkodtam, hogy csillagozzam-e, de végül úgy döntöttem, hogy mégis megpróbálom. Túlságosan szép emlékek fűznek hozzá, melyek nem fejezhetők ki pár csillaggal. Végigmosolyogtam kedvenc medvém kalandjait. Jó volt újra gyereknek érezni magamat.
http://egy-lany-blogja.blogspot.hu/2015/12/mici-macko-a…


Népszerű idézetek

+
>!
Muszala_Moira

Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.

8 hozzászólás
+
>!
Brigitta_Szöllősi

– Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?
– Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.

6 hozzászólás
+
>!
Anó P

Senki nem mondhatja azt, hogy senki, anélkül, hogy valaki lenne. Aki senkit mond, annak valakinek lennie kell.

23. oldal, 2. fejezet

8 hozzászólás
+
>!
Valcsa

Micimackó tűnődött.
– Senki sincs odabent? – kérdezte.
– Senki.
Micimackó kihúzta a fejét a nyílásból; kicsit gondolkodott.
„Ez nem stimmel. Valaki csak van bent, ha egyszer azt mondta, hogy senki. Senki nem mondhatja azt, hogy senki, anélkül hogy valaki lenne. Aki senkit mond, annak valakinek lennie kell.”
Így hát újra bedugta a fejét, és folytatta a társalgást:
– Hé, Nyuszi! Te vagy az?
– Nem – mondta Nyuszi megváltoztatott hangon.
– Ez nem a Nyuszi hangja?
– Nem hiszem – mondta a Nyuszi. – Legalábbis nem annak volt szánva.
– Vagy úgy – jegyezte meg Mackó.

Második fejezet

+
>!
Izolda +SP

– Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
– Melyik az a rész?
– Az, amikor te meg én mi leszünk

(Úgy tűnik, ez mégsincs benne...)

6 hozzászólás
++
>!
tataijucc

Egy szép léggömb igazán nem ronthatja el az ember kedvét.

Hatodik fejezet

16 hozzászólás
+
>!
Izolda +SP

Tra-la-la, tra-la-la,
tra-la-la, tra-la-la,
pritty, pretty, prütty.
Tra-la-la, tra-la-la,
tra-la-la, tra-la-la,
pritty, pretty, prütty.

Második fejezet

16 hozzászólás
+
>!
Batus

– Micimackó – mondta Nyuszi szívélyesen –, te tökéletesen hülye vagy.

73. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Hajnalpir58

Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani.

7 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

William Makepeace Thackeray: A rózsa és a gyűrű
Jeremy Strong: Apa szerzett egy aligátort!
J. M. Barrie: Pán Péter
J. M. Barrie: Peter Pan és Wendy
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Julia Donaldson: Szökjünk meg az óriásoktól!
Mary Norton: Elvitte a manó
Gwyneth Rees: Tündéri álmok
Gwyneth Rees: Tündérkincs
Gwyneth Rees: Tündérpor