2012. ápr. 26. Szintén a a Vác felé tartó esti vonaton olvasta a mellettem ülő lány. A pöttyös szoknyájára és a nyakában levő fehér sálára emlékszem.
Észlelések
Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában
Tegnap a 17.44-es szegedi IC-n olvasta a velem szemben ülő lány. Nem sokat forgatta, mert a fél utat átaludta, a másik ok, hogy mellettünk egy spanyol fiú és nő utazott, akik egész úton beszélgettek, így esélye sem volt odafigyelni… A lány fehér felsőt viselt, amin Mee to you maci volt, egy piros lufival a kezében, valamint farmert és sportcipőt. Zuglón szállt le. :)
Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában
őszes kleopátra haj, kék ruha fehér virágokkal, hozzá illő ékszerek, kötött pulcsi az ölben, nagyon tiptop nő ült szemben a metrón tegnap délután, és nagyon jó szögben tartotta a könyvet. kedvem lett volna közelebb húzódni hozzá, mert egy sárga cetli volt a borítón, gondolom amúgy könyvjelző, de nem láttam, mi volt ráírva, és akkor már mániákusan meg akartam figyelni mindent. az örsről indultunk, és még a stadionok előtt eltette a könyvet, pedig tovább utazott. levette a szemüvegét, és mosolygott, mint aki már tudja, ki a gyilkos.

Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában
Délelőtt egyik csoporttársam (lány) olvasta a PTE BTK orosz tanszéken.