Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve 4.44 / 163
Agatha Christie minden idők legnépszerűbb krimiírója. Példátlanul magas, több mint 2 milliárdos példányszámban nyomtatták ki műveit. A bűnügyi regények valóban egyetlen és igazi királynője…
Agatha Christie Gyilkosság meghirdetve
Ki akarna előre reklámozni egy gyilkosságot? Meglepő módon mégis ez a hirdetés jelenik meg a Gazette napilapban: „Ezúton tudatjuk, hogy október 29-én, pénteken du. fél hétkor a Little Paddocksban gyilkosság lesz elkövetve. Minden külön értesítés helyett.” Ez meglepi a városka lakóit, de feltételezik, hogy valamiféle tréfáról van szó. Éppen ezért sokan felbukkannak a megadott partin, egy rejtélyes gyilkosos mulatságra számítva. De a legnagyobb megdöbbenésre, amikor kialszanak a fények, tényleg elkövetnek egy gyilkosságot. Az áldozatot senki sem ismeri, és a helyi rendőrség tanácstalan. Szerencsére Miss Marple éppen a környéken jár…
Sorozatpolc
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Nagyon szerettem ezt a könyvet… Tetszett… Meg amúgy is szeretem A.C. könyveit :D
Izgalmas volt. Tetszett a lista amit Miss Marple használt, hogy rájöjjön a dolgokra. Az idős korra fogja, arra, hogy már nem olyan fitt mint fiatal korában. Mégsem látszik az ügy kimenetele szempontjából, hiszen szokás szerint lepipálja a rendőrséget.
Ez sem rossz, leginkább „egynek jó”. Ennél emlékszem, ki a gyilkos. :-D Nem újraolvasható. :-( Pedig megvan.
Az első Agatha Christie, amit olvastam, meg is szerettem, el is kezdtem sorra-venni a könyveit
Régen nagyon szerettem Agatha Christie könyveit, már jó ideje nem találkoztam eggyel sem. Szerettem ezt a regényt is, mert megmutatja azokat a karaktereket, amelyek igenis jelen vannak kisvárosokban, van benne pletyka, intrika, meg gazdag örökos…:)
Ez volt az első amit tőle olvastam (pontosabban apukám olvasta fel nekem úgy 9 éves koromban :P ), imádom :D
Top idézetek
– …aztán kimentem a konyhába, és feltettem a teavizet. A konyhai óra épp negyed hetet mutatott.
Edwards közrendőr pislogni kezdett.
– Ami azt jelenti – fejezte be Mrs. Swettenham diadalmasan –, hogy pont tíz perccel múlt fél öt.
– Úgy nagyjából – tette hozzá egy kis szünet után.
– Ugyan Craddock, nem olyan egyszerű eltenni valakit láb alól, mint ahogy maga képzeli.
– Nem?
– Hát… ha úgy vesszük, elég könnyű, az igaz. Sokféleképpen lehet. Például ott a gyomirtó. Egy jól irányzott ütés a koponyájára, amikor épp a csirkékkel van elfoglalva… egy lövés a sövény mögül. Nagyon egyszerű.
Minden reggel fél nyolc és fél kilenc között, kivéve vasárnap, Johnnie Butt hangosan fütyörészve körbebiciklizte a Chipping Cleghorn községet, és minden háznál vagy villánál megállt, hogy becsúsztassa a levélszekrénybe azokat a reggeli lapokat, melyekre az illető ház lakói előfizettek Mr. Totman Fő utcai könyv- és papírkereskedésében.