A Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje szerzőinek második könyve méltán világsiker, mert a minden többgyerekes szülőt érintő testvérféltékenység problémájára kínál gyakorlatias megoldásokat. Ez a könyv bármely korú testvérek nevelésében segít, egyszerű, de hatásos eszközöket kínálva a testvérek közötti rivalizálás enyhítésére, a családi béke megőrzésére. Az életből merített példák és rövid képregények olvasmányossá, érdekessé teszik a könyvet, ami olyan problémában segít, amelyre máshonnan nem találni megoldást.
Testvérek féltékenység nélkül 11 csillagozás

Jó ötletek ad a testvérek közötti helyzetek rendezésére. Inkább nagyobb gyerekeknél lehet jól használni a tanácsokat, de kisebb gyerekeknél is lehet alkalmazni néhány technikát. Nekem két picim van, még nincs igazi féltékenység, de így volt már amit hasznosítottam a könyvből.
Mi lett volna ha az én szüleim is elolvasnak egy ilyen könyvet mielőtt megszületik a húgom? Tudománytalan kérdés! Vagy mégsem?… Lehet, hogy az a mindkettőnk számára pokoli gyerekkor értelmes és kellemes időszak lett volna? Ki tudja… Kedves szülők, érdemes egy kis időt szakítani erre a könyvre.
Kétlem, hogy ettől a könyvtől szuperanya leszek, akinek a gyerekei nem veszekednek, de valóban volt egy-két érdekes javaslat, amit elképzelhető, hogy ki fogok próbálni.
Hasznos tanácsokat tartalmazó könyv, érdemes többször is elolvasni, ill. átnézni az illusztrált helyzeteket, meg a fejezetekben megtalálható EMLÉKEZTETŐKET (esetleg ezeket ki is gyűjthetjük a könyvből, hogy kéznél legyenek).